30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 590
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 435
Извинявам се, ако сте го дискутирали, но при записването в училището, в което е приет ученика необходимо ли е да носи Здравна карта от личния лекар с нанесени имунизации?

И аз се интересувам.

Според това, което аз съм чела, това се решава на ниво конкретно училище. Затова трябва да се търси информация на сайта на училището, в което очаквате да се записвате.
ЛЛ каза бележки медицински в началото на септ. От у-щата ги изизкват класните като започнат. По-рано едва ли ще им трябват.
И през годината да ги занесеш, няма да е драма.

# 436
  • София
Да се самоцитирам. Simple Smile
Оценките от свидетелствата ще бъдат качени в профила на детето, обикновено около момента, в който свидетелствата се качват в регистъра на документите. Качването е поетапно, а не едновременно за всички. Не се притеснявайте, ако някой напише, че оценките на ученика са видими в профила му или че свидетелството вече е качено в регистъра. И вашите ще се появят. Миналата година оценките на някои ученици се появиха едва след подаване на заявлението.

Благодаря Дидева

# 437
И ние имаме свидетелство  + служебна бележка.

# 438
Здравейте,

Имате ли приблизителна бройка на местата в частните училища в София за записване след 7ми клас?

# 439
Здравейте,

Имате ли приблизителна бройка на местата в частните училища в София за записване след 7ми клас?

Според мен безкрай... Laughing
В повечето частни може паралелката да е една, може да са повече, може да е с 5 деца, може с 10. Според мен всяко училище си определя според интереса. Със сигурност има и такива, в които е ясно предварително - напр. ПЧМГ, които са си казали, че обявяват прием за две паралелки 8 клас, но пък не видях от по колко деца...

# 440
  • София
Имам един въпрос към хората, чиито деца са получили свидетелството си от училище. Предоставиха ли ви И служебна бележка с резултатите от НВО или поне такава с резултати от олимпиади и националното състезание на НПМГ?
Прочетох две коренно различни неща - че училище е отказало издаването на такава бележка и че друго училище пък е предоставило такава бележка заедно със свидетелството.

В нашето училище са дали днес Свидетелство за основно образование и отделно Служебна бележка в която са нанесени редултатите от НВО.

# 441
Здравейте,

Според мен безкрай... Laughing
В повечето частни може паралелката да е една, може да са повече, може да е с 5 деца, може с 10. Според мен всяко училище си определя според интереса. Със сигурност има и такива, в които е ясно предварително - напр. ПЧМГ, които са си казали, че обявяват прием за две паралелки 8 клас, но пък не видях от по колко деца...

Намерих 21 частни гимназиални училища в София, да кажем средно по 40 деца (2x20), излизат в порядъка 800-900 деца.

# 442
  • София
... защото усетих, че ми засяда буца в гърлото и ще се разрева всеки момент. Не съм и предполагала, че след цялата подготовка и всички резултати, които имаше на всички пробни, накрая на най-важния изпит, ще я спъне сметката 2х3 .Седнах в колата и се наревах. Въобще не съм ревла по принцип, но това НВО явно ми разклати нервите. Не съжалявам, че отидох. Сега ми е по-леко. Явно трябваше да го изкарам от себе си по някакъв начин. ...
Hug

# 443
  • Бг-мама
... защото усетих, че ми засяда буца в гърлото и ще се разрева всеки момент. Не съм и предполагала, че след цялата подготовка и всички резултати, които имаше на всички пробни, накрая на най-важния изпит, ще я спъне сметката 2х3 .Седнах в колата и се наревах. Въобще не съм ревла по принцип, но това НВО явно ми разклати нервите. Не съжалявам, че отидох. Сега ми е по-леко. Явно трябваше да го изкарам от себе си по някакъв начин. ...
Hug
И при мен след изпита на малкото се случи нещо подобно. Излезе да играе , а аз се наревах едно хубаво за същите неща. Не пред него разбира се , ама да ми олекне. Защото труда ,който хвърлихме цялата къща беше на ниво , а накрая едно недочитане му взе сумати точки.

# 444
Бакалските сметки са и нашия препъни камък, но аз не се ядосвам. Младежът се разочарова, но за толкова положени усилия, такива резултати. Надявам се да го е осъзнал и да му остане като урок в живота. А аз си правя лимонада от ситуацията и ще извлека макс полза, като прокарам и други идеи за училище. Ще се опитам да направя и вълкът сит, и агнето цяло. Дано ми се получи!

# 445
  • Sofia
Момичета, децата прегоряха от целия тоя напън. И аз два дни ревах заради глупавите грешки в математиката, даже не вдигах телефона, като ми звъняха да ме питат как е минало. Не спирам да анализирам какво се случи - смятам, че сравнително лесният изпит по БЕЛ някакси свали напрежението - поне моят син се отпусна. Заедно с това и целогодишното внимание и концентрация, накрая каточели го събориха. Аз продължавам да си страдам, той също по негов си начин (днес отново ми го показа и се разбрахме повече да не говорим за случая математика. За жалост май я намрази Sad ). Като beki8 мисля, че е добър урок за него, за мен,  за цялото ни семейство. Връщане назад и поправка няма.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 16:15 от aniK

# 446
Ходихме да гледаме работата по български ез. Всички бяха много любезни, преразказ - справедливо оценен, от тезата взета 1 т. за жанр. Какъв жанр е Бай Ганьо, извинете? Четна година съм.

# 447
  • София
Не спирам да анализирам какво се случи - смятам, че сравнително лесния изпит по БЕЛ някакси свали напрежението - поне моят син се отпусна.
Ани, и аз така виждам нещата при моя младеж. Но както са казали хората - всяко зло за добро.
Трябва да гледаме по-оптимистично на нещата и да вярваме, че децата ни ще попаднат в "своето" училище и при "своите" съученици. Както казва една приятелка: най-важното е да намерят свестни деца и приятели, с които да общуват следващите години. Hug

П.П. Аз продължавам да пренареждам паралелки. Satisfied
П.П.П. Ани, много ме кефи аватара ти Smile

# 448
  • София
AniK, JenaP,  и всички разочаровани,
не знам дали да се повторя, че ви разбирам прекрасно, или да ви оставя да си страдате тихо... Знам, че каквото и да кажа, няма да ви олекне, та няма да ви успокоявам. По-скоро ще се опитам да ви кажа нещо, по отношение на децата.
Ще ги успокоявате, разбира се, но нищо на този свят не е на всяка цена, освен животът и здравето!
Всяко едно от болшинството деца, които няма да попаднат в най-желаната паралелка, трябва да знае, че животът не е розов. Борбата започва от рано и не винаги знанието е достатъчно за успех. В реалният живот на възрастните, често много по-голямо значение има съобразителност, адаптивност, бързина, устойчивост на стрес! Не ги освобождавайте от тяхната отговорност за постигнатите резултати. И не им оставяйте възможност да се тръшкат, че имат само едно желание, другото да го редите вие! Това не ги учи на нищо, освен че могат да го играят онеправдани, и все още деца. Да, деца са, но вече са на възраст, в която могат да вземат решения и да носят отговорност за това, в какво училище искат/трябва да учат...
Използвайте случая, за да ги научите да приемат загубите, да се справят с тях и да не се предават! Не се знае, пред какво ще ги изправи животът и на какво ще се наложи да устоят. Тогава пак ли ще се тръшнат и ще кажат, че не се е случило както са го мислили?
Нали знаете какво се случва с хората, които не могат да носят пораженията си? Не го допускайте!

# 449
  • Пловдив
Днес и аз ходих да видя работата по БЕЛ на дъщеря ми. Добра организация за Пловдив. Компетентни и отзивчиви учители. Работата се оказа справедливо оценена, а грешките доста различни от това което очаквах. Радвам се че отидох, добре е да се знае в каква насока е нужно да се работи.
За тези, които считат, че децата им са ощетени, не се колебайте да си потърсите прават. Много е дразнещо това, че системата не търпи възражения и го декларира още на входа. Дори осъдените имат право на обжалване.
По повод разочарованията, светът далеч не свършва с НВО, добре е и деца и родители да го осъзнаем.

Общи условия

Активация на акаунт