30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 226
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 990
  • Бургас
Подадохме в училищното гнездо.Такава е организацията в нашето училище.Естествено моето"медицинско" не мина.Ходихме пак до личната и ми попълни формуляр закупен от книжарница.Падна едно мрънкане,че не било нейна работа да знае какво трябвало да бъде.........сбъркана работа.Сега се чудя трябва ли някъде да се вижда,че медицинското е прикачено?

# 991
Сиси, и аз, и русалката сме писали за " ремонт" на вече качено медицинско.

Скрит текст:
Сега се замислих върху следната ситуация.
1 желание СМГ- немски, 2 желание СМГ- английски 3 желание - 91 НЕГ
Ако детето е прието на трето желание(91-нег) и се подава за второ класиране и изведнъж бала стига и за 1-во и за 2-ро желание. Къде го класират? Аз си мисля, че е на първо(в случая СМГ-немски), защото балът стига и е по- предно желание.
Нали така?  Някой знае ли?
На първо. На всяко класиране ученикът се класира на едно желание. Най-високото, за което му стига балът.

Извинявам се, но ако е така как има приети деца на второ класиране с по висок бал от мин за първото. Защо системата ги е прескочла на първото и ги е пратила назад и влизат на второ класиране с по висок бал от мин.за първото. Ако може някой да обясни стъпка по стъпка алгоритъма, за да ни е ясно защо става така.
Системата не ги е прескочила. Просто децата са прекласирани в паралелката от първо класиране, тъй като балът  им не е позволил да се придвижат нагоре.
Благодаря. Сега вдянах.... Голямо умуване умувах...

# 992
  • Варна
Дъщеря ми взе окончателното си решение след много мислене и снощи подадохме. Благодаря на Русалка за неоценимата помощ и окуражаване. Писахме четири желания, които са в седем паралелки, като истински желаните са две. Сега чакаме да приключи одисеята...

# 993
margo**, да, ако има бутон "Изтегли медицинско", значи е там. Аз се интересувам от казус с качена само една страница от него.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 11:35 от Сиси ♥♥

# 994
  • нейде там, където ....
Нашето медицинско е на една страница, не е на бланка от книжарницата. При подаване от къщи - нямаше проблем. Надявам се да не ни потрябва оригиналът за записване.

# 995
  • София
Аз се интересувам от казус с качена само една страница от него.
Ако не бъркам писа, че жената е качила първо едната страница, след това другата. Сега в системата е само втора.
Това според мен означава, че може да се прикачи само един файл и всеки следващ заменя, този който вече е бил в системата. Защо не обедините двете страници в един файл и да го качите отново, за да няма повече притеснения?

И за протокола - снощи подадохме заявление. В последния момент, докато ги въвеждахме реди и пренарежда и желанието му от последните месеци вече се озова на 7-мо място Neutral Face Оценки все още няма, при проверка за удостоверение сайта мисли, мисли и дава грешка.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 10:10 от Mrs Jan

# 996
  • Пловдив
Здравейте момичета, благодаря много на всички за изчерпателните отговори и детайли по темата НВО. Чета ви с голямо удоволствие Simple Smile.
Успех на всички деца!

Вчера подадох заявлението online, но на име родител записах емайл и телефон Confused. Появи се съобщение, че успешно съм въвела нужната информация и ми даде входящ номер. Днес звъннах в РУО Пловдив, да попитам дали трябва нещо да поправя. Служителката много любезно обясни, че най-важното са желанията, име и ЕГН на детото да са верни и телефона за контакт с родителя да е актуален.
Смятате ли, че трябва въпреки това да отида до училище-гнездо за да подам ново заявление? Много ми е притеснено, да не проваля детето. Благодаря предварително.

# 997
Сиси, и аз, и русалката сме писали за " ремонт" на вече качено медицинско.
Ох, явно аз не обяснявам добре, но пък и не мога в момента да пипна и видя, а искам да я успокоя.. За "ремонт" по време на подаване ми е ясно и на мен, то е и логичен. Но ме интересува дали е възможен "ремонт" след подадено заявление, с входящ номер и присъстващи в него въпросните паралелки, които изискват медицинско!? Бутон свали медицинско си има,  но жената е качила само едната страница.

margo**, да, ако има бутон "Свали медицинско", значи е там. Аз се интересувам от казус с качена само една страница от него, което може да не се признае.

Значи и при нас е качен само гърба. И мен ме интересува същото. Възможна ли е корекция след като всичко е въведено и има входящ номер. Иначе сега веднага го направих на една страница. Много ме е яд, че вчера не се сетихме, от медицинските не съм се интересувала , така ми го донесоха, на две снимки  ooooh!

Редкатирам се- възможно е да се свали старото и да се качи ново, няма проблем. Направих го, благодаря много!!!

# 998
  • София
Редкатирам се- възможно е да се свали старото и да се качи ново, няма проблем.

Т.е., това което предположих по-горе е вярно. Нов качен файл заменя съществуващия.

Не се сваля старо. Бутона Свали дава възможност да се види, това което е в системата, не да се изтрие.

# 999
mamiiva, не се тревожи! Отиди в "Желания", натисни "печат" при синята лента и там ще видиш, че всичко е наред. Могат да се въведат и двете!

Значи и при нас е качен само гърба. И мен ме интересува същото. Възможна ли е корекция след като всичко е въведено и има входящ номер. Иначе сега веднага го направих на една страница. Много ме е яд, че вчера не се сетихме, от медицинските не съм се интересувала , така ми го донесоха, на две снимки  ooooh!

Редкатирам се - възможно е да се свали старото и да се качи ново, няма проблем. Направих го, благодаря много!!!
Благодаря! Сега ще предам!

Mrs Jan, хубаво е, че го изяснихме, защото е възможно да има и други такива случаи! То вярно, че е логично, но аз от дистанция и като не мога да пипна и не съм запозната особено.. А хората наистина много се притесняват от подобни дребни неща!

# 1 000
Мами, в крайна сметка, разбра ли се кога ще пускат минималният бал!? Чак след първо класиране ли ще излезе..

# 1 001
  • София
Мами, в крайна сметка, разбра ли се кога ще пускат минималният бал!? Чак след първо класиране ли ще излезе..

А промоция ще има ли? Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Съжалявам, не се сдържах. Минимален бал не се пуска и няма как да е известен предварително. Минимален бал е този, с който на съответно класиране е прието детето с най-малко точки в съответната паралелка.

# 1 002
  • София

JoyJoyJoy
А, 'що? Може и по-рано да го пуснат. Дидева? Joy

# 1 003
Минималният бал никой не го знае още. Той се формира на база желанията и класирането.

# 1 004

JoyJoyJoy
А, 'що? Може и по-рано да го пуснат. Дидева? Joy
Очакваше се на пресконференцията, но явно не са успели да го сметнат и остава за след 1во класиране.
🙄🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт