Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 809
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 080
Хубаво четете и ми правите списък на недостатъците, но поне помнете какво сте чели Simple Smile

СОП-ът е диагностициран, проблем с математически и логически операции. Колкото по-напредва на години, толкова по-зле ще става, предметите още в 5ти клас ще му разкажат играта, да не говорим за после как ще изкласи. То нали битката е за всеки ученик, може и да избута с 3ки, но с тези матури ... Как, та  как бил отличник, като бил със СОП. Ами така, с допълнителна работа, работех през функциониращи канали. Като "не бачка" нещо мозъкът компенсира с развитие на компенсиращо умение, в случая страхотно развита зрителна и слухова памет. Поради което писането (да запомни като картинка), четенето на глас и прочее. Жалкото в случая е, че в училището има ресурсен кабинет и можеше да си мине през процедурата за влизане в подкрепа, но пак същият ръб - трябва да подпишат двамата родители. Мъжът ми - да не го било срам от децата, че го вадят от часове да слиза в ресурсния кабинет, майката - като не искал да учи да пасял патки като порасне, дори и не разбра какво е СОП, че не е "луд", а просто мозъкът му функционира по определен начин. Повечето деца със СОП имат и поведенчески проблеми, защото се осъзнават, че са различни от масата, но такива крайности като при нас са рядкост.

Звуча ви студена, пресметлива и прочее защото съм с архиетипно мъжко мислене Simple Smile И не защото чета в интернет, знам го от професора ми по възрастова психология. Има процент от населението, които са така, с обърнато мислене. Затова са ми такива организирани постовете, така излагам нещата и прочее, не чакайте да четете Арлекин. Много съм си любвеобвилна даже наживо, но това не ми пречи да мисля и действам "като мъж". Започнала съм работа на 15, първата си фирма направих на 18, беше регистрирана месец преди абитуриентския ми бал. Прагматизмът ми е втора природа. А изказът ми с толкова дразнещото за някои често появяващо се Аз е просто защото съм билингвал с английски, словоредът ми също е малко обърнат на моменти, паразитка е заради това, че го говоря често повече от българския.

Сега доволни ли сте от обясненията Simple Smile

Детето не ми е "проект", няма как човек да е проект. Но да, поддържам емоционалната дистанция, която е нужна - детето не е мое, майката е жива, няма къде да се бутам да й заемам мястото. На малкия съм му казала отдавна, заради конфликта на лоялност при деца с доведени родителски фигури, че не искам да ми казва мамо, той си има майка и няма да заема нейното място, не държа да ме обича или дори харесва, но държа да се държи към мен с уважението, дължимо на всеки, който се грижи и отговаря за него.

Мъжът ми, та мъжът ми. Той сам по себе си е достоен за своя тема, но да не прекаляваме. Мъжът ми избор няма, в смисъл детето си е негово, няма да изчезне. Негово право е да решава какво да прави с детето си, но мое право е да си реша сама за себе си дали и какво да правя по отношение и на двамата. Имам си обяснение защо мъжът ми се държи като женски полов орган на моменти, но това така или иначе пак не е по темата. Очеизбодно е, че всичко опира до бащата, но той самият дали и колко ще се справи с реалността пред себе си ще видим още утре.

След като е очеизбодно, че мъжа ти е корена на проблема, защо риеш в противоположната посока (майката и детето)? Абсолютно е по темата, защо извърташ. Ако наистина си човек с прагматично мъжко мислене, отдавна щеше д си го прозряла и да си взела крути мерки...към мъжа ти. Детето е продукт от неговото бездействие, пък ти, ако щеш на 5 ресурсни стаи го запиши. Мъжа ти като е с женско мислене, що не се държи като майка? Той изобщо как те е поставил и представил на сина си? Коя си ти у вас, за мъжа ти?

# 1 081
Хубаво четете и ми правите списък на недостатъците, но поне помнете какво сте чели Simple Smile

СОП-ът е диагностициран, проблем с математически и логически операции. Колкото по-напредва на години, толкова по-зле ще става, предметите още в 5ти клас ще му разкажат играта, да не говорим за после как ще изкласи. То нали битката е за всеки ученик, може и да избута с 3ки, но с тези матури ... Как, та  как бил отличник, като бил със СОП. Ами така, с допълнителна работа, работех през функциониращи канали. Като "не бачка" нещо мозъкът компенсира с развитие на компенсиращо умение, в случая страхотно развита зрителна и слухова памет. Поради което писането (да запомни като картинка), четенето на глас и прочее. Жалкото в случая е, че в училището има ресурсен кабинет и можеше да си мине през процедурата за влизане в подкрепа, но пак същият ръб - трябва да подпишат двамата родители. Мъжът ми - да не го било срам от децата, че го вадят от часове да слиза в ресурсния кабинет, майката - като не искал да учи да пасял патки като порасне, дори и не разбра какво е СОП, че не е "луд", а просто мозъкът му функционира по определен начин. Повечето деца със СОП имат и поведенчески проблеми, защото се осъзнават, че са различни от масата, но такива крайности като при нас са рядкост.

Звуча ви студена, пресметлива и прочее защото съм с архиетипно мъжко мислене Simple Smile И не защото чета в интернет, знам го от професора ми по възрастова психология. Има процент от населението, които са така, с обърнато мислене. Затова са ми такива организирани постовете, така излагам нещата и прочее, не чакайте да четете Арлекин. Много съм си любвеобвилна даже наживо, но това не ми пречи да мисля и действам "като мъж". Започнала съм работа на 15, първата си фирма направих на 18, беше регистрирана месец преди абитуриентския ми бал. Прагматизмът ми е втора природа. А изказът ми с толкова дразнещото за някои често появяващо се Аз е просто защото съм билингвал с английски, словоредът ми също е малко обърнат на моменти, паразитка е заради това, че го говоря често повече от българския.

Детето не ми е "проект", няма как човек да е проект. Но да, поддържам емоционалната дистанция, която е нужна - детето не е мое, майката е жива, няма къде да се бутам да й заемам мястото. На малкия съм му казала отдавна, заради конфликта на лоялност при деца с доведени родителски фигури, че не искам да ми казва мамо, той си има майка и няма да заема нейното място, не държа да ме обича или дори харесва, но държа да се държи към мен с уважението, дължимо на всеки, който се грижи и отговаря за него.

Мъжът ми, та мъжът ми. Той сам по себе си е достоен за своя тема, но да не прекаляваме. Мъжът ми избор няма, в смисъл детето си е негово, няма да изчезне. Негово право е да решава какво да прави с детето си, но мое право е да си реша сама за себе си дали и какво да правя по отношение и на двамата. Имам си обяснение защо мъжът ми се държи като женски полов орган на моменти, но това така или иначе пак не е по темата. Очеизбодно е, че всичко опира до бащата, но той самият дали и колко ще се справи с реалността пред себе си ще видим още утре.

След като е очеизбодно, че мъжа ти е корена на проблема, защо риеш в противоположната посока (майката и детето)? Абсолютно е по темата, защо извърташ. Ако наистина си човек с прагматично мъжко мислене, отдавна щеше д си го прозряла и да си взела крути мерки...към мъжа ти. Детето е продукт от неговото бездействие, пък ти, ако щеш на 5 ресурсни стаи го запиши. Мъжа ти като е с женско мислене, що не се държи като майка? Той изобщо как те е поставил и представил на сина си? Коя си ти у вас, за мъжа ти?

Защото тя е коренът на проблема.

Тя лъже детето през няколко седмици как ще го вземе. То си иска при нея, при нея е по-щастлив. Ако единият родител не може да направи детето си щастливо, трябва да се пробва другият.

Нещата можеха да са съвсем различни, ако още в самото начало му беше казано на това дете, че майка му никога няма да го вземе. Ако бяхме започнали интензивна терапия в първи клас още, досега щеше да е съвсем друго. Но не. Тя се появява периодично, като кукувичка от часовник, плюе по едно "ще те взема, още малко" и изчезва, а малкият се гърчи тука...

# 1 082
  • София
Базила, емоционално назад, 3-4 годишен, като интелигентност напред. Затова е и опасно непредвидим. Успява да сглоби доста правдоподобни неща, но не успява да поддържа версиите еднакви дълго време. Даже беше успял да подлъже психоложката при първата сесия
Така, има 2 варианта:
1. Чела си много книжки и описваш девиантна личност по скрипт/учебник. Дали ти самата не си такава, е под въпрос.
2. Детето наистина не е окей, но ти имайки образование, доколкото разбирам, нали знаеш, че психопатиите не се лекуват нито от психолози, нито от психиатри.
Тук ти не поддържаш версиите и имаш пропуск. Описваш се като доста интелигентна и наясно с подобни отклонения, а от друга страна драпаш детето да ходи на психолог. Би трябвали да си наясно, че промяна няма как да има особено при положение, че същестува етична догма- да не се диагностицират деца като психопатни, защото са деца, т.е. дори сесиите с психиатър ще одраскат повърхността на отклоненията, а същността ще остане страшна.
Как така толкова начетен човек разсъждава така? Каква е истинската ти цел?

# 1 083
Кечър, много добре знам, даже и съм писала по-горе, че заради възрастта му няма как да се сложат някои диагнози. Четеш методично от самото начало, върни се и си припомни.

Това не може, онова не може... Междувременно какво? Седим и чакаме наистина да осакати някой, че да го вземат принудително ли?

То бива, бива, ама това твоето вече ...

Най ми е лесно аз да викна социалните. И какво направиха те? По сигнала за малтретираните им съученици прехвърлиха на училището да се оправя, те на родителите и нещата си отмряха. Нищо няма да направят и по мой сигнал, защото дефакто никой не е пострадал още, а превантивно никой няма да му даде помощ. Целта ми е да не ми се появи утре някой родител на портата да ми търси сметка защо синът или дъщеря им са пострадали. И това също беше написано.

Хайде като ти се прииска да питаш нещо, да погледнеш назад какво е казвано, ще спестиш и на двете ни повтаряне на едно и също.

# 1 084
  • София
Салатка от думи си ми приготвила. Сигурна съм, че знаеш какво е това. Извърташ ми думите, сякаш съм казала, че трябва да стоите със скръстени ръце и правиш препратка към думите ми като леко неадекватни, макар да проследявам логическата нишка доста стриктно. Не се прави така.

Наистина се чудя как така искаш да "възпиташ" детето със сесии, а като човек, който е наясно със състоянията, знаеш, че няма как да стане. Хем знаеш, че това не се лекува, хем натискаш за "лекуване". А ако наистина всичкото, което си написала, е вярно и го вярваш, защо смяташ, че ще си изключението, което ще "победи" човек с такава девиация? Ще те заколи в съня ти като стой, та гледай и после ще каже, че си го побийвала, а то се е защитило и ще е малолетно, а ти ще потънеш в забрава.
Огромен дисонанс има в разбиранията ти и поведението ти.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 00:50 от The Catcher in the Rye

# 1 085

Защото тя е коренът на проблема.

Тя лъже детето през няколко седмици как ще го вземе. То си иска при нея, при нея е по-щастлив. Ако единият родител не може да направи детето си щастливо, трябва да се пробва другият.

Нещата можеха да са съвсем различни, ако още в самото начало му беше казано на това дете, че майка му никога няма да го вземе
. Ако бяхме започнали интензивна терапия в първи клас още, досега щеше да е съвсем друго. Но не. Тя се появява периодично, като кукувичка от часовник, плюе по едно "ще те взема, още малко" и изчезва, а малкият се гърчи тука...

Не, не е тя коренът! Виж болднатото. Нещата щяха могат и щяха да са различни, ако мъжът ти беше взел позиция и е говорел със сина си, че той НЯМА да ходи при майка си, че сега ВИЕ ДВАМАТА сте неговото семейство, а майка си ще вижда от време на време. Нали мъжа ти от самото начало не иска да го дава там? Сливи ли има в устата да му обясни на детето. То е достатъчно голямо, за да разбере. Мъжа ти по един или друг начин подхранва илюзиите му (според мен, за да не бъде лошият вестонисец), но няма кой друг да свърши тая работа. Майката е боклук, наистина ли очакваш да тръгне да ви кооперира в грижите по изпуснатото дете? Единственият правилен ход е, по съдебен път да се уреди времето за свиждане, издръжки и т.н. И да влезе детето в някакъв коловоз, където е ясно кой какво прави за него.

# 1 086
  • Paris, France
Не знам защо никой не забелязва, че авторката е интелигентен човек, който се опитва да живее с прости хора.
Авторке, искрено ти съчусвствам!

Не, не забелязваме. Събират се да живеят заедно хора със сходни ценностни системи и сходни виждания за общо бъдеще. Средно интелигентен човек , не обезателно супер образован, билингвален (както авторката пише) и успял, може да разбере кога  да спре да налива от пусто в празно.

Даскалка, сама виждаш, че проблемите на детето се задълбочават точно поради това, че мъжът ти се интересува повече от това, което хората ще помислят, отколкото от здравето и успеха на детето си. Дискалкулията е преодолима, но с детето трябва да се работи. При диагноза СОП да отказва допълнителна помощ, при това безплатна за вас, си е направо престъпление.

Очудвам се, че след видяното и преживяното нормална жена може да иска дете с този екземпляр.

Майка съм на родено недоносено дете и зная колко е трудно да се намерят рехабилитатори, логопеди и как преди всяка намеса се иска подпис на другия родител, дори когато плащаме сами. Моят мъж работеше в друг град като се роди сина ми и през 2 дни ме разреваваха из болниците с искания той да подпише разрешение за изследване на кариотип, разни мутации, кръвопреливане, ваксини, кафеини и незнамкаквини. После се почна с офталмолози, невролози, логопеди. Дотогава не знаех, че логопедите се занимават с новородени, сукане, дъвкане. Мислех, че изправят неправилен говор.

Авторке, замисляла ли си се как ще се оправяш с вятърничавия женски полов орган ако ви се роди детенце с някакъв проблем? Или ще го скриете под леглото да не го гледат хората, че да не бере срам безценния. И не, майка ти и сестра ти не могат да подпишат документ вместо законния баща. В съда нещата се движат баааааавничко и струват нерви, време и $$$.

Проблемът е в мъжа до тебе и в тебе щом като упорито отказваш да се дистанцираш от него.  Tuali ти го е обяснила много добре.

# 1 087
Уж четете темата, а пак пишете глупости ... Търси подход към детето - Тя е търсела подход, но е бил неправилен, отношенията им са се влошило и сега единственото, което търси е как да се отърве от него ... Ясно е, че жена с нейния характер не би се справила с това дете !

Защо наричаш чуждото мислене "глупост" ?Само щото е различно от твоето?

Не ти ли стига помията дето лееш по авторката,та започна и по аудиторията?

# 1 088
Хора, не е само в бащата проблема. Проблемът е комплексен и в решаването му ще трябва да участват всички, майката на детето, Даскалка, включително и наличните баби, дядовци, та ако щете и "любовника" на майката.
Защото при една малка поведенческа грешка, от когото и да било от гореизброените, на това дете могат да му се разклатят отново представите за общуване със всеки един по веригата.

Ето какво е написала Даскалка:
Цитат
Понеже август ще го върне и ще поседят при бабата няколко дни, имам пресантиман, че ще почне да пазари мъжа ми малкият да отиде при майка й, защото е нещастен с нас. Мъжът ми ще се запъне, няма да се съгласи, малкият ще дойде назлобясан не само към мен, но и към баща си. Има податки, че му говорят, че майка му го иска, но баща му не го дава, така че личната ми прогноза е, че тази година ще се обърне вече и срещу мъжа ми.

Точно това имам предвид. Още от сега, месец преди детето да се върне, вече се кроят планове от страна на майката, как то да остане при бабата. А бабата най-вероятно вече е обработена и е съгласна да вземе детето, а защо не и някой лев за отглеждането на детето. В същото време на детето му се говори и срещу бащата, как не го дава и прочие. Няма как да се постигне успех в поведението му, при условие, че всеки в общата картинка си мисли нещо сам за себе си и действа самостоятелно.
Ако детето отиде при бабата, тя ли ще го води на училище, тя ли ще поеме цялата отговорност за евентуални постъпки на детето? Какви действия би предприела тя? И какви методи би могла да упражни тя, за да го вкара в пътя? Никакви? Излиза, че при бабата детето просто ще си вегитира.....Ами то ако въпроса е в това някой да го обслужва, същото го прави и Даскалка.
Не вярвам да има човек, с чак толкова здрави нерви и над средното ниво на интелигентност, който би живял в такава обстановка до безкрай, би се примирил да бъде само част от пейзажа, да наблюдава безучастно какво се случва....
Силно се надявам Даскалка и мъжа й да получат читави съвети днес от психолога, както и мъжа й да покаже постоянство в решаването на проблема, както и да окаже необходимия натиск към останалите по веригата да спазват установен ред на поведение спрямо детето.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 08:04 от Lea_Lea

# 1 089
Скрит текст:

СОП-ът е диагностициран, проблем с математически и логически операции. Колкото по-напредва на години, толкова по-зле ще става, предметите още в 5ти клас ще му разкажат играта, да не говорим за после как ще изкласи. То нали битката е за всеки ученик, може и да избута с 3ки, но с тези матури ... Как, та  как бил отличник, като бил със СОП. Ами така, с допълнителна работа, работех през функциониращи канали. Като "не бачка" нещо мозъкът компенсира с развитие на компенсиращо умение, в случая страхотно развита зрителна и слухова памет. Поради което писането (да запомни като картинка), четенето на глас и прочее. Жалкото в случая е, че в училището има ресурсен кабинет и можеше да си мине през процедурата за влизане в подкрепа, но пак същият ръб - трябва да подпишат двамата родители. Мъжът ми - да не го било срам от децата, че го вадят от часове да слиза в ресурсния кабинет, майката - като не искал да учи да пасял патки като порасне, дори и не разбра какво е СОП, че не е "луд", а просто мозъкът му функционира по определен начин. Повечето деца със СОП имат и поведенчески проблеми, защото се осъзнават, че са различни от масата, но такива крайности като при нас са рядкост.

Мъжът ми, та мъжът ми. Той сам по себе си е достоен за своя тема, но да не прекаляваме.
Скрит текст:
Мъжът ми избор няма, в смисъл детето си е негово, няма да изчезне. Негово право е да решава какво да прави с детето си, но мое право е да си реша сама за себе си дали и какво да правя по отношение и на двамата. Имам си обяснение защо мъжът ми се държи като женски полов орган на моменти, но това така или иначе пак не е по темата. Очеизбодно е, че всичко опира до бащата, но той самият дали и колко ще се справи с реалността пред себе си ще видим още утре.
Ето това изречение (предвид и цялото му описание до тук, а сигурна съм, има още и още трески за дялане) е достатъчно да "изрита" всяка жена да бяга от него не с 200, а с 2000 км в час.
Поне всяка интелигентна, обичаща СЕ жена, искаща нормален, спокоен и хубав живот, би го направила.
Защо авторката стои с подобен ......, при всичките й претенции за ум, разум, интелигентност, "мъжко мислене" (апропо, ако това беше вярно, отдавна да се е махнала и забравила за въпросното семейство, мъжете именно защото са трезвомислещи и практични, не се овъртолват в такива батаци доброволно), размах на действията, нямам обяснение.

# 1 090
Ако авторката беше това, за което се представя, досега щеше да е решила проблема. Такива решителни жени не чакат с години на някой нерешителен мъж и на бившата му жена-гастарбайтерка да им се наредят звездите.
Постовете й са пълни с празни приказки и досадно кухи изрази, които пълнят пространство без да дават смисъл. Иначе била решителна и организирана, но във всеки пост има закана "те повече няма да играят хоро на главата ми" - така, съвсем по селски. Иначе се ласкае, че имала мъжко мислене, и праска инфантилни емотикони.

Авторке, ако си толкова отракана и с житейски опит, няма стоиш в това положение. Големите закани как, ако той не дойде на психолог днес, ще му биеш шута, са кухи - разбира се, че ще дойде първите 1-2 пъти, най-малкото от лятна скука. След това има да четем как злата му бивша със СОП го е накарала да спре да ходи на психолог, понеже не знам какво си.

Накратко - умен човек от никой пол не стои в такава ситуация.

# 1 091
Самото начало, мили дами, изобщо не е при идването на детето при нас, а година по-рано, преди заминаването й. Разделят се с мъжа ми, не са изстинали чаршафите им още, както се казва, а тя вече си е била камшика за Албиона. И този валс с "ще те взема" го играе откакто е заминала. Ако мъжът ми е очаквал, че няма да се върне, щеше да го вземе още тогава и всички по веригата щяхме да сме наясно какво става, а не като досега целият ни живот да се върти покрай това прословуто взимане. Най-малкото щях да съм наясно, че детето ще е при нас за постоянно, а не да ми се сервира постфактум, когато вече съм се пренесла, почнали сме бизнес и т.н. и без някой да ме е питал искам и мога ли да поема такъв ангажимент преди да станем семейство.

# 1 092
Ти винаги разбираш последна какво е решил мъжът ти. Дотук това стана ясно. И явно го намираш за нормално, щом продължаваш по този начин.

# 1 093
Ема, във втори/последващ брак ли си? Имаш ли доведени деца?

# 1 094
Пожелавам успех днес при психолога.

Общи условия

Активация на акаунт