30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 404
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 170
Никой ли няма да прогнозира баловете във Варна? Най-вече ме интересува АЕ+ФЕ в Пета ЕГ. Дали ще се получат нещата с бал 429 ?

Миналата година минималният бал на второ класиране е бил 388.5, би трябвало бал 429 тази година да е достатъчен. Успех!

Аз прогнозирам, че 429 бал ще е достатъчен още на първо касиране за тази паралелка.

# 1 171
Здравейте,
Предстои ми пътуване и исках да попитам дали е възможно детето само да  подаде документи за участие във второ класиране. Ако не - задължително ли е присъствието на родител или може например някой друг близък роднина да присъства вместо мен.
Благодаря!
Извинявайте, че се самоцитирам, но дали някой може да ми отговори ?

Ако това ще помогне - преди година на колежката дъщеря й сама си изтегли документите (за 2ро класиране бяха подали) и се записа в приетата паралелка на 1во класиране.
Майка й разбра след като го сътвори девойката Simple Smile

та явно може...

# 1 172
Здравейте,

Вчера подадохме заявлението - 16 желания, качихме медицинското, системата веднага изкара и оценките от дипломата, всичко точно.

Лично мнение: чета за някои деца/родители с по пуснати 35-40 желания, та се чудех за какво са им толкова много, не им ли прималява да гледат училища/паралелки, да редят пасианса до 40 и да чукат толкова кодове...

# 1 173
  • София
Какви кодове чукат? Кодовете си излизат автоматично.

Ако човек предварително е обмислил подредбата, нещата стават бързо. На мен лично не ми хареса само падащото меню с училищата. Не открих някакъв принцип на изреждането им, който да улесни намирането им - по община примерно, по вид (езикова, професионална, природоматематическа), по номерация, по азбучен ред.

# 1 174
Лично мнение: чета за някои деца/родители с по пуснати 35-40 желания, та се чудех за какво са им толкова много, не им ли прималява да гледат училища/паралелки, да редят пасианса до 40 и да чукат толкова кодове...

ам като хайваните са се омазали с точките, не 40 ми и по 100 ще редят ...

Пример от близко дете, писах. Преди девойката има 2500 деца - колко според теб желания трябва да наредя, че да й стигне балът. Тамън 100тина паралелки.
А има и таквиз с 5-6-7 хиляди преди тях.
Ще редят, няма как.

# 1 175
Предварителното обмисляне е ясно, но логиката (при нас) е следната спрямо нашия бал: 3 леко/средно недостижими желания, но защо пък не, 7 реални желания, в които се целим, но са на кантар, 5 сигурни и гарантирани желания и още 1 за цвят, ако "земята се разцепи". Всичко останало би било яко пълнеж - или сериозно недостижими паралелки или сериозно неискани такива. Та така...

# 1 176
       Надявам се да са всички в добро здраве и добро настроение!
Мен ме налегнаха много сериозни служебни задачи,на които изпускам срока.Освен това  и едно , очаквано за септември обучение извънредно  се премести с начало месец  юли , та на всичко отгоре съм и ученичка!Както се казва в един разказ на любим мой писател/Ринг Ларднър/"Бях по-зает и от еднорък бояджия".Темата върви шеметно и не мога да насмогна дори със следенето.

За класирането- вероятно ако има нещо съществено за казване, в нашия случай ще е след второто!
Аз си чакам прогнозирания медал за труд и слава! Joy

Успех, късмет и щастливо, безметежно лято!

# 1 177
  • София
Здравейте,
Резултатите на нашата дъщеря са наистина много добри, но моля, родителите на децата с отлични резултати да споделят къде и как са се подготвяли децата им, за да мога да си сверя малко часовника, че имаме още две щерки на опашката и не след дълго трябва да почваме с подготовката и за тях Simple Smile (ясно е, че всяка година положението е различно и т.н.,но просто за информация)

# 1 178
Здравейте,
Резултатите на нашата дъщеря са наистина много добри, но моля, родителите на децата с отлични резултати да споделят къде и как са се подготвяли децата им, за да мога да си сверя малко часовника, че имаме още две щерки на опашката и не след дълго трябва да почваме с подготовката и за тях Simple Smile (ясно е, че всяка година положението е различно и т.н.,но просто за информация)
Аз съм доволна от Регалия, детето ми имаше сериозни пропуски по БЕЛ, заради претупване на материала в училище, но благодарение на школата успя да навакса.

# 1 179
  • у дома с любимите си хора
Светкавичка,радвам се,че сте добре.Стискам палци всичко да се нареди за детенце!

# 1 180

Пример от близко дете, писах. Преди девойката има 2500 деца - колко според теб желания трябва да наредя, че да й стигне балът. Тамън 100тина паралелки.
Ще редят, няма как.

Пред нас има над 4000 деца, но това не ни накара да пишем повече от 16 желания. Просто сметнах местата в първите 30 училища по бал от миналата година, извадих едни Х% деца, които ще отидат в частни училища и още едни Х% деца, които ще предпочетат училище с по-нисък бал, но по друг признак (географски, семеен, проекто-гаджето е там и т.н.) и останаха едни реални Y места сумарно, в които влизаме. После няколко бързи сметки (с вкаран статистически допуск за отклонение) за балообразуване по училища и картинката се подреди.

# 1 181
Все още нямаме оценки от свидетелството,а изпратихме желанията сутринта на 03.07..Започвам да се притеснявам,има ли други такива

# 1 182
Здравейте,
За БЕЛ бих препоръчал Милениум. Учителките са от 1 НЕГ  а те  държат първенството на ДЗИ по БЕЛ. Много практика,материали. Страхотни педагози.

# 1 183
Ceco, не е баш така. Те държаха да си пишат и топ училищата наред, затуй така... Аз можех и 5-6 само да пиша, според бала... Ноооо...
Та така, редят се Simple Smile
А и кодовете не се пишат, само се щрака Simple Smile

# 1 184

Скрит текст:
Ще редят, няма как.

Ами така е. И ние сме в подобно положение. Започваме с три силно желани, но трудно постижими училища, задължително е, и след това следва една маса училища, за които има милион неизвестни предвид сходни балове от миналата година и неясно развитие на баловете през тази - ще скачат ли, колко ще скачат, за кои ешалони ще скочат и т.н. И две-три резерви с чувствително по-нисък бал и го докарахме до 40-50 паралелки.
И тук бе една от слабостите на системата, която много лесно може да се реши. Няма опция за запазване на желанията преди изпращане. Така ги редих точно три пъти. Най-лесно и бързо е от падащото меню, след първия избор на училище следващите желания се зарежда по дифолт, което е отлична опция. Ама пък са наредени по райони, т.е. на пръв поглед без никаква логика и ред. С медицинското също нямахме проблем, макар че можеха да обяснят по-ясно кога точно е "при записване", много хора се объркаха дали трябва до 5-ти в системата или при записване в училището след 11-ти може да се представи.
Но като цяло не беше драма. Не сме се притеснявали за оценките и резултатите, всичко малко по малко си дойде на мястото, вкл. и от олимпиади и състезания.

В крайна сметка и ние приключихме с тази част от сагата, чакаме другия четвъртък спокойни и лятно настроени - кот - такова! Smile

Успех на всички. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт