ДЕКЕМРВИйчетата мили скачат с бънджи като диви

• 9 704
  • 194
  •   1
Отговори

Заглавието дължим на Maша! Hug Hug

Нашите декемрийски бебоци - най-красиви мушмуроци

Албумчето на нашите бебоци!

user name/потребителско име - december
password/парола - bebeta

06.11. - бебе Кирил на мама Ава (термин 5.12) - 3100гр., 51 см.
07.11. - бебе Калина на мама Elena_ch (термин 07.11) - 3450 гр., 52 см.
15.11. - бебе Деан на мама snoopy (термин 8.12) - 2650 гр., 46 см.     
15.11. - бебе на мама Петя (Niki) (термин 6.12)       
26.11. - бебе Янислава на мама desi23 (термин 03.12)

29.11. - бебе Николай на мама shnapy (термин 16.12) - 3900 гр, 53 см.
   01.12. - Почивай в мир, малко бебче Кристиян, кураж, мила Ани-Бани   
01.12. - бебе Инес на мама sanimama (термин на 05.12.) - 3300гр., 52 см.
01.12. - бебе Стефан Филип на мама anette1104 - 3260 гр.,51см
01.12. - бебе Никола на мама Lang (термин 01.12)-  3900гр., 51см
02.12. - бебе Георги на мама yanich (термин 12.12) - 3000 гр, 48 см.

02.12. - бебе Елена на мама anni4ka (термин 10.12) - 3500 гр., 51 см.
03.12. - бебе Мартин на мама cveteslava (термин 05.12) – 3920 гр., 51см.
03.12. - бебе Адриана на мама lylyth (термин 13.12) - 4350 гр., 53 см.
04.12. - бебе Христо на мама Diyana (термин 15.12) - 3350 гр., 51 см.
04.12. - бебе Павел на мама  jenymama (термин 28.11.2005) - 2800 гр, 49 см
05.12. - бебе Катерина на мама Mimito (термин 08.12) - 3250 гр., 50 см.
05.12. - бебе Даниел на мама Dema (термин 18.12) – 3500 гр., 50см.
05.12. - бебе Калина на мама prawda_z (термин 08.12) – 3520 гр.,52 см.
05.12. - бебе Магдалена на мама Мъни (термин 05.12) - 3100 гр., 49 см.
05.12. - бебе Надя на мама mimiska (термин 17.12) - 3600 гр., 52 см
06.12. – бебе Стефани-Никол на мама anita6on (термин 14.12) -   3 320 гр., 55 см.   
06.12. – бебе Владимир на мама Стела (термин 28.12) – 2750 гр., 46 см.
06.12. - бебе Никалъс на мама nelito (термин 11.12)
07.12. - бебе Александър на мама Nusha (термин 13.12) - 2950 гр., 49 см.
07.12. - бебе Даниел на мама madi (термин 05.12) - 3720гр., 56 см.
08.12. - бебе Габриела на мама Ани-Варна (термин 11.12) - 3680 гр., 51 см.     
08.12. - бебе Мартин на мама teodd (термин 03.12) – 3500 гр., 50 см.
08.12. - бебе Николай на мама taisia (термин 17.12) - 3500 гр., 52 см.

10.12. - бебе Анна- Мария на мама galaxy (термин 20.12) - 3230 гр., 51 см.
10.12. - бебе Фани на мама Ineto - 2850г., 47 см.
12.12. - бебе Даяна на мама mariela_t (термин 16.12.) - 3150 гр., 50 см.
12.12. - бебе Симона на мама mishelin (термин 15.12)  - 3000 гр., 49 см.
12.12. - бебе Мирослав на мама cornelia (термин 21.12) - 3750 гр., 50 см.
12.12. - бебе Валентин на мама Zechova

12.12. - бебе Божидар 2500, 48см. и  бебе Кристина 2750, 48см. на мама Biju_1 (термин 28.12)
13.12. - бебе Рада на мама hotmama73 (термин 22.12) - 3500 гр., 54 см.
13.12. - бебе Александър на мама Anives (термин 19.12) - 3700 гр., 50 см.
14.12. - бебе Мирела на мама mamamaya - 2850 гр., 46 см.
14.12. - бебе Веселина на мама salai - 1980 гр., 44 см.
15.12. - бебе Бояна на мама Rosita (термин 04.01) - 2900 гр., 51 см.
15.12. - бебе Ина на мама aliss - 2850 г., 48 см.
15.12. - бебе Ивет на мама tani07- 3170гр., 49 см.   

15.12. - бебе Венцислав на мама ralisl (термин 26.12) - 3150 гр.
15.12. - бебе Виктор на мама caramel (термин 13.12) - 2920гр. , 49 см

16.12. - бебе Виктория на мама куку
16.12. - бебе Симона на мама kokita (термин 30.12) - 3200гр., 50 см.

16.12. - бебе Станимир на мама Els (термин 16.12) - 3250 гр., 50 см.
16.12. - бебе Павел на мама new_mam (термин 11.12)  - 4900 гр., 56см.

17.12. - бебе Моника на мама Lorian - 3490 гр., 49 см.
17.12. - бебе Кристиан на мама Kibama - 2790гр., 46 см.
18.12. - бебе Бояна на мама tzveteli - 3080 гр., 50см.
18.12. - бебе Мила на мама аз - 3380 гр. , 50 см.
18.12. - бебе Лора на мама Lodsi (термин 29.12) - 2880гр., 48 см.

19.12. - бебе Кристиан на мама gal4e (термин 24.12) - 3 750 гр., 53 см.   
19.12. - бебе Елла на мама victoria (термин 22.12) - 3360 гр., 53 см.   
19.12. - бебе Симона на мама desi_bambina (термин 28.12) - 3080гр, 50 см.
20.12. - бебе Мария на мама niunia (термин 26.01) - 2470 гр., 44см.
20.12. - бебе Стефани на мама Ani M (термин 12.01) - 3050 гр., 47 см.
22.12. - бебе София на мама mimche (термин 19.12)
22.12. - бебе Рая на мама violet

22.12. - бебе Тодор на мама nioto (Веси) - 3600 гр. 50см.
23.12. - бебе Сияна на мама Danido (термин 20.12) - 3100 гр., 50 см.
23.12. - бебе Виктория на мама mimival (термин 23.12) - 3200гр., 51 см.
24.12. - бебе Дарина на мама BODLIVATA (термин 02.01) - 3300 гр., 51 см.     
25.12. - бебе Христо на мама Vally (термин 30.12) - 3000 гр., 50 см.
26.12. - бебе Елена на мама ma6a (термин 28.12) - 3300гр., 51 см.
26.12. - бебе Катрин на мама FEYATA

27.12. - бебе Камен на мама Smeshka (термин 26.12) - 3270 гр., 50 см.
27.12. - бебе Никола, на мама vilistar,2900гр. и 49 см.
27.12. - бебе Калоян на мама Ян Бибиян (термин 5.01) - 3400гр., 52 см.
28.12. - бебе Магдалена на мама pachikrak(термин 25.12)- 3070гр., 51 см.
28.12. - бебе Борис на мама kadrokosa (термин 24.12) - 4250 гр., 52 см.
28.12. - бебе Мартин на мама tania an (термин 29.12) - 3700гр., 55см.
29.12. - бебе Нефтян на мама bgbubu (термин 27.12)  - 3600 гр., 52 см.
29.12. - бебе Мартин на мама bella-dani
30.12. - бебе Наталия на мама santa - 3000 гр., 50 см.
31.12. - бебе Стоян на мама deins (термин 24.12) - 4100гр., 54 см.
01.01. - бебе Стилиян на мама tane (термин 28.12) - 3960 гр., 52 см.
05.01. - бебе Георги на мама Mама Тити- екс Dundi (термин 25.12) - 3850 гр. 53 см.

Интересно

Декемврийският отбор се състои от 38 момченца и 41 момиченца.

Бебчетата, спазили термина си за срещата с мама, са  Никола на мама Lang, Калина на мама Elena_ch, Станимир на мама Els и Маги на мама Мъни!

Най-много рожденици ще имаме на
05.12. - Катерина на мама Mimito, Даниел на мама dema, Калина на мама prawda_z, Магдалена на мама Мъни, Надя на мама mimiska;
12.12. - Даяна на мама mariela_t, Симона на мама mishelin, Мирослав на мама cornelia, Валентин на мама Zechova и близнаците Божидар и Кристина на мама Biju_1

Най-голяма сред дамите е бебе Адриана на мама lylyth - 4350 гр., 53 см, най-голям сред кавалерите е бебе Павел на мама new_mam - 4900 гр., 56см

Предишни темички:

Бременлийските ни темички
1. Коледата наближава, ДЕКЕМВРИйските джундженца все повече стават:)
2. ДЕКЕМВРИйчета на месец стават, на килограмки те добре наддават!
3. ДЕКЕМВРИйски бебоци и беборани радват недоспали мами
4. С усмивчици ни радва вече ДЕКЕМВРИйското човече
5. Докато мама из нета се рее, ДЕКЕМВРИЙчето гука и се смее!
6. Като мартенички бели и червени, ДЕКЕМВРИйчетата са засмени!
7. С тихи стъпки идва пролетта, разцъфтяват ДЕКЕМВРИйските цветя
8. Топличко навън е вече - с мама се разхожда ДЕКЕМВРИйското човече
9. ДЕКЕМВРИйчетата мили, през Май да сядат трупат сили
10. ДЕКЕМВРИйските деца са нашите слънчица 
11.Първи зъбчета напират, ДЕКЕМВРИйчетата се нервират 
12.Сладките декемврийчета са големи късметлийчета
13. ДЕКЕМВРИйските зайчета радват своите майчета

Кът "Полезно"
Каши, пюрета - асортимент

Nestle и Nestle-site
Слънчо и Слънчо - сайт
Ам-ам
Ганчев
Sunval
Blevit
Гербер(на руски)

Захранване
Запичащи и разхлабващи храни

Информация всякаква за захранване и пюрета, и каши

# 1
Здравейте и от нас и честита нова тема, браво на Янич и Маша   bouquet

Добре дошли на мама Зехова и бебочето й. Дано ви е приятно сред декемврийките и декемврийските бебоци  welcome
Мамамая, мама Веси и бебче Влади са добре, но нямат постоянен интернет и тя само отвреме на време успява да ми пише от някоя зала. Влади е по-добре - вече е записан на кухня, носел кецове и дънки  Mr. Green и си изкарвал чудесно в проходилката и бънджито. Изрекъл първите си думички - Бебе, Тата, Тате. Но Веси е доста изтощена - както самата тя се изразява - Влади е с нея 24 часа и тя няма никакво лично време. Момъка ревял без повод и с повод. Та така.
Ние сме добре. Както споменах в края на предната тема - не ядем особено много, но пък сме толкова щурави и весели, че просто спрях да се тревожа. Всъщност тревожеха ме обилните повръщания няколко сутрини подред, после разбрах, че въпреки че си изяжда млякото, явно й идва тежко и спрях да давам. Сега я чакам да си огладнее и като виждам че се изнервя приготвям храната. Яде по 4 пъти на ден. Има ли други като нас или сме сами маймуни на клона?
Сядането й е доста стабилно и в количката и в къщи но бързо й омръзва. Радва се на бънджито си. Пълзенето й се състои в доста смешни опити - за момента не особено успешни, но тя си знае - ще пълзи ако иска и когато е готова за това.
Къдрокоске - откоза от пюретата може да се дължи на зъбите. Сиса отказваше всичко докато избиха нейните. Ядеше по около 100 мл АМ и то май два, максимум три пъти на ден. И туй то.
В момента хит при нас са плодовете, но напоследък посяга на всичко, което ние ядем. Направо зяпва да й дадем и на нея. Ако случайно откажем да й дадем или пък се направим, че не я забелязваме почва едно виене и крещене докато не си опита. Така въпреки нежеланието ми опита вече сладолед. После едвам се отървах  Mr. Green Протестираше жестоко и даже ревна със сълзи, като го дръпнах. Бе бебешка му работа - яде всичко, което не е предназначено за нея. Все пак гледам да не прекалявам, а само да опитва и толкова.

Това от нас. Поздрави на всички   bouquet

# 2
  • Бг-мама
Добро утро на всички пораснали седеммесечни бебоци .Мисля че е редно да се разпишем в новата темичка -ние бънджи нямаме иначе предполагам че би му доставило удоволствие.Дани на Сиси и ние сме почти така с храненето ако единия ден яде 5 пъти то на другия яде 4 но мисля че детето само може да определи колко му е нужно -А аз да питам ние ли сме единствените чешити които не обичат да се хранят с лъжица всеки божи ден опитвам и накрая пак с шишето че не ми оставят нерви -то и баткото трудно се научи ама това малкото направо ужас .А относно зъбоникненето мисля че всички деца отказват тогава да се хранят.С пълзенето бележи гоням напредък ама със сядането -нц нц нц нц -направо почвам да се притиснявам ама и той как да се научи като изобщо не ще да седне веднага ляга или се катурва настрани ипочва да пълзи.А да попитам вие попарка давате ли че ние въоще не я искаме под никъква форма?

# 3
  • Добрич
Добро утро, мамчета и бебоци!   bouquet
Честита ни нова темичка и мерси на Яни и Маша!  Hug
Дани, и при нас е същото положението с вкусването на всичко, което е забранено за него на тази възраст. Аз вече гледам да ям непозволените неща, когато спи, защото то иначе е направо..... Mr. Green Да са живи и здрави - така ще параснат мъниците.  Peace Hug Браво на вас за сядането.  Peace
Мерси и за инфото за Влад и Веси.   bouquet Поздрави ги от нас следващия път!  bouquet
Зехова, ние специално проблем с лъжицата нямаме, ама това при някой деца е нормално - докато свикне ще има зор.  Wink Дано по-скоро да стане!  Peace А, за попарата - аз не давам още и може би няма да давам въобще, защото не виждам смисъл да го тъпча с хляб и вода.  Mr. Green Според мен единственото полезно на попарата е сиренето, а него го добавям към обяда.  Wink Щом, обаче не желае Вали, не го насилвай и пробвай, ако си решила твърдо да даваш след две-три седмици отново.   bouquet
Правде, направо ме убихте с тези зъби на Кали.  Crazy Ама, те спирка нямат ли?  Thinking Тя на годинка с това темпо ще й изникнат всички.  Wink Hug Peace
Днес при нас времето малко смотанко, ама ако грейне ще излезем.  Laughing
Приятен ден и седмица на всички!  Hug Peace

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 09:06 от kadrokosa

# 4
  • София
Здравейте  Hug.
Честита ни нова темичка.
 welcome на мама Зехова и бебе Вальо.
Събота и неделя Дани прояде и други манджи.Яде бананово-черешова каша,грозде и  зеленчуково пюре с месо.Вече и ние сме в отбора на месоядите  Mr. Green.
Дани,наш Дани също яде 4 пъти на ден.Понякога се излъже и хапне пюре към 10:30,11 часа,но след това обяда не иска да си го изяжда и аз не го насилвам.Колкото му се яде на детенце,толкова.
За непозволените храни и при нас положението е същото,но когато не му дадем не плаче,а стои и ни гледа с един жален поглед и човек трявва да има каменно сърце за да не му даде да опита.По този повод,в събота му дадох една лъжичка от киселото мляко на таратора,но той слава богу само близна и се намръщи.Ние също се храним когато той спи или си играе.
За седенето,седи почти стабилно,но има моменти в които го по мързява и предпочита майка му да го подпира.
Пълзенето,не го владеем.Клати се назад-напред,като се е изправил на ръчички и коленца,но само това.Когато е по корем се отбутва назад и в общи линии това е.
За попарата
А, за попарата - аз не давам още и може би няма да давам въобще, защото не виждам смисъл да го тъпча с хляб и вода.  Mr. Green
newsm10.И аз така.
Хубаво,е че всичко е наред с Влади на Стела.
Честити зъбчета на малчовците!
Весела и прятна почивка на тези които заминават на море или планина.
Чао засега  bouquet.

# 5
Добро утро мацки   bouquetблагодарско за мерситата  Hugмен ме е налегнал големия мързел  Embarassedи ми е малко смот ,но ще го преживея
 welcome на Зехова и бебе Вали
ние още нямаме зъби и признаци нямаме ,даже спря да се лигави  newsm78
крещи като луда и се опитва да командори,като е на кеф казва да,ба и някакви щурутии от бебешкия език  Mr. Greenобича да се вози седнала в количката ,също така е опитвала сладолед,кроасани и малко биричка Embarassed Mr. Green
вчера малко се позабавлявах и сега ми пуши главата  Tired

# 6
здравейте момичета
ние се завърнахме от пловдив. Изкарахме си добре, но Мирела пак беше супер кисела там. Незнам какво му става на това дете, топло ли й е много или просто мястото не й е познато нямам идея. Но както и да е разнообразихме малко. Сега в края на седмицата може би ще ходим до село за седмица, но още не е сигурно. Така ми се ходииии. Там поне дворче къща кеффффф. Иначе със зъбчето нямаме проблеми, освен че вечер понякога е по кисела от обикновенно, но се преживява.
Дани благодаря за инфото за мама Веси и бебе Влади, радвам се че Владко е добре и расте и щурее  Mr. Green Когато имаш възможност ги поздрави от нас  Hug
Елси видях че си си намерила чадъре, радвам се и да ти е честито. След толко много чакане успя  Hug
Ели а ти как си нещо май се губиш, Борката дивее ли, айде появи се де
Честито на порастващите мъници днес
Аиде до по късно, ще чакам отчет и от другите мами  Hug

# 7
Здравейте и от нас
Елито вече има 3-то зъбче, но докато излезе ...... температурка 8 дена, кривене и съответно не иска почти нищо да папка.  Сега да чукна на дърво е добре, но чакаме следващото зъбче със страх.
Иначе обичка да седи, но още не може да пълзи - повдига само задника и дотам.
Опаааа събуди се, изчезвам.

# 8
добрутро и от нас с рада! поздрави на рожденчовците и техните мамета!!!
малко се загубихме, ама четем редовно Mr. Green (оп, тя заспа Flutter)

Ехо, здравейте Зехова и Валко!!! Добре сте ни дошли!

Марти, Зехова и Дани_на_Сиси, и ние сме в отбора "ха 5- ха 4". Даже се чудех оня ден да питам по въпроса, но ме преварихте:) Нормално е значи. Храним си се с кърма и плодове и зеленчуци, но вече понякога пробвам сурови и просто намачкани. Много се радва на сладък картоф и парченце хляб. Не бях сигурна за гъби, ама пробвах и май не даде реакция. Има ли идеи за вкусни здравословни манджи??

За сядането е страшна работа - нула баланс, обаче се напъва като за световно! Онзи ден дори опита пълзене, ама то е една интригуваща версия от сорта стъпва с краката, дига дупето, а носът е забит надолу и маха с ръцете?! Joy За сметка на това се търкаля като пумпал.

Уви, всичко й е скучно на този етап. Не ще играчките и само ги блъска и се лиготи и реве. Може да са тези зъби дето ги нямаме още, ама. Правде, ще трябва да пипнем Калинка белкем и на нас ни порасне некой зъб  Laughing За бънждито и аз мисля да взема, че просто не го свърта милото в нищо...Слагам я да се въргаля по пода на едно одеало, ама не й харесва май дето не е мекичко, на мама мързеланката Hug

Хрумна ми, че тук много повече й се връзвам на всичко понеже съм сама по цял ден, няма и с кого да говоря много-много, докато в БГ хич не ме впечатляваха всички дребни неща. Уви, ще трябва да си измисля дружки и тук да не кукна напълно:( Тези дни е едно мрачно и вали и си е жива депресия. То ходиш-ходиш по улицата по дъжда, ама колко да ходиш:) За капак на вкиснатото ми настроение вчера й загубих едната обувка по пътя от супера към нас. Ей, голяма драма направих понеже са й първите обувки...Обиколих навсякъде улицата, но нямаше резултат Cry

ади бай бай, малко да се раздвижа докато спи, че от депресията пак на сладко ме избива #2gunfire

# 9
Привет и от мен!
Да се отчета на бързо, че заминавам за Каварна за концерта на Били Айдъл  Mr. Green
Зъби - тц.
Глутен - вече да, купих от готовите каши на Хип "Лека нощ". Кльопа ги с кеф и по много.
И най-големия успех - заведохме Маги на палатка на река за уикенда - беше супер. Тествахме новата палатка, която си купихме за морето - събира 4 човека + походния креват на Маги. Зимния спален чувал от количката (от тези пухените на ТСМ) свърши страхотна работа. Но и детенцето си знае работата де - в къщи ми се отвива по 100 пъти, а там не е мръднала цялата нощ (аз проверявах на половин час  Mr. Green). А какъв апетит извади.... добре, че носих повече бурканчета ....
Добре дошла на новата мама   bouquet
Целувки на всички!!!

# 10
  • Бг-мама
Привет от нас -да се оплача дано ми олекне Валко нощес вдигна Т и днес го водих на лекар имаме херп ангина  smile3518 smile3518 smile3518
На всичкото от горе и баткото е с Т и разстройство и аз сама с двамата просто не мога да ви опиша как се справям Shocked #Crazy #Crazy #Crazy

# 11
Здравейте,
набързо ще се отчета и аз.
Тези дни ще пиша на Веси и непременно ще й предам поздравите от всички ви  Hug
Зехова - стискам палци бързичко да оздравее Валко и батко му  Praynig
Пачи - приятно изкарване на концерта в Каварна. Така ми се ще и аз да се отдам на някакво подобно удоволствие, ама нъц  Sad Благородно ти завиждам за апетита на Маги. Как ми се ще и моята да си похапва с желание. Когато е гладна яде около 10-тина лъжици и край. После почваме да се лъжем. За сега най-успешното ми е като давам царевични пръчици между лъжиците  Mr. Green Деля царевичната пръчица на малки късове, зада яде повече пюре и по-малко такива щуротии. Не ми се искаше да прибягвам до такива трикове, ама  Embarassed Между другото до скоро хапваше по-повече и започвам да си мисля, че пак са зъби  newsm78 Няма температура, ама взе да се събужда нощем и да проплаква, а и не спи спокойно както преди, иска си сутрешното мляко в 3-4 часа. Не че ми тежи - всеки път като я гледам да хапва благоговея пред гледката  Grinning Heart Eyes
Аничка - честито ви трето зъбче, да ви е бяло и здраво   bouquet
Айде, ще бегам, че детето нещо си загриза гребенчето и ще вземе да върне (то това се случва вече толкова често, че...)

# 12
Абе забравих да питам - какъв цвят са очичките на вашите дечица?
На Сиси са много особени - тъмно сиво-зелени, а на моменти синеят. Дали това ще е окончателния цвят. На баща й са нещо подобно, ама знае ли човек?!

# 13
Дани, и на Жоро очите не мога да ги определя като цвят, пъстри са, ама ги и снимах:)
Ето го Жоровите очи  Grinning

Зехова, дано бързо бързо оздравеете.

# 14
  • Добрич
Хе, хехехх, Яни, много хубави очички си има твоят юнак! Ппупупупу и наистина не можеш да кажеш какъв цвят са му очите на Жорката.  Wink При Борис, Дани, е същото положението. Не ги знам какъв цвят са, ама са малко по-тъмни от на Жорко и пак така в края имат малко сиво-синьо.  Wink Жорко сега го вземаме като модел на очи.  Joy
Майче, как ще съм изчезнала - я, виж, че си пиша всеки ден.  Hug Peace
Зехова, много неприятно това с болестите.  Sad Бързичко да се оправяте и пак да си весело майче с весели дечица.  Peace  bouquet
Дани, сигурно е от зъбите да ти кажа това неядене. При нас положението е направо...зле. Не кусва вече нищо освен АМ и то почна на 3 часа като новородено. Събужда се и през нощта в 3 и яде, после в 6 пак. Ама, направо ми иде да му фрасна един юмрук в устата и да ги избия тия зъби, дето тормозят детенце и не му дават мира.  Mr. Green #Crazy
Пачи, бравос за палатката и weekenda, както и за концерта.  Peace Весело изкарване!  Hug
Хотмама, скорошно излизане от депресията.  Peace
Абе, за друго не се сещам в момента.  Crazy
После пак!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт