На море за първи път априлчето ще заведат

• 10 368
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
    хайде на купона да са ни честити месечничетата!!!

# 91
  • София
Честито на месечковците!

Нашият момък Емил днес е с кашлица и хрема Cry Спокоен е, но държи да се гушка в мен, като го оставя и започва да плаче. Страшното е като се закашля, в един момент започва да отваря устичка и да не може да си поеме въздух. Като го гушна и се успокоява. Кашля и се дави само като е на е леглото. Днес ще сме като скачени съдове и до тоалетната не мога да отида без него.  Дадох му витамин С и започнах да му промивам нослето с физиологичен разтвор. Дано това да му помогне, че не ми се иска да го почвам с лекарства.

Относно кенгуруто имам 2 - едното на "Чико", а другото на "Стеда". И двете ползвам и съм много доволна. Животът ми без тях е немислим. Нямам роднини наблизо - всички са във Варна; с количка в магазините не мога да вляза (поне в близките). Кенгуруто е единственото спасение на ситуацията. Гушваме се с Емо и пазарим - понякога и с часове.  Трудното е като харесам нещо и не мога да го пробвам Confused

С пожелание за хубав ден от нас и бъдете здрави!

# 92
Честит 3-ти месец на Алекс и Дени!  bouquet  bouquet  bouquet

# 93
  • София
Честито не месечковците! Да са ни живи и здрави и да слушкат мама и тате!

Леле мами, съчувствам на тези, чиито дечица не спинкат през нощта. Днес за пръв път от както малкия беше на 3-4 дена не сме спали и сега съм като парцал,а и не мога да спя през деня. Пих вече 2 кафета, ама не помага, поне хубавото е, че на сладура не му се отразиха и сега спинка здраво. Аз нали сега съм на гости при брат ми и малкия е в стаята с компютъра, който по принцип работи денонощно, ама снощи, като тръгнах да си лягам го изключих заради бебо. А тоя брат ми не си е спрял смотаните звуците на Windows-a и колоните му бяха на макс и като задъни оная гадна мелодия, прозорците чак закънтяха, а малкия направо си изкара ангелите и цяла нощ пищя и си кри лицето с ръчички. Сутринта като бяхме на кафе и една косачка забръмча до нас и милото ми щраусче пак така се скри с ръцете. Ужас! Травмирах го тва дете още от малко.  smile3511 Дано да се оправи и да не вземе да стане някой бъзльо, че ще се гръмна  #2gunfire

Ей, много готино е, че има вече бутонче за проверка на правописа! То може и да е от отдавна, ама аз нали съм си блейка, чак сега го видях.

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 19:02 от renkata

# 94
  • София
дея, аз имам такава снимка в албума- само трябва да я надпиша!
Раче, как я пипнахте тая хрема - снощи нищо му нямаше?! да не е простудил неща!
И щях да забравя:
Честито на месечковците!

# 95

Имам въпрос към мамите които не кърмят: Колко време след като спряхте да кърмите ви дойде М ?
Около месец след като спрях да кърмя.

# 96
Относно кенгуруто имам 2 - едното на "Чико", а другото на "Стеда". И двете ползвам и съм много доволна. Животът ми без тях е немислим.
А така и мойто е на Стеда, ама ми е голямо, но щом на теб ти е добре, явно аз за него ще трябва да изчакам и моя малчо да стане поне на килцата на Емко Simple Smile
Има да го гониииииим, ама ...  Joy

Мерси на всички за споделените мнения за кенгуруто, ще си купя аз друго засега, ама ще го пробвам с малчо, че да няма изненади пак Simple Smile

# 97
Здравейте мамчета,
Отдавна не съм писала, но не ми остава време. Сега и двете деца спят. Иван е много послушен, спи и яде. И най-важното е че през нощта също го прави. та от 10 дни и аз успявам да се наспя. Спряха му колите и е много спокоен. като е буден само се смее с глас и е голяма скица.
Все още не съм го захранила, само е на кърма, за сега му смогвам на яденията. 6 пъти яде на денонощие.
а за срещата на априлските софийски майчета и аз ще се включа, но не знам подробности къде е и в колко часа?
Хайде за сега чао

# 98
  • София
Не ви ли тежат децата в тези кенура? Аз повече от 10-15 минути, айде половин час, немога!
Пюрирах череши и кайсии за зимата! И айде във фризера във форми за лед!
Мамо мецанке, какво искаш да кажеш за глутена - в ориза го има, така ли? Аз вчера уж го четох този сайт! Ще чета пак, но това са новите тенденции при захранването - заради алергиите пусти го препоръчват ориза!

# 99
Екс-диабет мама, това ме уби! Ейййй, сега какво да правим с това захранване?
Аз предпочитам алергия към някаква храна пред диабет. Дядо ми почина от диабет и ми е адски болно по въпроса! Cry
Не знам вече какво да мисля....

# 100
  • София
Здравейте и честито на празнуващите днес!!!!

Ние чак сега разбрахме какво са колики - от 3 дена всяка вечер се реве много и без почивка. Много я боли коремчето.Да не говорим, че и давах сокче от череша и 1000 пъти съжалих, че и го дадох. Но и на следващите дни пак я боли , така че може да не е от черешките.

Ние също я сефтосахме Соня с падане на земята, но добре че беше от ниско. Тръгвахме навън и мъжа ми я взе с кошницата за колата. Обаче не беше застопорил хубаво дръжките и тя милата се изплъзна и тупна на земята.

Кенгуруто на мен много ми тежи, много ме заболява гърба.
Като казах гърба да ви се оплача че от 2-3 седмици ужасно ме боли целия кръст, ръцете и гърба. Мислех че болките в кръста са от бъбреци и отидох на лекар, но казаха, че е от вдигането не бебето и кърменето. Защото аз я кърмя на стол/ твърд/. Така ми е удобно, но явно много ми се натоварва гръбнака.Сега се мажа с разни мазила, но не помагат особено.

Като ви чета по колко ядат бебета ви почвам да се плаша - Соня яде по 90 мл. на всяко хранене. А днес сутринта изяде само 60 мл. и изкара малко над 3 часа. Вчера следобед също яде 70 мл. Само сутрин изяжда към 100-110. На кърма сме, ама имам кантар и се мерим.

Сминшчо, коя ваксина решихте да слагате? питам, защото и на нас във вторник ни е първото ДТК.

# 101
  • София
Честит 3-ти месец на бебоците и 4-ти на кака Рая!
Един тъп въпрос:нали домашно приготвеното пюре от плодове-ябълки, кайсии, круши и др се прави без да се варят?И нали без да ги варите ги замръзявате във фризера?
Черепахова, и ние нещо заемаме тази поза доста често... newsm78

# 102
Честито на всички месечковци!
 renni79,какви колики на 3 месеца бе?!?! #CrazyДано скоро ви отминат болежките Peace.
И какво стана със СРЕЩАТА софийски мами???

# 103
  • София
Цитат на: desi
А така и мойто е на Стеда, ама ми е голямо, но щом на теб ти е добре, явно аз за него ще трябва да изчакам и моя малчо да стане поне на килцата на Емко Smile

Няма нужда да ставате 9 кг, за да сложиш бебока в кенгуру. Аз Емо го нося от края на първия месец. Като ми подариха Чико-то ми казаха, че бебето трябва да е над 5 кг и поне на месец, за да го сложа. В началото го носех в СТЕДА, защото има твърд гръб, но сега предпочитам Чико-то, че по-лесно си го слагам/свалям.

# 104
За оризовата каша и диабета, от сайта на Ексчето цитирам това:

Предполага се, че причината за поява на проблеми дори при късно захранване е, че по-голямото дете обикновено яде повече от новата храна. Затова е много важно, дори при късно захранване, новите храни да се въвеждат по малко, бавно и постепенно.

Чела съм го и на други места. За мен това решава въпроса, нямам притеснения и ще захраня на 5-6 месеца с оризова каша, постепенно. Освен това сериозно се замислям да въвеждам успоредно зеленчуци и плодове (все пак зеленчуците първи) - няма никаква медицинска причина това да не се прави и мисля някак по интуиция, че поколения наред се е правело така - едва ли са ги делили един месец само едното, чак после другото. А като се редуват вкусовете и плодовете като са настъргани и пасирани домашни, а не купешки подсладени пюрета, не вярвам да навикне на сладко.

Пак по тази линия, четох че според няколко проучвания, децата които са яли само купешки пюрета в началото, поради хомогенния им състав, трудно се научават да дъвчат храна с бучки после и не я приемат дълго време. А ако се дава домашно пюре успоредно с купешкото, също консистенции като намачкано с вилица и настъргано а не само пасирано, този проблем се избягва.

Общи условия

Активация на акаунт