30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 649
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 300
Направи ми впечатление, че в план-прием едни училища са на няколко реда според брой паралелки/профили и т.н., а други, като 17 СУ "Дамян Груев", ГР.СОФИЯ   Чужди езици ФЕ_ИЕ или ИтЕ е само на 1 ред. Това не са ли две желания? 1. Чужди езици ФЕ_ИЕ и 2. Чужди езици ФЕ_ИтЕ?

# 301
Защото такива са правилата.Ако е прието на 1 класиране и не го запишеш или не подадеш заявление за участие във 2 класиране,отива директно на трето класиране.
Не отива директно. И за трето класиране трябва да подаде заявление за участие.

Е, ако можеше въпросното желание за участие на второ класиране да се подава електронно, щеше да е доста по-удобно за всички.
Не мисля. Тогава пробните продавания биха се проточили във времето. Сега, ако някой от Варна разцъка пробно първо класиране в София преди да подаде в собстената си област, пробата отпада на второ класиране, защото не би се разходил до столицата да подаде заявление за второ класиране там, където няма намерение да учи. Ако се подава електронно, доста хора биха са пробвали от любов към спорта.

# 302
Според мен, много добре трябва да се прецизира и сметне коя паралелка трябва да се подаде първа.

При нас третата е най- желана. Ако пишем 1,2,3, има опасност да се качим на 2-ра, на второ класиране. За това ще ги подредим 1, 3, 2, разликата между 1 и 3 е голяма и няма опасност да попаднем на 2. Стратегия.

# 303
Не мисля. Тогава пробните продавания биха се проточили във времето. Сега, ако някой от Варна разцъка пробно първо класиране в София преди да подаде в собстената си област, пробата отпада на второ класиране, защото не би се разходил до столицата да подаде заявление за второ класиране там, където няма намерение да учи. Ако се подава електронно, доста хора биха са пробвали от любов към спорта.

Така е. От друга страна, за дете от Варна, което наистина иска да се пробва на второ класиране в София, ще е затормозяващо да пътува само за едното заявление. Истината е някъде там. Ама перфектният баланс още не е постигнат.Thinking

Според мен, много добре трябва да се прецизира и сметне коя паралелка трябва да се подаде първа.

При нас третата е най- желана. Ако пишем 1,2,3, има опасност да се качим на 2-ра, на второ класиране. За това ще ги подредим 1, 3, 2, разликата между 1 и 3 е голяма и няма опасност да попаднем на 2. Стратегия.

Не виждам абсолюто никакъв смисъл да пишете най-желаната паралелка на различна от първа позиция в списъка си. Не сте длъжни да ги подреждате по бал. Важни са само реалните желания.

# 304

Пишете 3 на първо място и проблемът ви е решен! Simple Smile

# 305
Така е. От друга страна, за дете от Варна, което наистина иска да се пробва на второ класиране в София, ще е затормозяващо да пътува само за едното заявление. Истината е някъде там. Ама перфектният баланс още не е постигнат.Thinking
Днес по-рано дадох данни за Бургас. 57 от други области, приети на първо. От тях 6 са останали за второ. Категорично пробите са повече от реалните подавания.

# 306
Ако пишем 3 на първо място ще ни приемат и не може да участваме на второ в другата област. Ако се запишем, губим класирането в Сф. Ако не се запишем, губим в Х. Ако запишем 1,3,2, няма опастност да се качим от 3на 1, така че ще останем пак на 3, или на желаното. В същото време ще сме наясно с второто класиране в Сф, без да рискуваме въпросното в провинцията.

# 307
Ако пишем 3 на първо място ще ни приемат и не може да участваме на второ в другата област. Ако се запишем, губим класирането в Сф. Ако не се запишем, губим в Х. Ако запишем 1,3,2, няма опастност да се качим от 3на 1, така че ще останем пак на 3, или на желаното. В същото време ще сме наясно с второто класиране в Сф, без да рискуваме въпросното в провинцията.
Прочете няколко поста назад и ще разберете, че нищо не губите. Няма смисъл от схеми и "тактики"!

# 308
  • София
Някои така ще се увъртят в схеми и тактики, че накрая от два стола ще паднат на земята Smile
в опит да преборят световната конспирация на МОН.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 22:54 от Mrs Jan

# 309
  • София
Малко ще върна темата назад тъй като още съм на етап подреждане на желания. Някой ползвал ли е за ориентир програмата от този сайт: https://izpitai.me/client/school_grades ?
Чудя се дали да не изпиша само паралелките за които според изчислението на програмката ни стига бала и да не изписвам никакви други желания или да продължа да си блъскам главата как да ги подреждам назад? Ние имаме желано училище и подредба на паралелките в него и до тук всичко приключва. С подредбата на останалата част от списъка с желания се боря от няколко дни и всеки ден ги пренареждам. Незнам кой е правилния начин за подреждане в крайна сметка - съобразно бала на сина ми /нашият е 420 /  или съобразно неговото желание? Моля за съвет кое да бъде водещият ми критерии, че изписах една тетрадка със сметки, времето си лети, а аз съм до никъде? Благодаря ви предварително!

# 310
Чудя се дали да не изпиша само паралелките за които според изчислението на програмката ни стига бала
Малка поправка. Балът не ви стига. Би ви стигнал, ако детето беше кандидатствало миналата година.

# 311
  • София
Незнам кой е правилния начин за подреждане в крайна сметка - съобразно бала на сина ми /нашият е 420 /  или съобразно неговото желание? Моля за съвет кое да бъде водещият ми критерии, че изписах една тетрадка със сметки, времето си лети, а аз съм до никъде?
Водещо е желанието на детето. То ще трябва после да учи това, което е избрано. Баловете, или по-скоро съотношението им с миналогодишните, ги гледайте само дотолкова, че да подредите достатъчно места, така че да не остане извън първите две класирания.
На изпитай.ме не бих разчитала.

# 312
Roska_78 баловете ги смята с две единици разлика

# 313
Майчета, попрочетете малко и назад в темата. Правите схеми и излишно си усложнявате живота за неща, които са многократно коментирани. Шапка свалям на -  всички знаем на кои, да не ги изброявам за пореден път! Търпеливо и компетентно отговарят по 1000 пъти на едни и същи вариации на въпроси.

# 314
Даже и да остане извън класирането, детето без образование няма да остане. Смятате ли, че МОН ще го допусне? Винаги има вариант Б.

Общи условия

Активация на акаунт