Отговори
# 390
На 9 годишно "проблемно", поставям го в кавички просто защото не искам да поставям етикети или диагнози само по споделено във форума, определено мястото му не е в Лондон. На тази възраст няма право да ходи и да се връща от училище само, както и да остава само вкъщи. Едва ли майката ще си позволи да работи само няколко часа на ден. Ако живеят в споделена къща (7-8 човека), то тази среда само би задълбочила проблемите. Да не споменавам шокът, който ще предизвика преместването и тръгването на училище. Проблемите и поведението му биха довели до засилен интерес от страна на социалните.
Токсична среда, хранеща токсично поведение.

# 391
Не ти е лесно, Даскалка, съчувствам ти...

# 392
Лондон, Пазарджик, луната ... никъде не е мястото, ако пряко отговорните хора, родителите, не си поемат отговорностите.

Мъжът ми не се справя. Ама това дете си има и майка, хора, не е сирак. За нея индулгенция, не можела, не искала, а ние тук да го отнасяме - и това не трябва да е така.

# 393
Не ти е лесно, Даскалка, съчувствам ти...
Абе то много може да и стане лесно, като си събере багажа и се прибере в София. Не не я разбирам тази жена, някаква мазохистка ли е що ли. Ако ще и най-голямата ми любов да е тоя мъж, ще изчезна. Не бих могла да живея така. От записа се разбира за едно наистина невъзпитано дете. Но пак не мога да го обвиня него,то не е виновно, че е такова, а тези които са пропуснали да го възпитат.На такава тежка тема не бях попаднала скоро.Не виждам изход най-вече за детето, просто няма кой да се погрижи за него. За останалите участници в тази история има изход. Всеки ще си хване пътя, майката си го е хванала вече. За детето съдбата е неясна.

# 394

Виж сега, Даскалке, единственото, което трябва да направиш, за да те обича едно дете, е да го обичаш и ти. Ти, лично ти, не го обичаш и никога не си го обичала. Поправи ме, ако греша. Няма проблем, и аз не мога да обичам дете, което не е мое. Но ти защо се навря да му се правиш на майка, след като не си способна да го обичаш и още повече оака ситуацията? М?
Грешиш, поправям те. Ти защо просто не си обича децата, без да ги храниш, обличаш, водиш на училище, изслушваш проблемите им, пък да видим дали щяха да те обичат в замяна  Satisfied
Той и бащата си го обича, лигави си го, играе си с него, ама не полага грижи.
Детето е ненормално и според мен също не са само поведенчески проблемите.
За пореден път ще дам за пример моя позната, много любяща самотна майка, която посвети живота си на сина си и никога след баща му не е била с друг мъж. За благодарност синът й и до ден днешен я бие и й взима заплатата, живеейки с нея на 36 години и я мрази в червата, защото не го е изритала и не го е научила да бъде ''лош'', буквално я мрази, защото е искала той да стане добър човек и той се чувства балък от това. А той е изключително добър човек с чуждите хора, винаги помага на всички, ако може, никога не е проявявал агресия към друг човек, никой не би предположил, че като се прибере и се напие започва да бие майка си. Някои хора не мож ги промени. Ако авторката роди, децата й също ще бъдат бити минимум, а опитите за убийство от доведени малолетни хич не са малко. Добре е да се помисли и за евентуалните негативни последствия - не е много трудно за 9-10 годишно да затрие новородено за минути.

# 395
Отнася го детето. Другите въртят, сучат, бягат по тъча. направили са всеки един от тях съзнателен избор  с кого да са ,къде да са , какви да са. От детето се иска да е точно онакова, че да не пречи със съществуването си...  Форумът не раздава индулгенции...

Лондон, Пазарджик, луната ... никъде не е мястото, ако пряко отговорните хора, родителите, не си поемат отговорностите.

Мъжът ми не се справя. Ама това дете си има и майка, хора, не е сирак. За нея индулгенция, не можела, не искала, а ние тук да го отнасяме - и това не трябва да е така.
Писах преди няколко страници, та изтрих. Така като чета, малко ще са, които ще разберат, но ако някой в мое присъствие обяснява на дете, че майка му не го иска, ще яде, ще пие и за още ще пита. Това го пиша заради коментарите с подобни съвети. Такова тъпоумие за сметка на детето не искам и да си помисля, че съществува.
Тук уж майки са повечето.  На дете такова нещо не се товари на гърба, но това зависи от плиткоумните везрастни покрай него.

# 396
Ти нормална ли си, бе жено? Как пускаш в публичното пространство запис с дете?!
Е, не. Всичко си има граници. Авторката току що ги прегази с подковани ботуши.

Даскалке, имам само една молба. Би ли казала дали никът ти нали е само измислен? Нали не си учителка? Нали не работиш с деца?  ooooh! ooooh! ooooh!

Сори, Алекса, не ме поправяш. Само показваш, че не си схванала за какво става дума.

# 397
Даскалке, моля те, не сравнявай позната среда, малък град, майчин език с многомилионен град, който, ако не си подготвен за него те убива физически и психически с ритъма си на живот и със стреса, който ти поднася ежедневно. Никое дете не бива да бъде подлагано на това, ако няма любящо и подкрепящо семейство, независимо дали са биологични родители, пастроци, мащехи и всякакви индивиди.
Майкат не иска да го вземе там. Бащата не иска да го прати там. По тази тема те са на едно мнение, което, за твой ужас не съвпада с твоето. Ако не можеш да помогнеш, не пречи....
За публикуваният запис ще замълча, за да не получа бан.

# 398
Записът звучи като детето да има по-сериозни проблеми от лошо възпитание. За мен задължително психолог.

# 399
  • out of space
Е стига вече, нали е било на психолог- файда никаква.

А колкото до многомилионния град- в някои случаи е панацея. Човек се стяга, отделно промяната мобилизира.
Не мисля, че е ок да си седи в забитото село.

# 400
Базила, именно. И ходи, но проблемът е в това, че да започне сериозна терапия трябва съгласие и на двамата родители, което те не дават. Аз съм никоя. Нищо не мога да направя.

# 401
А колкото до многомилионния град- в някои случаи е панацея. Човек се стяга, отделно промяната мобилизира.
Не мисля, че е ок да си седи в забитото село.
Стягат се възрастни, мотивирани, осъзнати хора. Проблемните деца, едва ли. По-скоро ще попаднат в "благоприятна среда" на себеподобни.

# 402
    А защо не го възпитава мъжа Ви и не наложи авторитета си ? Ако детето наруши и закона , бащата носи отговорност . Деца се отглеждат от родители, не от роднини .
    Определено , цялата фамилия сте за семеен терапевт и коректив ..
    Бащата не го възпитава, защото е поел ролята на много добрия, а че майката не става за нищо. Това е защото е искал да отчужди детето от майката и е успял.

# 403
    На мен ми се струва, че детето има по-сериозни проблеми, свързани с психологическото развитие, ум, умения за възрастта си. И не го казвам укорително или да соча с пръст, а че ми звучи като наистина да има нужда от помощ. Как му е успеха, всъщност ти писа, че не желае да пише домашни. Като цяло справя ли се с материала? Може проблемите да са много по-дълбоки, отколкото им се иска на родителите му. На мен ми звучи като 4-5, айде 6  годишно дете.

# 404
    На записа е почти на седем. Интелигентен е над възрастта си, но умишлено се държи инфантилно, за да предизвика внимание, изглежда тази стратегия е работела докато е бил и с двамата си родители, пред мъжа ми винаги се държи бебешки.

Има проблем с математически и логически операции, което компенсирах в първи и втори клас с допълнителна работа с цената на много рев и циркове. След помятането го оставих сам на себе си, след като излъга пред баща му, че не съм му дала да се храни и го "тормозя да учи" на празен стомах. При което успехът, естествено, падна. Баща му и майка му не са написали едно домашно с него, така че нямат и реална представа колко са зле нещата. Предложението ми за частни учители се неглижира, вероятно от страх, че трябва да дават пари. Четвърти клас ще избута, но от 5 нататък има доста сериозна вероятност и да повтаря. Мързелив е, не обича да се напъва, родителите не го и карат и така, да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт