Първокласници. Тема 1

• 21 089
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
В занималнята децата реално учат два часа по 35 минути. Така е по наредба. Останалите часове са - 2 за отдих и обяд и 2 за дейности по интереси. В единия час пишат по писане, в другия по математика. Ако са 20 деца кога да четат? Дори и да го правят, то едно дете чете по 1-2 изречения.

# 91
Четенето е втория срок. Чак.

# 92
Цитат на:
teta75 link=topic=1127302.msg39106407#msg39106407 date=1564818192
Четенето е втория срок. Чак.

Не е така. Четенето започва веднага с вземането на втората буква.

# 93
При нас беше така. Читанката я ползваха втория срок. До тогава стоеше вкъщи.

# 94
При нас беше така. Читанката я ползваха втория срок. До тогава стоеше вкъщи.

Да, читанката е за втория срок, но децата се учат да четат в буквара Simple Smile

# 95
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нямам навик да помня детайли, които не са ми жизненоважни, но нашите правеха диктовка още началото на декември, да не е и ноември. Бях шокирана защото не бяха взели всички букви. Налагаше им се да преписват текст, на които има невзети букви. За мен това не е нормално, но кой ме пита.

# 96
Преписите и диктовките започват заедно с изучаването на буквите. Не е необходимо да се вземат всички, работи се с изучените. Колкото до невзетите,  в много помагала няма актуализация на текстовете за диктовка, по старата програма са, а там редът е друг.

# 97
Буквите не се ли по научават и в предучилищната? Не, че това много ще помогне за диктовката.

# 98
Ръкописните едва ли. В първи клас почват с писане на ченгелите и кукичките.

# 99
  • shumen
Ръкописните ги учат в училище.В градината нашите учеха печатни.

# 100
Нашите учеха и ръкописни, но явно не е критерий.

# 101
Ами просто картончета... Коментирани са преди по темите, а за какво служат нямам идея. В някои книжарници ги продават, доколкото разбрах, иначе може да си ги нарежеш от червен и син картон. Не мисля, че са лепящи листчета.
п.п. Комплект звукови модели било, каквото и да значи това.
http://proanima-bg.com/product/1625/sini-i-cherveni-kvadratcheta-za-1-klas.html

Здравейте! С картончетата се прави звуков модел на думата. С червените картончета се означават гласните, а със сините - съгласните. Това е много важно за ограмотяването на децата.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 12:15 от Фран

# 102
Цоп в темата с една нетърпелива ученичка.
За разлика от батко си, който въпреки мързела си всичко чинно изпълняваше..
Миналата година ходеше на занималня с 2-4 клас, по стечение на обстоятелствата, където се научи да пише ръкописно, прави диктовки с 2 клас, смята до 100, чете (вече е прочете Патиланско царство, сега довършва Пипи)... От книгите и преписва по 2-3 изречения от всяка глава.
Какво ще прави 1 клас - каквото каже г-жата Simple Smile изпълнителна и прецизна е, та ще си има занимания.

# 103
  • София
Здравейте отново! Вчера на нашата първокласничка купихме много симпатична раница, полска и ортопедична. Отделно имаме и несесер с моливи и флумастри. Ще трябва да купим водни бои, пластилин също имаме. Лека полека се подготвяме.
По отношение на тетрадките няма нищо сложно. Те са номерирани, като първата е в началото на годината и е с елементи от буквите. Номер 2 е с букви, а номер 3 с думи и изречения. Горещо препоръчвам всяка вечер да се интересувате от материала, който са взели децата ви и да ги разпитате дали всичко им е ясно, има ли нещо, което не са разбрали. Родителите с безценни помощници на учителите и активна част от образователния процес.

# 104
Изобщо и по принцип трябва да много да се интересувате от това какво правят децата ви и как се чувстват.

Общи условия

Активация на акаунт