Професионални серии за коса 127

• 56 969
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Харесвам Хронолоджист, но не е нищо уау. Ароматът и е кофти за мен, мъжкарее.

# 361
Ванеса, благодаря ти.  Срещала съм тези ампули като име, но не съм ги пробвала.  И по скалпа, и по дължините ли се нанасят?
Аз преди 2 дни се сдобих с балсам без отмиване Лакме L2. На първо ползване ми хареса.  Да видим натам как ще е Simple Smile

Порьозна коса "лекува" ли се или е перманентно състояние и винаги ще си е такава?

И към всички - какво е "стандартното" редуване на протеин и хидратация? За повечето коси. Да се редуват на всяко миене, 2 от едното, 3 от другото напр.. или как?
Преди години в БГ фризьорката ми работеше само с Alfaparf и аз все мрънках,че ме мацоти с евтини дрогерийни боклуци,не бях се сещала за тях доста години,но се оказа,че доста добре конкурират скъпарските продукти.Ампулите ги смесих със серума и омазах цялата коса,седях по-дълго от необходимото,може би 30 мин.Ефектът беше доста впечатляващ.
Относно порьозноста,изчетох десетки статии и форуми."Лекува" се,проблема е да установиш какъв тип е при теб,аз доста се чудя,защото пише доста объркващи "симптоми".Сега започвам последователно да тествам масла за различните типове порьозност и ще видим какъв е резултата.Преди 4 часа съм се намазала със зехтин,като идеята беше като си лягам да я опаковам и да спя омазана,но сега се чудя дали изобщо да я опаковам...от зехтина почти няма помен,тая коса изсмука всичко Flushed Поръчала съм си масла зърнастец,авокадо и макадамия,ще ги тествам,т.к. кокосовото масло не ми действа някак си,косата ми е една вяла и увиснала а същевременно тричава,явно е по-порьозна от нормалното.
За редуването на протеин и хидратация нищо не мога да ти кажа,аз си правя експерименти,но каквото и да правя,полза няма кой знае каква,убедила съм се,че моята коса има нужда от масла и то много.Да,със шампоани,балсами и маски си пооправих пораженията,но косата ми бухва от тях,няма значение протеин или хидратация,като Тина Търнър съм в главата,а аз целя еластични добре оформени къдрици.Много се надявах олиото на Ланца да оправи нещата,но уви,още по зле става,бухва яко.

# 362
За порьозна коса - финиши и пак финиши, на мен ми е добре с балсами с отмиване, които си оставям като финиш - даже се оформят по-хубави къдрици. Масла също, но "под тях" подлагам хидратирашите балсами без да ги отмивам. Ако косата е права и се утежнява, естествено че това няма да е добре, но при къдрави коси мисля, че работи за всички къдравелки, особено изрусените като мен.

# 363
  • Варна
 Стандратно редуване на протеин и хидратация няма. Всяка коса е с различни нужди. Моята например обожава протеин и откакто е в прилично състояние рядко стигам до дълбока хидратация ако не броим Еластисайзър екстрим,който задължително правя поне веднъж седмично. Редувам корави протеинови маски с балансирани и всичко е цветя и рози.
 Ванеса тествала ли домашния еластисайзър? Знам,че не е профи и си е откровено мазен бъркоч  Laughing,но често при проблемни коси дава добър резултат. А относно маслото Ланза-пробвай на влажна коса да нанесеш кремообразен финиш и после на суха Ланза. В един момент и на мен ми става недостатъчно самостоятелно понякога.
 Месеци наред ползвах само него като финиш миналото лято,но косата ми беше перфектно балансирана и здрава.
 Тая година нещо залитнах по по-леки продукти и в един момент осъзнах,че започва да се къса  #Cussing out. Е вкарах сериозния кит  Laughing/маракеш за връхчета и след него Extentioniste Thermique/ и после на суха коса 2 помпи Ланза.

Съгласна съм със Си* за финишите. Чак балсам без отмиване не съм оставяла на косата  Laughing,но горната комбинация от финиши ми е супер.

# 364
Принцесата благодаря ти,ще ги пробвам тея финиши.Домашния еластисайзър като рецепта не съм го пробвала,но съм правила доста бъркочи,рициново,бадемово,зехтин,даже и камфорово масло(но то мирише ужасно),от Турция си бях донесла една бутилка коктейл от масла,яйца,мед,бира,горчица,канела... Joy долу-горе всичко което съм чувала и чела,но може би грешката е,че винаги добавям много кокосово масло.Чакам да ми дойде купешкия еластисайзър,ще пробвам и него.Сега се сещам,че в колата имам едно шишенце глицерин,аз си мажа уплътненията на вратите с него Animal See No Evil Joy ще го включа и него в манджорите Blush

# 365
  • Варна
 Най-важната съставка на домашния еластисайзър е глицеринът. Той  прави хидратацията. Маслата могат да са всякакви каквито косата обича. Често слагам миризлив мътен зехтин довлечен от Каламата,ЯЧРМ,масло от баобаб,ему,липидно масло. Сами по себе маслата си НЕ хидратират. Те само заключват влагата в косъма и подхранват. В еластисайзърите на Кингсли също една от съставките е глицерин,но там има и други благинки като еластин,пантенол о т.н.

# 366
Никога не си слагам такива неща на главата и не бих. Косата ми е дълга, добре изгледаща. И Еластисайзър не ползвам. Въобще никакви масла не си слагам. Кокосово абсурд.

# 367
Благодаря за мненията.
Ще потърся повече инфо как се "лекува" порьозност. (Явно на англ, на бг не намирам) Все се надявам да я докарам да изглежда добре и без много продукти. Справка - преди го можеше  Grinning

Аз два пъти до сега слагах еластизайзер с нар. Никакъв ефект не видях. Нито хубав, нито лош.  Просто нищо.

Кокосовото масло при мен къдри косата. Някъде видях, че за порьозни коси било лененото семе и масло.

# 368
Лучиа има много статии на български,виж тук : http://maslazasukhakosa.net/poroznost-na-kosata-klyuchut-kum-usp … a-kosata-s-masla/
Набързо да кажа,след зехтина цяла нощ,днес Ш Lanza Healing nourish,терапия на Алфапарф ампули и серум,изплакнах само с вода,финиш Schwarzkopf Fibre Force Fortifying Sealer,някакъв измислен крем за къдрици...и о чудо,имам си къдрички,но щастието не може да е пълно,пак залитнах към олиото на Ланца и греда,пак бухна.Замазах положението с друго масло и сега бива Blush

# 369
Дами, може ли да ме посъветвате коя серия за обем е по-добра - на Марокан или Керастас?

# 370
Използвах цяла туба еластсйзър с нар. Никакъв ефект не виждам от това чудо - нито положителен, нито отрицателен. Слагам го единствено, за да предпазя косата от премиване, макар че не съм забелязала и това да ми се случва Grinning но за всеки случай. Та искам да питам има ли и някой друг, на когото не му случва нищо с косата от еластайзъра?

# 371
  • Пловдив
Тръгнах да си търся в рибата финиш олио за коса обаче нещо се обърках...
Освен Ланза/ като гледам тук явно масово се използва/ От кое друго сте доволни и дава блясък?

# 372
Аз от Ланза не съм толкова очарована,само аромата ми харесва.
Еликсир ултим на керастаз ми харесва много повече.
Аз съм в чуденка кой ш и м на Керастаз да поръчам терапист или за дълга коса?
Ще изчакам да пуснат травъл на хроноложист в арлен и ще поръчам и него да го пробвам.

# 373
  • София
Аз съм от феновете на Еластисайзер, не оставам без него. Косата ми става по-плътна, здрава и обемна. Peace

# 374
И аз не виждам никакъв ефект от дом. еластисайзър и този на Кингсли.
Някой ми поиска мнение за Керастаз Еликсир ултим:
Косата ми е претърпяла кичури, след това блондор и след това тъмна боя в рамките на 2 месеца, съсипана, изгорена, ЧУПЕЩ се косъм, безобразно филирана и ужасно подстригана. Последната боя е от петък(Голдуел в корените и Кадифе в краищата). Днес измих косата и използвах само продуктите от серията. Шампоана ме стресира - свикнала съм на нежното действие на Меди Хидрокленз и Епруваж. Керастаз ми заплете ужасно косата, особено на врата. Такова нещо друг шампоан освен такъв за жълти оттенъци не ми е правил. Смело напред обаче нанесох маската на подсушена с кърпа коса, сложих шапка за баня и постоях 30 мин. Измих я със студена вода, като осезаемо вече не беше така брутално заплетена, но не я усетих мека и много “лигава”. Сложих две помпи от олиото, като още се опасявах, че няма да мога да я разреша. Обаче придоби съвсем друг вид. Суша косата с лидълска въртяща четка и веднага на първия кичур усетих, че се влюбвам в Керастаз. Косата ми се изсуши и изправи много бързо и лесно. Има обем, много плътност, от която имам нужда, защото след скапаното филиране сякаш имам пет косъма. Не е много мека и нямам един хвърчащ кичур. След изсушаване нанесох още една помпа от олиото и краищата ми изобщо не изглеждат сухи и изпръхнали, каквито са по принцип.
Като цяло - ще използвам серията още няколко последователни пъти, за да видя как ще се отрази на чувствителния скалп. Доволна съм, покри очакванията ми, а те бяха високи за Керастаз. Следващата ми покупка ще бъде травел сет Хронолоджист/Терапист, ако намеря такъв, нямам търпение да пробвам и тях Heart

Общи условия

Активация на акаунт