С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 078
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • MI
Примерно защото не го чувстваш достатъчно близък, че да му го кажеш. Или сте прекалено различни и не ти харесват реакциите му. А има и просто неконфликтни хора, просто избягват конфронтация винаги когато могат. Честно казано, като виждам някой от дъжд на вятър и аз се усмихвам докато не прекали достатъчно, за да бъде изяден с парцалите. Ако ми е близък човека обаче си казвам.

# 571
Цитат на: Какво? link=topic

[quote author=B3ndjamin link=topic=1125069.msg38981960#msg38981960 date=1562575012
Защо трябва да си ядосан на някой и да му се усмихваш?
Не го правя, когато знам че няма смисъл - или нищо няма да постигна, или искам да си спестя драмата. Що не я питаш жената, като толкова те чопли?
Не знам. Не съм я питала защо винаги е щастлива. И аз също смятам, че ако човека ти е близък, не би трябвало да имаш проблеми с общуването. Но.... Всеки с мнението си.... Аз също 😊

# 572
И как точно се знае,че е преднамерено?
Като се вземе в предвид контекста - нещото дето е трудно и дълго да се предаде тук.

Защо трябва да си ядосан на някой и да му се усмихваш?
Не го правя, когато знам че няма смисъл - или нищо няма да постигна, или искам да си спестя драмата. Що не я питаш жената, като толкова те чопли?

Контекста или  емоционалната настройка на майката,спрямо мамосващия човек?

Едно  е сигурно,човек реши ли,че под вола има теле,и започне ли упорито да търси,накрая намира..

# 573
Аз пък съм доволна и щастлива всеки ден. Много рядко съм намръщена. Не знам какво е Ксанакс. Пък като ходя на гости винаги съм в супер настроение, даже и при свекървата.
Според мен имате други проблеми в отношенията и затова всичко ви дразни, дано да се решат.

# 574
И няма как да си 24/7 happy. Или трябва да си на Ксанакс конска доза или има нещо не искрено в теб....
Разбира се, че няма как човек да е хепи 24/7. Просто не толкова първичните хора са чували, че добрите обноски вече са изобретени и са в употреба.

# 575
И няма как да си 24/7 happy. Или трябва да си на Ксанакс конска доза или има нещо не искрено в теб....
Разбира се, че няма как човек да е хепи 24/7. Просто не толкова първичните хора са чували, че добрите обноски вече са изобретени и са в употреба.
Сериозно? 😀 Не знаех.... Наистина не знаех, че даже с "близките" си трябва да слагаш маска. Благодаря за просветлението за добрите обноски. Простете за невежеството ми 😀☺️😊

# 576
  • София
Възможно тълкувание тогава е, че не те приема за толкова близка, например...

# 577
Наистина не знаех, че даже с "близките" си трябва да слагаш маска. Благодаря за просветлението за добрите обноски. Простете за невежеството ми 😀☺️😊
Да, невежество е да се бъркат добрите обноски с маска. Подобна грешка говори много.

# 578
Наистина не знаех, че даже с "близките" си трябва да слагаш маска. Благодаря за просветлението за добрите обноски. Простете за невежеството ми 😀☺️😊
Да, невежество е да се бъркат добрите обноски с маска. Подобна грешка говори много.
Именно затова помолих да бъда извинена. В същото време, с вашите изкази да ми говорите за добри обноски........

# 579
  • MI
А защо задължително свекървата трябва да възприема снахата като достатъчно близка?! Особено ако не сте от една порода, както изглежда е при вас.
Честно казано, с моята свекърва имаме нормални отношения, не се караме, чуваме се сравнително редовно по телефона, нямаме особени дразнения и като сме заедно, но не я приемам за достатъчно близка, че да й викна например, както първосигнално понякога правя с ММ или майка ми. Ами те си знаят, че не е лошотия, а след пет минути съм забравила, характер, но с нея не си го позволявам. Като има нещо, ММ се оправя, както и аз с моите родители. За мен това е нормалното, не виждам за какво да си усложнявам живота и то при условие, че не живеем заедно.

# 580
B3ndjamin,
кажи на мъжа ти да намекне на майка си, че е време да си ходи. Явно много те дразни. С мамосването нямам опит, може там да е проблемът. Някои хора са си лицемери, други просто са приветливи. От кои е свекърва ти, ти си знаеш.

# 581
След продължителен размисъл и превъртане на лентата ))) установих, че се бъркам да казвам "мамо" само на деца, които са ми симпатични - те или родителите, или сме приятелски семейства, или нещо подобно. На другите някак си не ми идва да се объркам.
И към моето е същото - бъркат се близки и приятели, и никога такива, с които не се разбираме.

# 582
Именно затова помолих да бъда извинена. В същото време, с вашите изкази да ми говорите за добри обноски........
О, няма нужда от извинения. По-скоро, аз трябва да се извиня, че не използвах по-първични изрази, за да стане ясна мисълта ми на първино устроените натури.

# 583
thewishmaster,
минаха ли вълненията с дъщерята? Не следя кампаниите, от форума разбрах, че имаш седмокласничка.

# 584
Това с мамосването покрай мен не се среща. На близки от Шумен децата чувах да казват на бабата - маминка. Но аз не приемам мамосването. Детето си има майка. Що няма таткосване? Риторичен ми е еъпроса и не търся отговори.

Общи условия

Активация на акаунт