Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 291
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Перник
При проф. Пандев няма записване... Звъня на Спектър, часовете свършили за 5 минути, звъня на секретарката, имала 150 записани и не се знаело кога ща стигнат до мен. Ужас направо.

# 571
При проф. Пандев няма записване... Звъня на Спектър, часовете свършили за 5 минути, звъня на секретарката, имала 150 записани и не се знаело кога ща стигнат до мен. Ужас направо.
Нежи, пробвай в Хасково. От фб групата разбрах, че ще преглежда на 12.07.в мед.център Вълканов. Може и други дати, разбира се, обади се и виж. В Банско също споделят хората, че по-лесно си запазват час.

# 572
  • Перник
Нежи, пробвай в Хасково. От фб групата разбрах, че ще преглежда на 12.07.в мед.център Вълканов. Може и други дати, разбира се, обади се и виж. В Банско също споделят хората, че по-лесно си запазват час.
Няма как, с малко дете да ходя до Хасково, но е ужас наистина запазване на час...

# 573
Не се настойвайте за операция с лека ръка. И ибайте предвид, че по различни причини  ирурзите масово, масово препоръчват операция. Доброкачествен възел се следи дали и как расте, ако не създава физиологичен дискомфорт, защо ще жертвате органа. Ще съм прятно изненадана, ако Сечанов каже, че няма нуждя да се реже, надявам се да е такъв случаят на дъщеря ви.
Много благодаря, момичета! Ще пиша, когато мине прегледа.

Здравейте, момичета! Мина доста време от както писах, но отново искам мнение и съвет. Направиха на дъщеря ми ТАБ и диагнозата е: "цитологични данни за папиларен Нео за солидния възел и фоликуларна лезия с неясно значение за смесения възел" и се насочва за операция.
Препоръчаха ми д-р Ганчев от ендокринологията в София, но още не сме ходили при него. Освен това доц. Шинков препоръчва да не се отлага много операцията, въпреки топлото време. В момента й предстоят кандидатстудентски  изпити, ще правим и сватба на батко й, така че юли и август е много неподходящо, но разбира се, ако се налага за здравето й ще се оперира и сега. Възстановяването сигурно при всеки е различно и сме много объркани.
Моля Ви, ако някой е правил оперция при д-р Ганчев да ми пише.
Аз съм оперирана от Ганчев. Какво ви интересува? Но бях с Базед.

Доволна ли сте от д-р Ганчев? Днес ще се срещнем с него и дано да е внимателен

# 574
  • София
Не се настойвайте за операция с лека ръка. И ибайте предвид, че по различни причини  ирурзите масово, масово препоръчват операция. Доброкачествен възел се следи дали и как расте, ако не създава физиологичен дискомфорт, защо ще жертвате органа. Ще съм прятно изненадана, ако Сечанов каже, че няма нуждя да се реже, надявам се да е такъв случаят на дъщеря ви.

Здравейте, момичета! Мина доста време от както писах, но отново искам мнение и съвет. Направиха на дъщеря ми ТАБ и диагнозата е: "цитологични данни за папиларен Нео за солидния възел и фоликуларна лезия с неясно значение за смесения възел" и се насочва за операция.
Препоръчаха ми д-р Ганчев от ендокринологията в София, но още не сме ходили при него. Освен това доц. Шинков препоръчва да не се отлага много операцията, въпреки топлото време. В момента й предстоят кандидатстудентски  изпити, ще правим и сватба на батко й, така че юли и август е много неподходящо, но разбира се, ако се налага за здравето й ще се оперира и сега. Възстановяването сигурно при всеки е различно и сме много объркани.

Много повече от доволна съм. В сигурни ръце сте.

# 575
Morgana, къде преглежла д-р Ганчев? Мерси

# 576
  • София
Morgana, къде преглежла д-р Ганчев? Мерси
В Майчин дом.
Ще ви пусна контакт на лични.

# 577
Здравейте, мили момичета! Не знам точно дали съм за тази тема, но ако не съм, се надявам да ми помогнете към коя да се обърна. Вчера при профилактичен преглед ми откриха възел на щитовидната жлеза - хипоехогенен, с неравен контур, 0,94 см, което много ме притесни. На листа пише също Доплер - отрицателен. Преди три месеца по повод кисти на яйчника си правих изследване на хормоните, ето резултатите: FT3-4.71; FT4 -13.03; TSH - 2,460. Според лекаря трябва да изчакаме и да отида на преглед след 3-4 месеца, но аз съм много притеснена. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя, към кого да се обърна, че какви ли не филми ми минаха през главата. Ако този възел е злокачествен, каква е преживяемостта?

# 578

Много повече от доволна съм. В сигурни ръце сте.
За съжаление е в отпуск тази седмица, ако може на лично да ми изпратите контакти на д-р Ганчев

# 579
Vesi, това е практиката, да се следи като е малък, дал ви е скорошен и разумен срок за проследяване, така че споко . Ако има нужда, ще се направи биопсия нататък. Относно преживяемостта - основно, АКО е лош става дума за папиларен карцином, лечимо, 99,9 преживяемост 🙂. Показателите ви са ок, но те често нямат отношение към възела. Нормално е да сте неспокойна, в такива случаи най-логичното, което може да направи човек е да отиде на второ читаво мнение.

# 580
Благодаря много, Anikka. Разбрах, че проф. Пандев ще идва в Хасково събота и неделя, няма часове, но жената, която записва часовете каза да отида и да чакам, че щял да ме вземе. Много силно се надявам  да успея да  мина и да имам още едно мнение.

# 581
  • София
Благодаря много, Anikka. Разбрах, че проф. Пандев ще идва в Хасково събота и неделя, няма часове, но жената, която записва часовете каза да отида и да чакам, че щял да ме вземе. Много силно се надявам  да успея да  мина и да имам още едно мнение.
Едва ли е добре точно сега да се захващате с Пандев. Консултирайте се с проф. Димов от Пловдив.

# 582
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
Опитах се да прочета всичко,но не успях. Искам да споделя моят проблем и ще помоля за вашето съдействие и помощ. Майка ми има проблем с щитовидната жлеза,ходи в Пловдив при доктор Сава Петров по препоръки - не го препоръчвам. След това  съвсем случайно  реших(защото ми писна от прехвалени доктори м. 02.2020 едва не я загубих от такива доктори и болници,които гледат да източат касата,но не и да си вършат работата.  ) и записах час при д- р Маргарита Зюмбюлева - доволна съм,изслушва,обяснява и откри голям възел и няколко кисти. Насочи я към Каспела за допълнителен преглед и евентуално операция. Препоръчаха ми някакъв си хирург Димов  мисля,че беше -не прочетох хубави мнения за него. Проф. Пандев явно трудно ще се запишем за него...тъй като тя има сериозни придружаващи заболявания (ХОББ и болно сърце ) и ме е страх от операция. Сега съм решила първо консултация с Боян Нончев и да видим какво ще стане дали ще се наложи операция,но все пак моля ви за съвет,ако се наложи за операция към кой да се обърна. Честно страх ме е и държа ако се наложи операция да я извърши някои наистина добър,защото от пулмологията я изписаха с пневмония и събрана течност около сърцето ...вече ми дойде до гуша с нашата здравна система и да се бориш да живееш и да се молиш да попаднеш на добър доктор,който да не те гледа в ръцете ..какво ще му подадеш,а да си свърши работата. Все едно с нейната пенсия от 300лв. може да й стигнат за нещо и я виждат,че е инвалид с едната ръка и пак те гледат какво ще подаде ….Извинявайте стана много дълго ...моля само за вашето мнение и съдействие.
Благодаря ви.

# 583
  • Перник
Здравейте!
Опитах се да прочета всичко,но не успях. Искам да споделя моят проблем и ще помоля за вашето съдействие и помощ. Майка ми има проблем с щитовидната жлеза,ходи в Пловдив при доктор Сава Петров по препоръки - не го препоръчвам. След това  съвсем случайно  реших(защото ми писна от прехвалени доктори м. 02.2020 едва не я загубих от такива доктори и болници,които гледат да източат касата,но не и да си вършат работата.  ) и записах час при д- р Маргарита Зюмбюлева - доволна съм,изслушва,обяснява и откри голям възел и няколко кисти. Насочи я към Каспела за допълнителен преглед и евентуално операция. Препоръчаха ми някакъв си хирург Димов  мисля,че беше -не прочетох хубави мнения за него. Проф. Пандев явно трудно ще се запишем за него...тъй като тя има сериозни придружаващи заболявания (ХОББ и болно сърце ) и ме е страх от операция. Сега съм решила първо консултация с Боян Нончев и да видим какво ще стане дали ще се наложи операция,но все пак моля ви за съвет,ако се наложи за операция към кой да се обърна. Честно страх ме е и държа ако се наложи операция да я извърши някои наистина добър,защото от пулмологията я изписаха с пневмония и събрана течност около сърцето ...вече ми дойде до гуша с нашата здравна система и да се бориш да живееш и да се молиш да попаднеш на добър доктор,който да не те гледа в ръцете ..какво ще му подадеш,а да си свърши работата. Все едно с нейната пенсия от 300лв. може да й стигнат за нещо и я виждат,че е инвалид с едната ръка и пак те гледат какво ще подаде ….Извинявайте стана много дълго ...моля само за вашето мнение и съдействие.
Благодаря ви.
Опитайте да се запишете за преглед при проф. Пандев.

# 584
Здравейте!
Опитах се да прочета всичко,но не успях. Искам да споделя моят проблем и ще помоля за вашето съдействие и помощ. Майка ми има проблем с щитовидната жлеза,ходи в Пловдив при доктор Сава Петров по препоръки - не го препоръчвам. След това  съвсем случайно  реших(защото ми писна от прехвалени доктори м. 02.2020 едва не я загубих от такива доктори и болници,които гледат да източат касата,но не и да си вършат работата.  ) и записах час при д- р Маргарита Зюмбюлева - доволна съм,изслушва,обяснява и откри голям възел и няколко кисти. Насочи я към Каспела за допълнителен преглед и евентуално операция. Препоръчаха ми някакъв си хирург Димов  мисля,че беше -не прочетох хубави мнения за него. Проф. Пандев явно трудно ще се запишем за него...тъй като тя има сериозни придружаващи заболявания (ХОББ и болно сърце ) и ме е страх от операция. Сега съм решила първо консултация с Боян Нончев и да видим какво ще стане дали ще се наложи операция,но все пак моля ви за съвет,ако се наложи за операция към кой да се обърна. Честно страх ме е и държа ако се наложи операция да я извърши някои наистина добър,защото от пулмологията я изписаха с пневмония и събрана течност около сърцето ...вече ми дойде до гуша с нашата здравна система и да се бориш да живееш и да се молиш да попаднеш на добър доктор,който да не те гледа в ръцете ..какво ще му подадеш,а да си свърши работата. Все едно с нейната пенсия от 300лв. може да й стигнат за нещо и я виждат,че е инвалид с едната ръка и пак те гледат какво ще подаде ….Извинявайте стана много дълго ...моля само за вашето мнение и съдействие.
Благодаря ви.
За съжаление системата ни е такава, прогнила отвсякъде, но има и читави лекари. Аз мога да препоръчам моят хирург проф. Тодоров от Александровска болница.
По-важният въпрос обаче е дали има нужда от операция въобще. Трябва да се прецени риска и ако няма нищо притеснително във възела, да не се стига до операция. Пожелавам ви успех! 😘🤗

Общи условия

Активация на акаунт