Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 315
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Нищо не може да стане от едно пропуснато хапче.
И съм забравяла,и се е налагало да не го пия...Не системно,но се е случвало.

# 556
Здравейте, тази сутрин пропуснах Л тироксина/на вилата сме и съм пропуснала да го сложа в багажа/, ще се върнем след обяд. Да го изпия ли тогава или направо утре сутрин?
Хич не го и мисли! Нищо няма да ти стане, нито да усетиш. Единствено бих се ядосвала на твое място, ако се случи дни преди да ми е време за контрола (тези с папиларен нали все гледаме някакви прицелни стойности). Случвало ми се, нямай грижи.

# 557
  • Бургас
Аз пък с моя колит постоянно го издрисквам хапчето и ТСХ ми хвърчи в небесата,до 92 е стигало.
Направо не знам как ще продължавам,на сърцето ми вреди много този дисбаланс,ендокринолозите ме пращат на гастроентеролози,те пък твърдят,че дозировката ми е малка и т.н.
Пия ден 100,ден 125 и ако нямам много разстройства,ТСХ ми е около 3 и нещо,но ако имам разстройство,ТСХ  е над 30 при същата доза.Колко повече да пия и как да реша,че трябва да пия повече?
Сто пъти съм казвала на ендокринолозите,че ако има писалки с Л Тироксин съм съгласна да се буча всеки ден,но било само на хапчета.
Ами ако човек не може да ги приема през устата?
Ужасът е пълен,миналата седмица ми правиха колоноскопия и за малко бях в отвъдното,казаха,че са ми спрели жизнените функции,а в епикризата пише;
Настъпили усложнения:няма.
Аз бях със синьо лице,цялото в спукани капиляри.Утре ще ходя да видя изобщо ще ми изпишат ли лечение за колита.

# 558
Да, този режим на хранене и при мен проработи много добре. Само че сега покрай Великден, че и след това, започнах да се тъпкам с козунаци, курабии и подобни, та си върнах свалените 5 килограма.
Иначе за операцията - пак я отложих. Мисля да видя сега месец - два как ще се развият нещата с това разхлабено положение.
При мен ще се маха половината жлеза - ляв лоб, от десния ще се опитат да запазят каквото може.
Как ме е яд, че отложих ноември за март. Досега да бях забравила. Ама от къде да знам, че ще се стекат така нещата Rage И това от един пусти страх, колко ще ме боли. Лигава работа е това. Място не мога да си намеря от яд, честно.
Боли гърлото 3-4 дни...само страха е голям 🙂

# 559
  • Бургас
Мен ме болеше изключително много,освен това с месеци не можех да говоря високо и да преглъщам добре,давех се дори от вода.При всеки е индивидуално.
Майка ми нямаше болки,говореше добре и нямаше никакъв проблем с преглъщането.

# 560
Мен ме болеше изключително много,освен това с месеци не можех да говоря високо и да преглъщам добре,давех се дори от вода.При всеки е индивидуално.
Майка ми нямаше болки,говореше добре и нямаше никакъв проблем с преглъщането.
Съжалявам,че при Вас се е получило така.И при мен ми опъва от време на време като се ядосам...неприятно е,но се търпи!🙂

# 561
  • Бургас
Може би Ви е скорошна операцията,затова опъва.От моята минаха вече три години и никакъв дискомфорт нямам,дори белегът трудно се забелязва...Болката беше силна първите няколко дни и после доста по-търпима.
Имах една гласна връзка,която не работеше добре,но това беше малко след  операцията,не съм ходила повече при УНГ,той ми каза,че ще се подобри положението,надявам се да е всичко наред вече там.

# 562
Не се настойвайте за операция с лека ръка. И ибайте предвид, че по различни причини  ирурзите масово, масово препоръчват операция. Доброкачествен възел се следи дали и как расте, ако не създава физиологичен дискомфорт, защо ще жертвате органа. Ще съм прятно изненадана, ако Сечанов каже, че няма нуждя да се реже, надявам се да е такъв случаят на дъщеря ви.
Много благодаря, момичета! Ще пиша, когато мине прегледа.

Здравейте, момичета! Мина доста време от както писах, но отново искам мнение и съвет. Направиха на дъщеря ми ТАБ и диагнозата е: "цитологични данни за папиларен Нео за солидния възел и фоликуларна лезия с неясно значение за смесения възел" и се насочва за операция.
Препоръчаха ми д-р Ганчев от ендокринологията в София, но още не сме ходили при него. Освен това доц. Шинков препоръчва да не се отлага много операцията, въпреки топлото време. В момента й предстоят кандидатстудентски  изпити, ще правим и сватба на батко й, така че юли и август е много неподходящо, но разбира се, ако се налага за здравето й ще се оперира и сега. Възстановяването сигурно при всеки е различно и сме много объркани.
Моля Ви, ако някой е правил оперция при д-р Ганчев да ми пише.

# 563
Оперира баща ми преди 10тина години и му реши проблемите. Сега е добре и всичко е наред. Възстанови се бързо след операцията.
Не се настойвайте за операция с лека ръка. И ибайте предвид, че по различни причини  ирурзите масово, масово препоръчват операция. Доброкачествен възел се следи дали и как расте, ако не създава физиологичен дискомфорт, защо ще жертвате органа. Ще съм прятно изненадана, ако Сечанов каже, че няма нуждя да се реже, надявам се да е такъв случаят на дъщеря ви.

Здравейте, момичета! Мина доста време от както писах, но отново искам мнение и съвет. Направиха на дъщеря ми ТАБ и диагнозата е: "цитологични данни за папиларен Нео за солидния възел и фоликуларна лезия с неясно значение за смесения възел" и се насочва за операция.
Препоръчаха ми д-р Ганчев от ендокринологията в София, но още не сме ходили при него. Освен това доц. Шинков препоръчва да не се отлага много операцията, въпреки топлото време. В момента й предстоят кандидатстудентски  изпити, ще правим и сватба на батко й, така че юли и август е много неподходящо, но разбира се, ако се налага за здравето й ще се оперира и сега. Възстановяването сигурно при всеки е различно и сме много объркани.

# 564
  • Бургас
Стискам палци на дъщеря Ви,млада е,искрено съжалявам,че ви се случва това.
Но точно защото е млада,си мисля,че много бързо ще се възстанови.
От топлото няма какво да се притеснявате,имам две коремни операции и една на щитовидна жлеза,правени през лятото(в различни години).Няма никакво отношение към операциите.

# 565
Стискам палци на дъщеря Ви,млада е,искрено съжалявам,че ви се случва това.
Но точно защото е млада,си мисля,че много бързо ще се възстанови.
От топлото няма какво да се притеснявате,имам две коремни операции и една на щитовидна жлеза,правени през лятото(в различни години).Няма никакво отношение към операциите.

Благодаря! Бъдете здрава!

# 566
Момичета със папиларен карцином, имахте ли проблем с косопад? И оправя ли се след операция? Ще съм благодарна ако отговорить.

# 567
Момичета със папиларен карцином, имахте ли проблем с косопад? И оправя ли се след операция? Ще съм благодарна ако отговорить.
Аз имах в продължение на две години след операцията. Сега вече съм ок. Възможно е подобрението да се дължи  на факта, че пия вит. Д от година и нещо, за да си коригирам недостига му, но не мога да съм сигурна в това.

# 568
  • София

Аз съм оперирана от Ганчев. Какво ви интересува? Но бях с Базед.

# 569
  • Бургас
И аз имах косопад преди операцията(с Базедова болест бях).
След операцията започна зверски косопад,топки коса ми падаха в ръцете,взе да ми прозира скалпът,мъкнех една торбичка с огромно количество коса по лекари,направо беше ужас някакъв.Сам спря косопадът,поизникна ми малко коса,но не е това,което беше преди да се разболея.
Преди това имах тотална хистеректомия,и от там доста ми се разреди косата.

Общи условия

Активация на акаунт