Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 130 032
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 140
...чета темата и ми се иска да споделя нещо.
Преди три години поемам поредния първи клас.
Имам момченце родено в Англия, преди една година са го върнали в Б-я и го гледат родителите на баща му.Неговите са си останали в чужбина.
Децата обичат да споделят радостите си с мен, та няколко месеца по-късно момченцето очакваше баща си.После се запознахме.Миналата година бащата се върна отново и детето каза, че си е намерил работа и ще си остава с него, майка му и по-големият му брат ще си са в Англия.
За едно момиченце от колежка разбрах, че майка й е починала и жената, която я води на училище, която нарича детето мама е втора майка.Има и малко братче.
Тази година за 8-март имаха да правят картичка за мама, изрязва се от албумче, надписват я.
Момиченцето ме пита:-"Госпожо, аз имам две майки.За коя да направя картичката?"
Казах, че ще й дам от моя албум картичката и ще направи за двете..
Децата започнаха да задават въпроси, разбраха, че майка й е починала и ще занесе картичката на гроба й....настъпи тишина, а аз се усмихвам весело ( с буца на гърлото), че така се е случило, но те са виждали, че има друга майка, която много си я обича, татко, братче, баби и роднини. Момиченцето също казваше, че е така.
.....тогава момчето ( родено в Лондон) ме попита, може ли да направи картичката за баба си. Не искал да е за мама, че татко му я взел с дете, пък тя не излезнала "стока". Онемях...??? Говорили сме си после....
На другия ден сутринта момиченцето ми донесе снимки на майка си. Честно не я видях добре, казах усмихнато, че е много хубава. Децата искаха и те да видят снимките, а аз бързо излезнах от стаята.
Имахме по четене приказка за вълшебно дърво, което изпълнява желания.В учебната тетрадка след това попълваха зададени въпроси към текста. Един от тях беше да напишат свое желание, което биха искали да им се изпълни....Момиченцето имаше желание да се съживи мама, която я е родила и дори за кратко да се запознае с нея..............................................................
 Кой? Какъв? ХХХХ дни и страници за едно девет годишно дете...........казал Моканина "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!" ......Пък ако я нямаме сами си я правим.

# 4 141
Семейството, мили дами, е първо мъжа и жената, двойката. После всичко останало. Има връзки, включително скрепени с така ценната за вас брачна институция, които нямат деца. Това прави ли ги не-семейство?

Децата - собствени, заварени, доведени, осиновени - са приоритет до достигане на полово-юридическа зрялост, и след това поемат по своя път, създават отделни, свои семейства. Моделът, при който, понеже ми е дете, трябва да се дондурка до живот, ми е непознат и нежелан. Аз не искам да отглеждам тунеядци, които цял живот чакат на мама и тате, на които им е под достойнството да си изчистят къщата и прочее заучени безпомощности. Искам под покрива си индивиди, които са научени на ред, уважение и отговорност, които, без значение дали ще копаят нива или ще програмират, да бъдат самостоятелни и да умеят да се грижат за себе си.

Тук се опитват да ме вкарат насила точно в обратния модел. Който сам по себе си може за един да е добър, за друг лош, но след като нуклеарното семейство се е разпаднало, край и с него във вида, в който е бил. Бащата и майката имат вече нови семейства, с водено по различен начин домакинство и няма какво да си завират разделените главата в пясъка и да се правят, че тази реалност не съществува. Като имат претенции как да е, взимат си детето и си го гледат както преценят. А при нас? Майката на другия край на континента, бащата физически тук, но иначе го няма, а околните да го отнасят? Сори, и на това има някакъв лимит.

# 4 142
Скрит текст:
Ами може да е заметено, защото се оплаква няколко пъти от изтрити коментари в първата тема. Остава въпросът с налятата шестцифрена сума в бизнес, който още е на загуба и доходите на авторката, с които издържа всички и да плаща вноските за жилището по каквато и схема да е. Откъде доходи, освен от заплата като управител или дивиденти, които при липса на печалба няма? Абе глупости на търкалета от начало до край.
Ами да си чела, но едва ли държиш да ти стане ясно.
И схемата за жилището имаше (макар че аз се замислих кой ще строи в такива мащаби в гр. Х., то хора не останаха).
Каза, че се издържат от други нейни доходи, може би наеми в София.
Ама не може да бъде, нали? Такова животно нема.
Скрит текст:
Вашият лагер едва ли забеляза, че ВЕЧЕ е имало ултиматум към мъжа да си ходи с детето, така че нейните защитнички не цитираме неща от предната тема или от началото на тази.
Докато вие си въртите латерната: Тя иска бащата, без детето.
Като са се разбрали родителите - да кажат на детето, а?

не, куку, ти не си чела, но бързаш с агресивни коментари!   ултиматумът е от МЪЖА, който директно й каза, че иска да живее със сина си и ако отношенията между тях не се оправят, те ще се разделят. Авторката го плаши, че тогава няма бизнес няма мизнес, явно мизерното положение на мъжа и този бизнес са й основния коз. дали мъжът ще избере сина си пред "своята мечта" (бизнеса, а не Даскалка, тя сама по себе си не му е никаква мечта) не знам...
...
Да де, рекъл е, тя да си продължи да се оправя с детето, не е съгласен тя да го пита как да постъпва в определение ситуации. Много зряло, нали. И сега си седи при даскалка и си мисли, че е уплашил гаргите.
Даскалка няма да отстъпи и така е правилно. Не я "Жалете " толкова, знам, че ви се иска някак да я унижите, макар и да не е ясно защо.
[/quote]

Ми не, мъжът спокойно й е казал, че ще трябва да се разделят, ако нещата не се оправят. Чак когато тя му е пуснала запис на детето й го попитала как да реагира, той се е ядосал и я е заобиждал. Това пак си е провокация от страна на Даски. Имам някакви надежди в мъжа да постъпи по правилния начин, но за съжаление, не са големи. На Даски никакви надежди не възлагам, но пък вярвам в Съдбата и, че който гроб копае другиму сам в него пада Simple Smile. Ако има свое дете, ще разбере какво значи човек да е наистина уязвим и да го е страх от хиляди неща, които не може да контролира.

# 4 143
Авторката да те питам, така като му поставяш мистериозните условия с кратките срокове, той сети ли се на теб да ти постави поне едно? И ако да, до колко е свързано с решението ти да не се месиш във възпитанието повече. И мислиш ли, че с този си характер можеш да се удържиш, ама честно?

# 4 144
Скрит текст:
Даскалка, ти вече си започнала да правиш промени, ето ходите на психолог. Има ли вече някаква промяна в убежденията и вижданията на бащата относно поведението на детето му? Споделил ли е с теб, каква промяна смята да въведе? Ти до каква степен виждаш участието си в този процес?
Взела си решение, ако детето отново стане агресивно спрямо теб, да ги помолиш културно да си тръгнат. Обаче съществува възможност още първия ден, още преди да е започнал бащата да променя отношението си към детето и да въвежда новите правила, детето да прояви агресия. Тогава какво правиш? Би ли дала някакво време за справяне със ситуацията?

Не, Lea. Дотук беше каквото беше. Най-човешки съм му казала позицията си, вързана е със срокове. Голям мъж е, да се оправя. Но не го виждам да е тръгнал да търси жилище и да се изнася все още, така че ...

Ще видим в петък.

Щом не е започнал да търси жилище, най-вероятно ще търси начини за справяне с проблема и вземане на по-сериозни мерки за възпитанието на детето.Това дава някаква надежда, че нещата ще се развият в полза на детето, както и оставането и на трима ви в това семейство.
[/quote] Въх, недей... Убиваш всички мечти на Даскалка да изгони малчугана вдън гори тилилейски... Simple Smile

# 4 145
  • София
Момиченцето имаше желание да се съживи мама, която я е родила и дори за кратко да се запознае с нея
Ето, като махнем емоциите - отсъстващият родител се идеализира.
А момчето риташе и плюеше ли другите деца? Тази, която не била стока, родна майка ли му е била?

# 4 146
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами може да е заметено, защото се оплаква няколко пъти от изтрити коментари в първата тема. Остава въпросът с налятата шестцифрена сума в бизнес, който още е на загуба и доходите на авторката, с които издържа всички и да плаща вноските за жилището по каквато и схема да е. Откъде доходи, освен от заплата като управител или дивиденти, които при липса на печалба няма? Абе глупости на търкалета от начало до край.
И схемата за жилището имаше (макар че аз се замислих кой ще строи в такива мащаби в гр. Х., то хора не останаха).
Скрит текст:
Вашият лагер едва ли забеляза, че ВЕЧЕ е имало ултиматум към мъжа да си ходи с детето, така че нейните защитнички не цитираме неща от предната тема или от началото на тази.

не, куку, ти не си чела, но бързаш с агресивни коментари!   ултиматумът е от МЪЖА, който директно й каза, че иска да живее със сина си и ако отношенията между тях не се оправят, те ще се разделят. Авторката го плаши, че тогава няма бизнес няма мизнес, явно мизерното положение на мъжа и този бизнес са й основния коз. дали мъжът ще избере сина си пред "своята мечта" (бизнеса, а не Даскалка, тя сама по себе си не му е никаква мечта) не знам...
...
Да де, рекъл е, тя да си продължи да се оправя с детето, не е съгласен тя да го пита как да постъпва в определение ситуации. Много зряло, нали. И сега си седи при даскалка и си мисли, че е уплашил гаргите.
Даскалка няма да отстъпи и така е правилно. Не я "Жалете " толкова, знам, че ви се иска някак да я унижите, макар и да не е ясно защо.
[/spoiler]

Ми не, мъжът спокойно й е казал, че ще трябва да се разделят, ако нещата не се оправят. Чак когато тя му е пуснала запис на детето й го попитала как да реагира, той се е ядосал и я е заобиждал. Това пак си е провокация от страна на Даски. Имам някакви надежди в мъжа да постъпи по правилния начин, но за съжаление, не са големи. На Даски никакви надежди не възлагам, но пък вярвам в Съдбата Simple Smile
[/quote]

Е , как си представяш да се оправят нещата в очите на бащата, м ?

# 4 147
Аз не искам да отглеждам тунеядци, които цял живот чакат на мама и тате, на които им е под достойнството да си изчистят къщата и прочее заучени безпомощности. Искам под покрива си индивиди, които са научени на ред, уважение и отговорност, които, без значение дали ще копаят нива или ще програмират, да бъдат самостоятелни и да умеят да се грижат за себе си.

И по тази причина си взе мъж, когого наричаш женски полов орган, притежател на всичко, което не искаш да бъде един човек.
Логично.

Човекът няма причина да си търси жилище под наем, той има къде да отиде. Преди да го прибере даскалката в купената къща под наем, не е бил на улицата.

# 4 148
  • София
Семейството, мили дами, е първо мъжа и жената, двойката. После всичко останало. Има връзки, включително скрепени с така ценната за вас брачна институция, които нямат деца. Това прави ли ги не-семейство?
Нищо подобно, ще ме извиняваш. Дете/деца и родител също са семейство, дори без половинка на родителя.
С тези определения тунеядци и т.н. - ме губиш за твоята кауза.
Прави минималното за него и строявай баща му да го озаптява и да се грижи, колкото и когато може.
Детето е наполовина на пълнолетието, ти вече обясняваш кога юридически вече е самостоятелно? Чакай малко, поне на 14 да стане, тогава вече не е малолетно.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 09:31 от Cuckoo

# 4 149
  • София
Само аз ли, в цялата тема, не мисля, че на даскалката й е за цел да изгони детето? Как се гони дете ПРИ МАЙКА МУ?
Тя гледа преди всичко на детето да му е добре. Затова го е искала, да живее с бащата, защото е плачело по телефона, не е искало при баба си.
Затова и сега иска да го прати при МАЙКА МУ. Това с институцията не знам кой го скалъпи.

Ако детето не беше лъгано от самото начало, можеше и да се адаптира. В авторката е намирало грижовен човек. Човек, който му е помагал за всичко. И тя не е била против да го прави.
Каруцата се обръща, когато на детето му писва да "чака мама да го вземе" и цялата помия се излива върху най-близкия му в този момент човек.
Наистина не смятям, че даскалка си е заслужила отношението с нейното държание към детето.

# 4 150
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

не, куку, ти не си чела, но бързаш с агресивни коментари!   ултиматумът е от МЪЖА, който директно й каза, че иска да живее със сина си и ако отношенията между тях не се оправят, те ще се разделят. Авторката го плаши, че тогава няма бизнес няма мизнес, явно мизерното положение на мъжа и този бизнес са й основния коз. дали мъжът ще избере сина си пред "своята мечта" (бизнеса, а не Даскалка, тя сама по себе си не му е никаква мечта) не знам...
...
[/spoiler]

Ми не, мъжът спокойно й е казал, че ще трябва да се разделят, ако нещата не се оправят. Чак когато тя му е пуснала запис на детето й го попитала как да реагира, той се е ядосал и я е заобиждал. Това пак си е провокация от страна на Даски. Имам някакви надежди в мъжа да постъпи по правилния начин, но за съжаление, не са големи. На Даски никакви надежди не възлагам, но пък вярвам в Съдбата Simple Smile

Е , как си представяш да се оправят нещата в очите на бащата, м ?
[/quote]
Не съм сигурна, tays. Не знам защо но все си мисля че бащата не е чак такъв пу... О и ще се оправи. Не си обяснявам  защо иначе авторката се е вкопчила така в него
За съжаление не и вярвам. Изкара се светица. Еми няма такъв човек, нали. Как пък една своя грешка не посочи, един свой недостатък

# 4 151
Аз тъпо и упорито пак да попитам защитничките на Даскалка:
- Тя иска ли мъжа, но без детето?
- В нейната ситуация, бихте ли се отървали от детето и запазили мъжа (да предположим, че такъв Муньо ви е мечтаният партньор)?

В последния пост отново са изкривени нещата. Би трябвало да се чете " Новият партньор е по-важен от "бившото дете", но някакси не е политкоректно във форум на майки.

# 4 152

Децата - собствени, заварени, доведени, осиновени - са приоритет до достигане на полово-юридическа зрялост, и след това поемат по своя път, създават отделни, свои семейства. Моделът, при който, понеже ми е дете, трябва да се дондурка до живот, ми е непознат и нежелан. Аз не искам да отглеждам тунеядци, които цял живот чакат на мама и тате, на които им е под достойнството да си изчистят къщата и прочее заучени безпомощности. Искам под покрива си индивиди, които са научени на ред, уважение и отговорност, които, без значение дали ще копаят нива или ще програмират, да бъдат самостоятелни и да умеят да се грижат за себе си.

Даскалке, спри да възпитаваш това дете, защото наистина му оказваш тормоз. Разкарай се от него и недей да му налагаш маниакалщините си, да го отглеждаш и тн. Намерете варианти, да ходи детето при бабите, докато таткото работи, но ти нямаш работа да го възпитаваш и отглеждаш. Не си му никаква, а наистина го тормозиш и му вредиш, не си му полезна и не му помагаш по никакъв начин. Не можеш ли със себе си да се позанимаваш, с бременеенето?
Пази Боже, греховете ти към това дете твоето да трябва да плаща то да попадне в ситуация, в която не е удобно или угодно някому. По-смирено го давай, върху най-важните неща контрол нямаме.

# 4 153
Момиченцето имаше желание да се съживи мама, която я е родила и дори за кратко да се запознае с нея
Ето, като махнем емоциите - отсъстващият родител се идеализира.
А момчето риташе и плюеше ли другите деца? Тази, която не била стока, родна майка ли му е била?
Да.... родната му майка.
Момченцето не рита и не плюе децата, дори  е по-скоро свит и затворен.
Обаче имам нов ученик,  преместен по желание на родителите си от друго училище. Той се опитва да удря (  все без да иска) и обижда съучениците си.Отглеждан от двамата си родители.
С много търпение и през междучасията не го изпущам от погледа си, та горе-долу имаме напредък.Обаче имам проблем с майка му.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 19:31 от babian

# 4 154
Вие как си ги представяте тези неща, направо не знам, честно.

Пускате дете в дома си и го оставяте да си прави каквото си иска. Ама ще яде ли, ще спи ли, кога влиза, излиза, да си прави то каквото иска, щото всичко друго е тормоз.

Чакайте, бе, хора, домът ми хан ли е, централна гара ли? 9 годишно хлапе да бъде оставено на самотек, щото, видиш ли, нормалния начин на живот на децата на тази възраст е садизъм към него. Ами да му дам една кредитна карта и ключовете от колата, като така и така ще живее в нас все едно е възрастен, поне да може да се закара до бара и да си плати уискито...

Изтрещяхте много в опитите си да докажете колко непригодна, психопатична и прочее съм за това дете.

Това е дете, на 9 години. Работата му е да си гледа ученето, игрите и детския живот. Не да слухти по вратите, да се бие с малки и големи, пред баща си - лицемер, а като го няма, дай с рогцата. То хубаво свобода и любов, ама прекалявате с демокрацията. Тя касае зрели хора, по нашето законодателство - над 18.

Общи условия

Активация на акаунт