Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 2

• 72 293
  • 799
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Много благодаря за отзивите за 127-мо. Опитах се да търся, но явно не съм се справила и съм пропуснала коментари.

За 127-мо,понеже смятам да го включим в списъка .
ПП. В класа имаха около 7 момчета. Т.е не бяха изцяло момичешки.
Коя от паралелките сте си набелязали? Има обявени две нови паралелки с профили математически с програмиране, за нас отпада съответно  и природни науки. Утре ще говоря с детето дали проявява интерес към втората или ще остане като избор профил чужди езици.

# 586
Русалка, благодаря. А в 18 СУ имат ли предмети на езика и държат ли изпити за ДСД 1 и ДСД 2?  Иска ми се да изберем такава езикова гимназия, в която поне по първия език няма да се наложи да ходи на курсове.
Вчера и аз поразпитах за 12 СУ познати учители, доста противоречиви отзиви....Най- вече за средата.
А  наличието на ултраси също никак не звучи добре като за моето дете...
П.П Видях, че биология и химия са на немски. Защо тогава немската паралелка там не е толкова популярна, с какво я превъзхожда тази в 31-о?

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 07:46 от Amanda.D

# 587
  • София
Amanda, да се явят на ДСД2 в София  имат право учениците на 5 училища/паралелки в тях - 91 НЕГ, 73 СУ, 35 СЕУ,  двете частни "Веда" и "Ерих Кестнер" и максималното ниво, което могат да получат като сертификат, е С1. С  ДСД1  има също училища - 31-во, НФСГ и НТБГ, като там максималното ниво е В1.
Сега се сетих нещо. От учител по немски чух страхотни отзиви за преподаването в 18-то на немски. Но едва ли преподавателят е един единствен и има гаранция някаква, че човек ще се падне при него.

# 588
Видях, че си писала за 18. Благодаря!

# 589
  • София
В днешно време, при липсата на учители по езици, няма за жалост гаранция никаква и за никъде колко прилично ще се знае езикът след 5 години, дори и в най-високобаловите ЕГ с уж дългогодишни традиции в преподаването на език. Лично аз не мисля, че хората предпочитат 31-во заради наличната опция децата им да държат ДСД1. Не е чак толкова голям бонус това. По-скоро имат други доводи като местоположение,  справяне с ДЗИ (ако не се лъжа, 31-во неизменно по този критерий е преди 18-то), дисциплина.

# 590
Дано след смяната на небезизвестната директорка г-жа Николчева, страхотната организация и дисциплина в 31-во се запазят. 🙂

# 591
  • гр.София
Айла, от 127-мо само езиковата с АЕ и втори испански ще напишем.
/ Все си мисля,че твоята девойка ще е със сигурност  на по-високо ниво от останалите по Мат-евентуално за математическата паралелка. /

# 592
  • София
Айла, от 127-мо само езиковата с АЕ и втори испански ще напишем.
/ Все си мисля,че твоята девойка ще е със сигурност  на по-високо ниво от останалите по Мат-евентуално за математическата паралелка. /
Всички паралелки, освен езика имат и друг профил. Дъщеря ми е АЕ/ИЕ/Биология, има ИЕ/НЕ/Предприемачество, АЕ/ФЕ/Математика (ако не се лъжа) и май една с хуманитарен профил.

# 593
  • софия
Здравейте, не намерих отзиви за 7 СУ някой може ли да помогне с коментар? Какво мислите за паралелки СХН в училища като 51, 7 и други, които не са техникуми и ги водят СТЕМ, какво е особеното при тях?

# 594
  • София
За 127 мо. Дъщеря ми го завърши преди две години, синът ми тази година завърши 10 клас. Имам поглед върху доста учители въртяли се през годините при тях. Директорът сега се учи -
27 годишен е. Прави сериозни грешки, но се опитва да ги замазва. Неопитен е, но чисто по младежки се опитва да си помпа егото. Учителите има и добри и не чак толкова добри. Някои преподават добре и децата разбират материала, други не преподават добре и не разбират. Пример: Миналата година по физика някой беше снимал дневника и видях оценките на класа в последната седмица преди да оформят годишните оценки. Само две четворки видях на две деца. Преобладаваха двойките и тук таме тройка. Никой хал хабер си нямаше от физика. Тази година са с другата госпожа по физика и материала го разбират и оценките са основно 5ци и 6ци. Повтарям - разбират материала и го мислят за лесен. Предната физичка продължава да преподава на другите класове. Много зависи на кой преподавател ще попаднете. Когато дъщеря ми учеше чувах за проблеми с наркотици. Сега не чувам от синът ми. Това не значи, че няма наркотици естествено, но със сигурност се работи по въпроса. Хубавото на училището е, че района е оживен и по Витошка е по безопасно да се движи денем, отколкото около кварталното ни училище. Аз съм по скоро доволна от училището отколкото недоволна. С едно изключение. Една госпожа по математика.....

# 595
  • София
За 51-во чувам, че е добро, насочено км технологиите, директорът бил иновативен. Децата на колега учат там, но са 5ти и 6ти клас - доволни са. Ако някой може да даде мнение за гимназиален етап, ще е по-полезно. За 7мо СУ - паралелката СХН ще е чисто нова, училището е старо, базата не е много нова, ако някой има поглед върху гимназиалния етап в последните години, да сподели. Моята информация е за преди десетина години, било е добро, но доколкото знам, много от учителите са напуснали.

# 596
Дъщеря ми завърши 32-ро преди 2 години. Няколко деца от нейния випуск се преместиха в 127-мо и са коментирали, че било много по-лесно там. Като попитах за 7-мо ми отговори, че там било гърч, като в 32-ро.

# 597
  • гр.София
32-ро си е с  много добър бал и стабилно ниво от години.

За 7-мо забелязали ли сте,че имат доста свободни места в 10-11 клас?   Има ги в раздела им Прием .

# 598
  • София
За 127 мо. Дъщеря ми го завърши преди две години, синът ми тази година завърши 10 клас. ИС едно изключение. Една госпожа по математика.....
За втори път засичам коментар за учителката по математика в 127-мо. Може ли на ЛС малко повече информация по въпроса?
mona77 доколкото си спомням тази година са обявени две нови паралелки, едната с профил математически, другата природни науки. Останалите две или три са си езикови. Не съм засякла информация, че АЕ - НЕ към която съм се насочила има отделно профил предприемачески. Довечера ще поровя още малко.
Някой дали може да сравни в кое училище се учи повече между 127-мо и ПГ по дизайн "Елисавета Вазова".
Бланк за 127-мо математическата паралелка ме притеснява по-скоро програмирането, не толкова математиката.

# 599
  • София
момичета хелп
дъщерята изкара 85,500 по бел
но по мат е с 30 точки
така че всички наши планове рухват
дайте идеи за неелитно Читаво училище, където се взема предвид предимно Бел, иначе нямаме шанс никакъв
ориентирана е към езици и химия и биология
видно е математика, зле
съвсем се ошашавихме

Общи условия

Активация на акаунт