30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 245
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 975
тази нощ сънувах, че девойката е приета в 18 СУ и аз, супер нещастна, отивам да я записвам
разказвам сутринта на баща й този ми кошмар и той каза "какво толкова, 18 не е лошо у-ще, ще я запишеш да учи корейски" /той знае, че съм учила една година там и спомените ми не са особено приятни/
с изумление му обяснявам "не искам 18 и корейски не съм писала, тя искаше само японски, нали говорихме вече по въпроса!"
погледна ме с искрено възмущение "как си лишила детето и нас от такъв шанс! ще научи корейски, ще отиде в корея и после ще ни доведе три внучета: Ким, Ир и Чен!"
започнах да набирам скорост за лека към средна сутрешна драма и в един момент загрях, че той ми се хили и ме будалка яко
в свое оправдание ще кажа, че не бях допила първото кафе

# 976
Вчера подадохме заявлението на сина на моя приятелка. Прикачих медицинското - две страници, лицето и гърба, но така и не ги видях, само ми изписа, че е прикачено.
На вас по две страници ли ви даде да прикачите или само една?
Притеснява ме да не стане нещо  проблем за детето заради това медицинско..
Мисля, че файлът трябва да е един с размер до 2МБ. Има опция за изтегляне на прикаченото медицинско. Свалете го и вижте дали не е само едната страница. Ако е така, обединете двете страници в общ файл и качете отново.

# 977
И аз влизам да питам заради една позната за това прословуто медицинско, че се е шашнала! Твърди, че уж е прикачила и двете страници една след друга, аз също казах, че вероятно е трябвало един файл, но.. късно! След подаването го е свалила и е видяла, че е само задната страна с печатите (всъщност може и да е по-добре, че е точно тя)!
Дидева, корекцията не става ли само преди това? Не ми е много ясно, защото не съм се сблъсквала и в момента не мога да погледна, пипна..

Киф, просто прелест!!!

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 11:45 от Сиси ♥♥

# 978
  • София
Дидева горе е написала, спокойно. Свалете файла от системата, бутонът "Свали" би трябвало да изчезне. Сканирайте наново, така че и предната, и задната страна на медицинското да са в ЕДИН пдф файл, а не в два отделни. Проверете отделно въпросният да не надвишава 2 МБ и след това го качете. Бутонът "свали" ще се повяи отново, но Вие ще сете сигурни, че единственият файл съдържа всичко нужно.

# 979
Добро утро! Май само аз не съм подала още. Като стане ще подаваме, че снощи имахме спиране на тока и нямаше интернет пък и не бързам да видим ще умуваме ли още или не. Нашето медицинско го снимах с телефона в pdf    и до 2 MB на една страница ми е.
Днес ще ходя за басейн на дребния да се плицика на двора , та и там ще избирам пет часа. Големи избори в тоз живот😂😀😊

П.п Аз го свалях няколко пъти медицинското, но бутона свали не ми е изчезнал - там си е.

# 980
  • непостоянно
И ние подадохме снощи. Надявам се всичко да е наред и да попадне щерката на “нейното си място” 🙂 Същото пожелавам и на всички “наши” деца 😘
Остава ни само да чакаме 11ти. Късмет!!!

# 981
Аз тотално изпуших и виното не помага.
Цяла нощ се опитвам да избера кое отпред НПМГ с немски или 35-то с немски. Заявлението май ще е утре.
Девойката има супер довод, че в 35-о няма да учи разказвателни една година.

# 982
И после ще учи материала за 8. и  9. клас в рамките на една година. Детето трябва да си изясни кое предпочита - профил чуждоезиков или профил математически.

# 983
Скрит текст:
Сега се замислих върху следната ситуация.
1 желание СМГ- немски, 2 желание СМГ- английски 3 желание - 91 НЕГ
Ако детето е прието на трето желание(91-нег) и се подава за второ класиране и изведнъж бала стига и за 1-во и за 2-ро желание. Къде го класират? Аз си мисля, че е на първо(в случая СМГ-немски), защото балът стига и е по- предно желание.
Нали така?  Някой знае ли?
На първо. На всяко класиране ученикът се класира на едно желание. Най-високото, за което му стига балът.

Извинявам се, но ако е така как има приети деца на второ класиране с по висок бал от мин за първото. Защо системата ги е прескочла на първото и ги е пратила назад и влизат на второ класиране с по висок бал от мин.за първото. Ако може някой да обясни стъпка по стъпка алгоритъма, за да ни е ясно защо става така.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 09:42 от Анонимен

# 984
  • София
Попълнихме заяавлението. Много лесно и бързо.
Наистина много добре е разработено всичко. В сравнение с преди 3 години, когато подавах на каката, отне ми 3 дни. Пишеш, преписваш,хайде отново ако решиш да промениш, печатиш, ходиш редиш се в училища.... абе мъка. Сега всичко точно за 10 минути беше готово. Време отне чуденето за подредбата на желанията.
Оценките от свидетелството се появиха при подаване на заявлението.
 Едно голямо браво от мен за МОН:)

# 985
Ако въобще няма прикачено медицинско, но все пак заявлението се финализира, тогава и паралелките, които са го изисквали ще изчезнат от заявлението (струва ми се, че прочетох назад такъв случай), тогава би било проблем.
Но пък си мисля, че ако можеш да редактираш след подаване за заявлението, то тогава може да прикачиш каквото и да е, само и само да мине, а по-късно да добавиш медицинското. Което може и да се окаже удобно в определени случаи, когато медицинското не може да се приложи, вземе веднага. Разбира се, това трябва да се случи до 5-ти.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 11:43 от Сиси ♥♥

# 986
  • София
Скрит текст:
Ако детето е прието на трето желание(91-нег) и се подава за второ класиране и изведнъж бала стига и за 1-во и за 2-ро желание. Къде го класират? Аз си мисля, че е на първо(в случая СМГ-немски), защото балът стига и е по- предно желание.
На първо. На всяко класиране ученикът се класира на едно желание. Най-високото, за което му стига балът.

Извинявам се, но ако е така как има приети деца на второ класиране с по висок бал от мин за първото. Защо системата ги е прескочла на първото и ги е пратила назад и влизат на второ класиране с по висок бал от мин.за първото. Ако може някой да обясни стъпка по стъпка алгоритъма, за да ни е ясно защо става така.

Човекът, последен на 2-ро, с бал по-висок от последния на 1-во в бил класиран в това училище и на 1-во, но не се записал е чакал придвижване напред в класирането при 2-ро. Не е успял да мине напред в желанията си, останал си е с класирането от 1-ви етап и тогава вече се е записал.

# 987
Сиси, и аз, и русалката сме писали за " ремонт" на вече качено медицинско.

Скрит текст:
Нали така?  Някой знае ли?

Системата не ги е прескочила. Просто децата са прекласирани в паралелката от първо класиране, тъй като балът  им не е позволил да се придвижат нагоре.

# 988
Скрит текст:

Не ги е прескочила. На първо класиране са си били класирани там, но са подали за второ. После пак са попаднали там. Заради участието си във второ класиране справката е посочила бала им.

# 989
И после ще учи материала за 8. и  9. клас в рамките на една година. Детето трябва да си изясни кое предпочита - профил чуждоезиков или профил математически.
Точно! Класната й иска да я натисна малко за математическата. А  на говедцето хич не ми пука, че ще учи двойно разкавателните в 9-ти клас. Настроила се е за година без  тези предмети.

Общи условия

Активация на акаунт