30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 673
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,  в 1 АЕГ беше обявена паралелка с Италиански с код 3018,  на 221 ред ,който сега е премахнат. Грешката е в първия списък. От 1 АЕГ сутринта ми казаха че няма такава паралелка и явно са коригирали нещата в Рио София

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 11:21 от dina_zh

# 121
С едно превъртане в Excel проблемът лесно се решава. Друг е въпросът защо трябва да се стига до това.

# 122
С едно превъртане в Excel проблемът лесно се решава. Друг е въпросът защо трябва да се стига до това.
Те от Ексел го правят Simple Smile Ама явно "не много как" Simple Smile Като са принтвали в pdf формат им е избялага ширината на листа и затова е така нарязано.
Не им е стигнало балообразуването за MSOffice Simple Smile

# 123
Знам какво е станало. Просто дадох съвет на нетърпеливите как да си " ремонтират" файла, ако нямат търпение да дочакат публикуването на следващата му редакция.

# 124
  • София, "Младост 3"
какво му има, освен че от landscape се е обърнал на portrait?
Да де ама как се работи с този файл освен с печат на 26 стр. и лепене една за друга.
А кой в РУО ще мисли за опазването на природата?

А аз дори не го бях разгледала и ми излизаха само училища, без паралелки, абсурдно! Просто нямам думи. Няма ли една година да успеят да са почти без грешка? Не да поправиш грешка с нова грешка?

# 125
Добро утро и честит July Morning !

Моля за съвет - от училището отказват да ми дадат дипломата на дъщеря ми за завършено основно образование, с аргумент че може да се предаде само лично на детето.
Скрит текст:
Дъщеря ми вече замина извън София. До колкото знам дете до 14 години се представлява от родителите си с акта за раждане.

Моля за коментар - някой запознат ли е с точните изисквания, кой може да вземе документа?

Явно от жегата вече изтрещяват на места Simple Smile :

"Семеен кодекс

Представителство и попечителско съдействие
Чл. 129. (1) Всеки от родителите може сам да представлява малолетното си дете и да дава съгласие за правните действия на непълнолетното си дете в негов интерес."

Представлява означава и да получава документи. Дори по-нелогично е на детето да му дадат дипломата, ако е само и е непълнолетно. Идете, цитирайте им текста и си вземете дипломата.
Нас ни предупредиха и директорът днес лично дава дипломите на родителите по списък и срещу подпис, гладко и нормално.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 11:42 от Na_Vesi_Pateto

# 126
В ключа са посочени и двата варианта.

И пак да кажа. Точки се дават. Не се вземат. Децата не започват със 100 точки, които постепенно намаляват с грешките.
Заради такова недовършено преобразуване, не успях да  вляза във ВУЗ с 6.00, преди 100 години. Тогава ставаше дума за дължина на отсечка. Ако не търсят съотношение, а дължини, лица, въобще мерки, отговорът трябва да е доведен до десетична дроб.
Може и обикновена, т.е. 5/2х.
Моят син също го е сгрешил това, не го е довършил, оставил го е на ниво 2х+0,5х, много ме доядя. И други тъпички грешки. Но както и да е де, сигурно ще ни стигне за това, което искаме.
Сгрешил е и 1-ва /да, да, правилно четете/ - първа задача. Не е сметнал градуса, което сме го правили милион и триста хиляди пъти с него, вкл. и последните дни и изобщо пак е имало претуп, но нейсе.
Днес ще ходи ММ да види БЕЛ-а, аз до Овча купел няма да се влача, много ми е далече.

# 127
  • София
Здравейте и от мен в новата тема. Мисля, че по начина, по който предстои да се избират паралелките в системата, не би следвало да има проблем. Не е необходимо да се изписват кодове, а просто да се цъкне върху желаното.
Аз едва днес седнах да нахвърлям желанията. Довечера ще ги покажа и на нея. Запасила съм се с достатъчен брой паралелки, за да не изпадне мамина златна от класацията, а всъщност реалните желания се свеждат до точно 2.
И сега се сещам, ако на първо класиране човек не напише достатъчно желания и не се класира, то как участва във второ. Къде подава заявление?
И за трето класиране искам да попитам, дали е възможно сега, при онлайн подаването за него, да се запишеш 2ро класиране и след като видиш свободните места на 3то да изтеглиш документи и да участваш.  Или ако се запишеш на 2ро, не можеш да участваш в 3то?

# 128
Знам какво е станало. Просто дадох съвет на нетърпеливите как да си " ремонтират" файла, ако нямат търпение да дочакат публикуването на следващата му редакция.

то има ли смисъл от този файл като в крайна сметка сме зависими от списъка в сайта? освен ,за да сравняваме грешките на МОН, разбира се...

# 129
Реалните са ни 6, + 2-3 паралелки в първа пералня. Ама тези шест паралалки са три по три с еднаква двойка езици, та направо се броят за две.
Снощи младежът написа 18 паралелки. Такива, за които няма да му стигне бала писа само АЕ+ИЕ в първа пералня и май във втора, но са му на около 10то желание. Желанията са му към паралелки с по-нисък бал, просто езиците, които избира, не са от най-високо котиращите се.
Веднага след 1-ви ешелон писахме 32-ро АЕ+ФЕ. Има вероятност там да цопнем на първо класиране, ако наистина баловете се вдигнат с 20 т. спрямо миналата година.

# 130

И сега се сещам, ако на първо класиране човек не напише достатъчно желания и не се класира, то как участва във второ. Къде подава заявление?
И за трето класиране искам да попитам, дали е възможно сега, при онлайн подаването за него, да се запишеш 2ро класиране и след като видиш свободните места на 3то да изтеглиш документи и да участваш.  Или ако се запишеш на 2ро, не можеш да участваш в 3то?
1. Чакаш 3то.
2. Може

# 131

значи задължително, ама задължително, нещо с достатъчно нисък бал? защото иначе пропускаме 2ро класиране?

# 132
Ако ученикът не е приет на нито едно желание на първо класиране, участва автоматично на второ без да е необходимо да подава заявление за целта.

# 133
Ако ученикът не е приет на нито едно желание на първо класиране, участва автоматично на второ без да е необходимо да подава заявление за целта.
Сигурно ли е това?
Директорката, като ни беше строила, обясняваше, че задължително трябва да приемат детето на 1во, иначе отива направо на 3то ?!?
хм

В този ред - ако пишеш и на 3то желания, но не се получи - и не се запишеш какво става?
Или трябва задължително да се запише?
А ако пропусне таз година - може ли догодина и с какъв прием? Явно не от миналогодишните НВО? Или може?

# 134

благодаря! излиза, че си спестяваме едно ходене до училището. ние по 1во желани на 1во класиране със сигурност няма да сме приети

Общи условия

Активация на акаунт