Просто история

• 11 749
  • 240
  •   1
Отговори
# 180
Ами, всички единодушно казахме да палиш свещ, че си се отървала. Какви съвети искаш още? Тоя е пълен педофил, манипулатор, лъжец, пед*раст, откачалник и си е направо за психо отделение. От този факт би трябвало всички чувства в теб да се изпарят моментално и да спреш да се тормозиш заради това. Абсолютно не си заслужава. В себе си се вгледай е се запитай какво те кара да се занимаваш с отрепки. Ако си добре финансово направо отиди на психолог, за да си приказвате по-подробно и да се излекуваш. За да не бъде и следващият като предишните.

# 181
Julsy, не усещаш ли, че прекаляваш? Симпатизирахме ти всички, съчувствахме ти, съвети ти се даваха... Ти ни удави в логорея, бе жена! 13 страници едно и също, до безкрай - вместо да опонираш на всеки, проумей какво ти казват хората!

# 182
Ок, може би аз нещо не съм в час, щом смятам, че няма нищо лошо в това да разкажа историята си и да се включвам с обяснения, както бих направила в един истински разговор.

Нормално за състоянието ми.
Няма да пиша повече в темата си.
Отсеях каквото ми беше нужно, направих си необходимите изводи.
На места дори ми беше много забавно.
Погледнах на нещата откъм смешната им страна.
Това помага.
☀️🌷

# 183
Отървала си се от някакъв хахо мачо използвач и струва ми се, си прозряла какъв типаж е този. Всякакви илюзорни идеи отдавна трябва да са се сринали, ясно е, че нямаш вина, освен, че си му играла по свирката известно време. Дори не разбирам психолог за какво ти е. Просто забравяш за психото и почваш да се виждаш на живо с други хора. Като гледаш какво правят, а не какво плямпат. И най- вече какво обкръжение имат... Съквартиранти, млади гаджета, бивши, ми не е нормално!

# 184
И хайде, като толкова ме пратиха на психиатри и психолози, препоръчайте един. За София.
Психолог, не психиатър.
Сериозно питам. Занимаващ се с подобни казуси. Ако искате, на PM.

https://annatodorova.com/

Препоръчвам я.

Благодаря, но пише, че й е претоварен графика и няма възможност да приема през следващите месеци.
Дала е телефони на колеги за контакт.
Мога да опитам с тях.

# 185
  • Варна
Julsy, време е да сложиш точка на тази история и в мислите си . Ще се изтезаваш дълго, ако не спреш да анализираш и търсиш отговори  . Този идиот е минало. В настоящето си само ти. Излез и си достави удоволствие - шопинг, разкрасяване или любимо хоби. Лято е, прекрасен сезон . Имах съученичка (К) , която не възприемаше предупрежденията ми, дори ме игнорира за даден период. Избра си един селски тарикат, ама убав бил. Опозна се със фамилията му в напреднала бременност. Беше разочарована и от манталитета и от хладния прием. Оправдаваше всичките му грешки и безумия и често се конфронтираше с критиците му. И тя млада, интелигентна , с добра професия, но без опит с мъжете.  Цялата му биография се оказа измислена, а майка му толерирала бившата му (бездетна ) жена. След няколко оправдани от нея изневери той я изостави .  Тя рухна ужасно. Тогава ме потърси. Препоръчах и добър психотерапевт, но тя се дистанцира. Намери една шарлатанка - Милина, която я побърка тотално. Новата манипулаторка захапа жертвата -
 екскурзии, хипнотези, залитания в езотериката . Обсеби я с комплименти и ласкателства , псевдоприятелство . Веднъж я видях и ме отвратиха мазните и преиграни маниери. Освен, че и изцеди чрез спонсорство го играеше и вид сводница. "Предчувствала", че К.ще има съдбовна среща и о ,  небеса - принца цъфнал в кабинета и. Манипулатор -професионалист ,  с някакъв сертификат от Швейцария. А К. я следваше сляпо. Когато свършиха хонорарите, угасна и  загрижеността и. К се раздели и с промотирания избранник. Сега психиатър лекува дълбоките и травми. Но тя изгуби и приятели и ценни години от детството на детето си в безумни лутания. Може би някои хора са по -лесни жертви, след фаловете следват шансове. Но бягството от действителността и ясната преценка на личността  са пагубни.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 02:43 от Viviana91

# 186
И хайде, като толкова ме пратиха на психиатри и психолози, препоръчайте един. За София.
Психолог, не психиатър.
Сериозно питам. Занимаващ се с подобни казуси. Ако искате, на PM.

https://annatodorova.com/

Препоръчвам я.

Благодаря, но пише, че й е претоварен графика и няма възможност да приема през следващите месеци.
Дала е телефони на колеги за контакт.
Мога да опитам с тях.

Да, направи го.
Много е трудно да се взимат решения за раздяла, когато емоционално си все още обвързан, а в същото време осъзнаваш колко нездравословни за теб са отношенията, в които си... Всички сме били изправени пред такива в някакъв етап от живота си...
Искрено ти желая успех.

# 187
  • Paris, France
Julsy, изчетох 3 пъти първия ти пост и голяма част от темата. Ще ти напиша какво мисля, като живяла над десетилетие в Лондон, където е пълно със всякакви екземпляри.

1) според мене въпросният не е би или хомо. Иска да се изнесете с 40г му приятел за да плаща по-малко наем. Наемите в Англия са убийствени, а ти писа, че той не печели много. Ако беше хомо, както е надарен и красив, досега да си е намерил спонсор, при това в хубав район. А може и с конкретния мъж да имат общи интереси и да иска компания. Там много квартали са като села и вечер няма нищо отворено. С него, може играят табла, карти?

2) 18г може да е всякаква. Внимавай, че ако наистина е отръшкала всичко живо може да е пълна с болести. А може и да е просто съквартирантка, която той е помолил за услуга. Да и е казал, че го преследваш за брак и деца и да я е помолил да те блокне за да се отърве от тебе, примерно.  Не знаеш какво и е казал, а е манипулатор. И аз не съм видяла а англичанка да е научила български и силно ме съмнява точно тази да се е постарала. Може да е превела чатовете с преводач на страници.

3) забрави жени на българи да са го искали за секс, че и веднага, на партита. В Лондон красиви мъже не липсват.

4) мисля, че той иска да живеете заедно за да му е по-леко финансово, но се е уплашил от деца и разходите по тях.

"Като видим, че можем, че сме си опора един на друг, че се подкрепяме, тогава може да се получи нещо повече." - както ти писа е искал ти да разработиш бизнеса, а той да лапа доходи..

"Не искам да идваш там заради мен, а заради себе си.".  - като дойдеш ще трябва да си плащаш наема, да си намериш работа и да си доволна, че съм благоволил да живея с тебе.

Да не е зодия овен?

# 188

Годините не бива да са ориентир за зрялост във всеки един аспект на живота.
Всичко зависи от опита, който имаш, средата, в която си израстнал, ДНК, възпитание, изводи, които си си направил и много други фактори.

Много се съмнявам, че съм единствената на моята възраст, преживяла подобно нещо.

Чудя се,ти в канавка ли си расла,та за 35 години не си придобила опита да познаеш и отличиш добро от зло?

п.п.Съмненията ти са вярни,има много големи бели птици по тая земя.Обикновено раждат деца,които после плащат цената за лукса да имат майка с бяло оперение. 

# 189
Стига сте дъвчели една и съща тема в 12 страници,от които авторката така и няма да си вземе поука.
Не знам въобще защо е пусната тази тема,като авторката се обижда от инфантилна,наивна и незряла,а на всичкото отгоре иска съвети,които очевидно не ги приема.
Да си живее живота както намери за добре,ако иска да е още по - наивна не ме интересува,защото никой от нас няма да е на нейното място.
Съвет се дава един път,всеки следващ е безсмислен.

Sunny girl, темата я пуснах не с идеята да слушам безропотно коментари каква съм била и как съм постъпила, а да се заформи някаква дискусия, която да е полезна на всички.
Тук това не е възможно. Много често пусналият темата бива оплют, точно както си ти. Изобщо не се впрягай, не е лично.
Дискусия - градивна, целенасочена, конструктивна - рядко може да стане. Обичайно е спор и заяждане тип селска седянка.
От постовете и отношението ти става видно, че не си такъв тип.

Понякога наистина човек е расъл в кофти атмосфера и поради това живее кофти живот. Това жена, носена на ръце от мама и тати не може да го разбере. Оттам и различията в мненията. За съжаление българите сме все още доста нетолерантни, съществува и често се вкарва в употреба т.нар. victim blaming, щом си щяла да ходиш в УК, предполагам знаеш какво означава.

Пак ти казвам, приеми случилото се като много лош опит и продължи. Понякога това, което смятаме за неприятност, се оказва най-голямото щастие, което ни се е случвало. Това ми го каза някой преди няма и месец по мой проблем. Ми - излезе вярно.

Много зависи от възпитание. Няма да казвам аз как съм възпитавана и какво ми коства да се отърся от това, колко години, усилия, на терапия съм ходила, литература за отровни родители и т.н. и т.н. Но се получава, в случая най-важното е да снемеш от плещите си вината и отговорността за станалото. Грешката ти е само, че си се доверила, никаква друга нямаш, не слушай злословията по твой адрес, не допускай да ти влязат в главата.

Имаш доста работа по самоутвърждението си. Работи по този въпрос. Работи по въпроса да казваш Не. Упражнявай се. Всеки ден по 5 пъти /например/ да оказваш на някого нещо, което преди не си отказала. После увеличавай. Има много практически упражнения, които можеш да правиш и без терапевт.

Какво, приеми, че сме расли в канавката, да. Ясно, че ти е непонятно, на мен пък ми се струва незряло жени на 40+ да не са наясно, че някои хора не са погледнати от родители, мачкани са и изобщо са страдали много. Но нейсе, много незрялости виждам в темата.

Ок, може би аз нещо не съм в час, щом смятам, че няма нищо лошо в това да разкажа историята си и да се включвам с обяснения, както бих направила в един истински разговор.
Съвсем нормално е да не си в час, сега имаш нужда от успокоение и утеха, не от нападки. Тук не става, това е най-злобарското място в бг интернет пространството. Пробвай другаде.

# 190

Какво, приеми, че сме расли в канавката, да. Ясно, че ти е непонятно, на мен пък ми се струва незряло жени на 40+ да не са наясно, че някои хора не са погледнати от родители, мачкани са и изобщо са страдали много. Но нейсе, много незрялости виждам в темата.

И какво общо имат родителите с акъла на една 35 годишна жена?Или с нейния опит?
До 35 при мама и тате ли все седите?
От 18 г. до към 30г. е времето човек да се запознае с живота и да научи основните неща за него.

Аз разбирам при първия брак да е носена на ръце,и въобще цял  живот да са ѝ стъпвали на пръсти,понятно би било,защо не е била в състояние да различи гадното отношение,ама и първия път греда,и втория избор пак греда..
Едва ли само семейната среда е отговорна за това.

# 191
Никаква толерантност няма в темата, но това си е съвсем напълно в реда на нещата в злобарския форум.

# 192
Аха. Да, това ми каза, след като се скарахме заради предложението му да живеем заедно с неговия приятел.

Скрит текст:
Че не мислел вече за връзка и сексуалност.
Но ми даваше "смесени сигнали".
Един ден ми казва, че ще се ожени за мен и ще си направим бебе, на другия ден - как мислел да заминава някъде на ма***та си сам (вече почвам да не се самоцензурирам).
През цялото време си мислех, че е театър, който разиграва.
Както го беше правил досега.

Когато вече ми беше обявил по телефона, че не мисли за връзка с мен, няколко дни по-късно дойде в България.
Дойде в моя град да се видим. Гушкаше ме, целуваше ме, дори ме попита можел ли да ме целуне по устните. Държеше си ръката на коляното ми, докато шофираше.

Не можеше да се откъсне от мен.
Щеше да си изпусне автобуса за неговия град (беше си оставил колата на ремонт после).
След това наехме апартамента. За да останем насаме.
Аз през цялото време си мислех, че иска да оправим нещата помежду си, съдейки по поведението му - целувките, прегръдките, лежеше в скута ми, готвеше ми, правеше ми масаж, търкаше се в мен.
Спеше гол до мен в леглото, разхождаше се гол пред мен.
Не се опитах да го "съблазнявам".
Чаках го.

На следващия ден ми каза - "Това че сме тук в този апартамент, е проверка можем ли да живеем като съквартиранти. Можеш ли да ме приемеш като такъв."

Падна ми пердето.
Емоционални изблици, ревове от моя и от негова страна, изповеди и тн.

Категорично му заявих, че не мога да гледам на него само като на съквартирант. Че съм очаквала да се опитаме да оправим това между нас, което той смяташе за "счупено".

Разделихме се и си мислех, че няма повече да се обади.

Е, не познах тогава.
Още на другия ден почна да звъни и да ме пита "Искаш ли съквартиранти?"

В крайна сметка се разбрахме, че ще пробваме така ПЪРВОНАЧАЛНО.
Трябвало да "си изчистя смисъла на думата съквартирант".

"Като видим, че можем, че сме си опора един на друг, че се подкрепяме, тогава може да се получи нещо повече."

"Не искам да идваш там заради мен, а заради себе си."

На майка си е казал, че не иска да го обвинявам след година или две, че аз съм му помагала, аз съм му давала пари и пр.
Затова искал да дойда заради себе си, не заради него.

Затова и се съгласих.
Мислех, че отново разиграва театър и всъщност иска да е с мен, но го е страх.
Разбира се, глупаво мислене, не казвам, че е умно.

Но после цял месец звъня и писа докъде съм била стигнала. Как и къде ще живеем. Къде да ме чака. Да се премести първо той и да ме чака. Каква ще ни е къщата. С какво ще стигам до работата си. И пр., и пр.

И след три дни заяви, че се е сгодил.
Една от причините за годежа била, че с мен никога нямало да можем да живеем само като съквартиранти.

Извинявай, ама тоя е пълен хахо, готов е за усмирителна риза.
Че то няма нищо, ама нищо нормално в него, пълен кухавелник.....изобщо не разбирам как някой, по-голям от 10-11 години, може да му се връзва повече от седмица.Айде месец, че е от разстояние.
Абе хора, на откачалките на челото им пише "ЛУД".....личат си и от Космоса.

# 193
  • Варна
С назидание и преки критики не се подхожда към човек , с депресия . Тя сама трябва да намери изхода от емоционалния си хаос . За съжаление психопата няма да потърси лечение , а депресирана е жертвата . 

# 194

Не, Козирог е.
За наемите - зная какви са, доста време търсех най-подходящата оферта.
Там, където щяхме да живеем наемите бяха средно между 1600+ паунда за къща с три стаи и градинка.
Заплатата, която ми предлагаха, обаче беше в порядъка между 4500 и 5500 нето, така че това нямаше да е проблем.
Не е това причината да искаше да го вземе с нас.
Както и да е.

П.с. Който се дразни от това, че пиша в собствената си тема, да подминава, моля.
Повече на откровени нападки и "психопрофили", които ми се правят, няма да отговарям.

Общи условия

Активация на акаунт