30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 488
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 020
Ами, някой да събере броя на учениците със 100 точки по математика от Бургас, Варна и София и да каже колко е получил.

# 1 021
  • Бг-мама
Съвсем скоро позната майки ми каза, че чакала да изнесат минималните балове и тогава щяла да реди. Мислех ,че е единствената неориентирана , но май не е така. Joy Joy Joy

# 1 022
Да не би в едната от статистиката да са включени 3-те деца (2 от София и едно от Пловдив) с по 100т. от националния кръг на олимпиадата по български

# 1 023
И аз пуснах преди малко Заявление с 30 желания! Стана бързо и лесно, без никакви проблеми. Няма качени оценки от свидетелството все още и след кандидатстването също не се появиха.
Успех на децата!

# 1 024
При мен днес се качиха оценките от свидетелството, след като вчера сутринта подадох заявлението.

# 1 025
  • Sofia
Ами, някой да събере броя на учениците със 100 точки по математика от Бургас, Варна и София и да каже колко е получил.

151 от статистиките на РУО за тези градове, срещу 141 от статистиката на МОН за цялата страна.

# 1 026
Точно сайтовете на МОН и на РУО са надеждните източници. Информацията другаде се припокрива в информацията на сайтовете им.
Да свериш информацията от сайта на МОН с ... какво - брошурка, издадена от МОН по същия повод?
Въпросът е, кой е по-достоверен. МОН или РУО? Simple Smile
Според сайта на МОН:  Един ученик е получил по 100 точки и по двата предмета.
Според статистиките от сайтовете на РУО - само в София-град са посочени три сбора 100+100.
Да не са от олимпиади? Ако не, можем да си направим изводи, че или в РУО и една статистика не могат да извадят или че я манипулират.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 12:31 от Monza

# 1 027
  • София
Здравейте. Ето че получих отговор от многоуважаемия началник на РУО-София-град на възражението ми за отнетатата 0,5 т.
Цитирам:
"При повторната проверка се установи, че е допусната техническа грешка при оценяване на задача 24 подусловие А), която е оценена с 0,5 т. по-малко. В задача 23, подусловие А) не са определени допустимите стойности на променливата, но задачата е оценена с пълен брой точки, което компенсира техническата грешка от 0,5 т. Съгл. чл.46 от Наредба 11/01.09.2016 г. на МОН за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външно оценяване не може да се променят. Пожелавам успех на сина Ви Ясен ХХХХХХХ (а това не е моят син?!) при кандидатсването му за прием в 8 клас."
Нямам думи да опиша пълната некомпетентност и несериозно отношение на служителите в РУО - дори не са си направили труда да изтрият имената на другото дете Ясен ХХХ.
Питането ми е, някой по-навътре са мат, да ми обясни какви стойности на променливите е трябвало да представи в зад.23, подусловие А, при условие, че на тази задача пък освент отметки за вярно решена задача, имаше и усмихнато човече. В зад. 23А се търсеше разстоянието от град А до град Б.
Не знам дали има смисъл  да възразявам на техния безумен отговор, дори не съм сигурна дали отговарят за писмената работа на моя син или този отговор се отнася за детето Ясен. Иначе са цитирали моя входящ номер.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 12:06 от ayza

# 1 028
Дъщеря ми взе окончателното си решение след много мислене и снощи подадохме. Благодаря на Русалка за неоценимата помощ и окуражаване. Писахме четири желания, които са в седем паралелки, като истински желаните са две. Сега чакаме да приключи одисеята...
Рет, какво избрахте в крайна сметка, четох и в другата тема, че се колебаете Simple Smile

# 1 029
  • София
За пореден път се вижда компетентността на РУО София! ayza, най-вероятно са направили copy/paste от друго писмо, което пък навежда на мисълта, че не сте единствените с проблем при оценяването и решили да си търсите правата. Мисля, че това писмо е хубаво да се изпрати с повторно възражение и до МОН. Не да са в блаженно неведение за безобразията на подчинените си и за тяхната некомпетентност. Дано случаят ви се разреши, но най-вероятно ще има пак фиктивно наказани, а вашите точки да останат без промяна.
Успех!

# 1 030
Вчера подредихме желанията и ги изпратихме,а все още няма въведени оценки от свидетелството.Това трябва ли да ме притеснява?

# 1 031
Ако такъв отговор е изпратен на повече от един родител, дали има някаква вероятност в системата да е бил заложен грешен максимум от 4 точки?

# 1 032
  • София
Ако такъв отговор е изпратен на повече от един родител, дали има някаква вероятност в системата да е бил заложен грешен максимум от 4 точки?
Изобщо не би ме учудило, но все пак има деца с пълен брой от 100 точки по математика. Не е това.

# 1 033
Така е, но се опитвам да си обясня за каква техническа грешка става дума, при положение, че двама оценители, независимо един от друг са присъдили 4 точки, вместо 4,5. А и от описанието на системата, останах с впечатлението, че има бутон, с който директно се присъжда максимумът, без да се въвежда число.

# 1 034
  • Варна

Рет, какво избрахте в крайна сметка, четох и в другата тема, че се колебаете Simple Smile

Пета с немски с профили математика и ИТ като първо желание. Да, в другата тема писах, че се колебае между Пета с английски и МГ, но в крайна сметка избра това, към което се стреми от две години.
Причината за първоначалния отказ от НЕ беше, че много хора около нея ѝ казват, че няма да може да съвместява качествено учене на немски и активния спорт. В крайна сметка реши, че може да се справи. Пък да видим...

Общи условия

Активация на акаунт