Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 686
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 315
Или, както казах вече, детето ще се чувства добре при бабата и всички проблеми и "диагнози", поставени от тукашната госпожа, ще изчезнат като с магическа пръчка. Защото едно дете просто има нужда да бъде обичано!

Нещо интересно се подметна тук - мъжът бил прекъснал контакти с неговите родители. Защо?
И те ли са със СОП, поведенчески и психически проблеми Wink

# 316
Аз обаче никъде не прочетох текст, в който да се споменава, че бащата по някакъв начин взима отношение по проблема. По-скоро останах с впечатление, че е свикнал с поведението на детето и някак си смята, че то ще се оправи от само себе си.
Да. Или по-скоро, според него възпитанието на децата е женска работа- да се оправя бабата, майката или авторката, както може.

Трагедията не е в поведението на детето, то може и да се коригира, защото детето е сравнително малко. Трагедията е в поведението на родителите.
Изобщо не е сигурно, че ако детето остане да живее при майка си за постоянно, ще се промени, ще се успокои и прочие. Да, няма да плаче за нея. Но това ще го направи ли по-добър човек? Майка му ще успее ли да го възпита, че да биеш някого не е правилно...Според мен НЕ.

# 317
  • София
Платила била тя, ахъм!
Като е толкова велик инвеститор и успешна бизнесдама, ми да пратят детето при някоя от бабите да го гледа, да дават на жената по една минимална заплата и да си живеят всичките живота. И тя доволна без чуждото дете, и детето щастливо без нея, "грижите" и "любовта" й, и бащата си гениалства на спокойствие... Майката ще праща каквото може и когато може, ще си го взима през ваканциите, както досега, и така.
Ама не я устройва нещо, а! Интересно, какво ли ще да е!

А, де! Кажи ти с какво не я устройва идеалния ти план, ами 3 години се пъне да възпитава и отглежда чуждото дете? newsm78
Че и жилище купува- да има къде на по- широчко да я рита и да маркира територия...
Малко ще те коригирам, обаче- детето не е било щастливо при баба си, както не е щастливо и при баща си, и при мащехата си. Детето си иска майката и само с нея е щастливо.Затова и темите носят това заглавие.
И друго- бабата също не го иска.

# 318
512, пробвани са различни подходи върху една основна канава.

Казва се на детето предварително какви са правилата, какво се очаква от него. Какво е задължително, за какво може сам да си прецени и избере. Има неща, които не подлежат на дискусия и други, където режимът е по-свободен.

Най-големият проблем между мен и него е, че при мен номерата му не минават и това адкси го дразни. Тук с инат и манипулации не пробива. Не може да командва цялата къща да се върти покрай него и неслучайно ме мрази толкова, всички останали го оставят да прави каквото си иска.

Много неща са правени за тези три години, ако е интересно може да се отдели в отделна тема, с примери за проблеми и решения, тук няма как да ти отговоря подробно.

# 319
Само с майката е щастливо - глупости, то от години не е с нея за ежедневен живот, та да се знае реално как ще е.

# 320
Платила била тя, ахъм!
Като е толкова велик инвеститор и успешна бизнесдама, ми да пратят детето при някоя от бабите да го гледа, да дават на жената по една минимална заплата и да си живеят всичките живота. И тя доволна без чуждото дете, и детето щастливо без нея, "грижите" и "любовта" й, и бащата си гениалства на спокойствие... Майката ще праща каквото може и когато може, ще си го взима през ваканциите, както досега, и така.
Ама не я устройва нещо, а! Интересно, какво ли ще да е!

А, де! Кажи ти с какво не я устройва идеалния ти план, ами 3 години се пъне да възпитава и отглежда чуждото дете? newsm78
Че и жилище купува- да има къде на по- широчко да я рита и да маркира територия...
Малко ще те коригирам, обаче- детето не е било щастливо при баба си, както не е щастливо и при баща си, и при мащехата си. Детето си иска майката и само с нея е щастливо.Затова и темите носят това заглавие.
И друго- бабата също не го иска.

absurT, ами каква е гаранцията, че детето ще е щастливо при майка си? Авторката беше писала, че там то е за лятото, не се поставят никакви изисквания, като например писане на домашно. Дори напротив, оставя се да играе на телефон/таблет с часове.....няма особени претенции към неговото поведение.

# 321
  • Варна
Психологът не може да замести родителския авторитет и модел . Често опита за нормалните норми на специалист се сблъскват с тези на родителите . Той няма да коригира примитивния речник и отношение в семейството. (обобщени от записа). Ако детето е крайно агресивно и неадаптивно има нужда от психиатър и терапия, която да включва и родителите.  С отсъствието си бащата толерира арогантното поведение на детето. Няма контрол, авторитет и респект от бащата, присъщ за всички деца. На какво чудо се надява авторката?

# 322
Да, и аз имам чувството, че бащата добре си маскира абдикирането с тия смени и работа.

# 323
А аз бих искала да питам авторката - какви педагогични методи използва при възпитанието на детето? Как реагира тя, когато детето откаже да направи нещо? Например - да си напише домашните?
  Какъв "родител" е? Строг, изискващ, отстъпчив, манипулативен....

Същото е много важно! А още по-важно е как реагира бащата, узнавайки за една подобна ситуация и какви мерки и подход има той. Защото очевидно е, че никой в това семейство не е авторитет в очите на детето, освен майката, при която обаче то предимно се забавлява през лятото.

Леа, при ODD точно това е проблемът, авторитетите. Не приемат такива. Баща му също не е такъв за него, като говорят възпитателно "Да, тате, няма повече", чака да се размине и пак старата песен.

Единствено от мен има не точно страх или респект, но му се наложи да се съобразява и да се обира малко.

# 324
Бианка, той даже няма нужда от маскировка. Булгарише мачо деца не гледа. Женска работа е това.

# 325
Удивлявам се на ентусиазма на авторката ...

# 326
Вивиана, дойде накрая на моето Simple Smile

Да, трябва психиатър и терапия, ама майката трябва за целта да се натисне да се ангажира. Без подписи на двамата родители ще го поемат само ако утрепе някой, трябва ли да чакаме до там да се стигне?

# 327
А аз бих искала да питам авторката - какви педагогични методи използва при възпитанието на детето? Как реагира тя, когато детето откаже да направи нещо? Например - да си напише домашните?
  Какъв "родител" е? Строг, изискващ, отстъпчив, манипулативен....

Същото е много важно! А още по-важно е как реагира бащата, узнавайки за една подобна ситуация и какви мерки и подход има той. Защото очевидно е, че никой в това семейство не е авторитет в очите на детето, освен майката, при която обаче то предимно се забавлява през лятото.

Леа, при ODD точно това е проблемът, авторитетите. Не приемат такива. Баща му също не е такъв за него, като говорят възпитателно "Да, тате, няма повече", чака да се размине и пак старата песен.

Единствено от мен има не точно страх или респект, но му се наложи да се съобразява и да се обира малко.

Явно подхода на бащата не е най-правилния.

# 328
  • София
absurT, ами каква е гаранцията, че детето ще е щастливо при майка си? Авторката беше писала, че там то е за лятото, не се поставят никакви изисквания, като например писане на домашно. Дори напротив, оставя се да играе на телефон/таблет с часове.....няма особени претенции към неговото поведение.

Гаранция в този живот, няма, но НЕГОВОТО субективно усещане е това- щастлив се чувства през тези 2 месеца, когато е с нея и после е нещастен 10 месеца, реве за нея и мрази всички, които са около него.
Да, сигурно И затова е щастлив- няма домашни и няма изисквания, но това не променя крайния резултат.
Майката е за трепане, без извинение- тя го държи в очакване, което го съсипва, а отравя и отношенията с всички други.

# 329

Гаранция в този живот, няма, но НЕГОВОТО субективно усещане е това- щастлив се чувства през тези 2 месеца, когато е с нея и после е нещастен 10 месеца, реве за нея и мрази всички, които са около него.
Да, сигурно И затова е щастлив- няма домашни и няма изисквания, но това не променя крайния резултат.
Майката е за трепане, без извинение- тя го държи в очакване, което го съсипва, а отравя и отношенията с всички други.

И респективно детето, започва да прави тотални глупости, за да го изгонят от училище, мслейки си, че по този начин няма да му се налага да учи и ще отиде при мама, където е вечната ваканция.
А колко просто ще бъде, ако майката му каже, да си събира акъла в главата и че ако не постига успехи в училище и не се държи нормално в семейството си, ще види Лондон през крив макарон.
Или нещо аз много почнах да си фантазирам......Thinking

Общи условия

Активация на акаунт