Мека мебел - тема 8

• 137 953
  • 899
  •   1
Отговори
# 285
Днес направихме поръчка на диван от Feydom. Спряхме се на BonBon L.
Да споделя - в момента имат 10% коледно намаление.
И ние сме в търсене на диван и след Вашия пост влязох да ги разгледам.
Много ми хареса, че може да се преправят по желание и най-вече на спалня,защото в момента ако някой ни дойде на гости няма къде да спи.
Само никъде  не видях дълбочината на седалката ..
Това намаление отразено ли е в момента в цената в сайта ?
Искам да ги видя и на място ,най-близко ми е Варна ,но дали ще има всички модели?

# 286
  • Варна
Фейдом и аз ги бях загледала, много функционални и удобни изглеждат. Но това, че нямат ракла отдолу е голям минус за малък апартамент като нашия и това ме отказа. Иначе във Варна поне Бонбон със сигурност има, сестра ми беше ходила да ги гледа и точно на Бонбон М бяхме хвърлили око с нея.

# 287
Аз пък над десет години съм във форума и опитът ми показва да не вярвам на хора, които са се регистрирали само за да напишат отрицателно мнение за фирма или друго и нямат други публикации. Обикновено не ровя по профилите на хората, но събирам мнения точно за Паралел и НАРОЧНО проверих и видях, че сте регистрирана на 20.12 и тогава е първата Ви публикация за Паралел.Не съм представител на Паралел и НИЩО! общо с тях нямам- само сме се насочили  към техните дивани. Може и да е така, което сте написали, но аз лично винаги съм с две наум в такива случаи. Не целя да спорим обаче!

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 10:06 от Nil desperandum!

# 288
Здравейте,
Някой има ли наблюдения за диваните на Just Nicoletti - производство в Пазарджик?  По принцип зная, че италианските Nicoletti са на световно ниво, но не зная до каква степен "българския" клон отговаря на това качество. Още повече, че цените им ( поне в сайта) не изглеждат толкова високи сравнено с другите "италиански" дивани.
привет, ако не е късно да дам мнение. Имаме техен диван от 12 години, здрав е ѝ се държи добре. Нашият е с механизъм за сън, мисля че ни го добавиха допълнително.
Този на снимката по-долу е, но в друга разцветка.

# 289
Жалко е, че в България не можеш да се довериш нито на марка, нито на производител. Явно стандартите за качество не са на ниво, или контролът е занижен. При всички случаи потърпевш се оказва потребителя. Доверие трудно се печели, лесно се губи. Дано да то проумеят и топ мениджърите, защото не всичко е марж и печалба.
Какво означава неправилно ползване на диван? Дано уважат рекламацията ви! Иначе дивана изглежда много удобен.
Освен визуалния дефект, комфорта при сядане вече го няма в средната част, където е пропадането. Иначе ми е интересно и на мен каква е дефиницията на “ неправилно ползване”.  Искрено се надявам да си поправят проблема, защото за мен е неразбираемо как продукт на “реномиран” производител може да бъде в такова състояние след толкова кратка експлоатация.

Ами как може, наистина сте го ползвали неправилно!
Може ли да се сяда на нов диван?!? Само прави покрай него и като дойдат гости - с крайчето на д-то сядате, без да се отпускате.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 19:10 от eropova

# 290
Аз пък над десет години съм във форума и опитът ми показва да не вярвам на хора, които са се регистрирали само за да напишат отрицателно мнение за фирма или друго и нямат други публикации. Обикновено не ровя по профилите на хората, но събирам мнения точно за Паралел и НАРОЧНО проверих и видях, че сте регистрирана на 20.12 и тогава е първата Ви публикация за Паралел.Не съм представител на Паралел и НИЩО! общо с тях нямам- само сме се насочили  към техните дивани. Може и да е така, което сте написали, но аз лично винаги съм с две наум в такива случаи. Не целя да спорим обаче!

Не разбирам на какво се дължи заядливото Ви поведение. Смятам за полезно да се знае как реагира представител на производител при явен проблем с негов продукт. Ние също бяхме привлечени да си купим от Паралел точно заради добрите отзиви. Не правя заключения за фирмата нито за продуктите й, само споделям моя опит ако може да бъде полезен на някого. Право на всеки е да се регистрира или не в даден форум. Не мисля, че това кога си регистриран, променя по някакъв начин истинността на написаното. Въпрос на чувство за справедливост, не разбирам защо не трябва да се споделя, нали форумите са за това?

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 23:43 от eropova

# 291
  • Шумен
Весела Коледа на всички! Christmas Tree Желая много здраве и щастливи мигове на удобни дивани!
Да се похваля с коледния си подарък - диван от Лени стил - модел Джулиано. Много приятно ме изненадаха. BlushHugТрябваше да е готов за 15.01, доставиха ми го на 23.12.  
Надявам се да е здрав и да ни изкара дълго време.

# 292
  • София
eropova, не е ново да се приема с недоверие такъв тип информация от новорегистрирани потребители, даже е нормално.
Неприятно е случилото се (приемам че е така), НО:
- фирмата не е отказала рекламацията!
- "чак началото на февруари" не е толкова далече, предвид че е Коледно време, а и всичко е допълнително усложнено от ненормалната ситуация, в която е почти целия бизнес в момента.  
- има ли сте късмета да попаднете на недобро отношение от служител, не от фирмата (за което бих уведомила фирмата).
Ситуацията е такава, че не е нещо което може да се вземе и смени веднага. Във вашият случай вината може да е както в производителя - някой да не си е свършил добре работата, така и в материалите, за които произодителят може да не е виновен.
Редно бе да изчакате да видите какво ще се случи и тогава да пишете във форума.
За мен най-големият проблем на този диван е дамаската, който обаче е непоправим.  
Признавам, че съм чувала тази фирма.

Скрит текст:
Всичко това го казвам като минала през подобни случки:
- дефект на мебел - матрак се повреди след по-малко от 6 м (в пъти далеч сме от макс. кг) - изду се от към страничния борд и хлътна ръба: пратих снимка, дойдоха взеха го и няколко часа по-късно донесоха нов, но това е нещо което се поддържа на склад при търговеца, не е по индивидуална поръчка (бяхме се подготвили психически, че трябва да спим известно време другаде). При това приеха снимка от касовия бон, за доказателство за покупката и за задвижат нещата.
- лошо орношение:
1. пръстен с камъни, които падаха и при рекламацията получих реплика "много го носите", отговорих им, че точно за това е купен! След 2торият ремон се постараха повече, защото освен труд се налагаше да възстновяват и "камъни".  
2. сервиз на реномирана марка, след лошо отношение от тяхна страна, при това ги търсих за платен следгаранционен ремонт на уред във високия сегмент на средния клас, уведомих вносителя, за отношението. Е, няколко години по-късно един по един заменям уредите заради онази горчилка, а започнах да купувам заради отношението на вносителя - стахотен сайт с информация, съдействие за допълнителна такава.

Чакането:
- лятото ми се наложи да изчакам почти +2седмици за щори, обадиха се хората извиниха се.
- в момента съм в ситуация да чакам, нови възглавници за дивана ни, срокът изтече на 20.12., не ги виждам и тях да дойдат до 2 седмици
сигурно можех/мога да искам някой лв. неустойка, но реших че не си струва.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 20:54 от Desem

# 293
Desem , отговорът е не просто от служител на фирмата, а от търговския директор на Паралел г-н Тихов, който оправда състоянието на дивана с “неправилно ползване”. Само ще отбележа, че комуникация с Паралел водим по мейл, официално достъпен на сайта им.
И честно да Ви кажа, не искам да оправдавам никой. Положението е такова за всички нас, налага се да живеем при тези обстоятелства. Също така мисля, че съвсем коректно съм отбелязала, че не правя обобщение нито за Паралел, нито за продуктите им. Единственото, което съм споделила е разочарованието ми от дивана, който си закупих и последващата комуникация с фирмата производител. Естествено ще споделя с вас и развитието на ситуацията с отремонтирането му.

# 294
  • София
eropovа, той е някакъв наемник, ще пропусна да го класифицирам. Ръководството или собствениците може и да си нямат идея отношението му.
Отново: неприятно е, но те не са ви отказали рекламацията.
Както казах имала съм подобни преживявания поправиха нещата, щяхме да останем без легло няколко дни. Когато взеха матрака, не знаехме колко дни ще трае проверката и какво ще последва - очаквах ремонт и се бях подготвила за месец спане на диван. Нямам лоши чувства, заради реакцията им.
Изчакайте да видите какво се случва. Може да са съобразили взимането с натоварването си, т.е. да е мин.задържането при тях.

# 295
Аз се лутах доста из сайтовете, но темата ми спести доста ровене.
Поръчах диван от ИМС Напредък, че само от там успях да намеря това, което исках (да не е модулен, да е разтегаем и стабилен, да няма лежанка). Ще дойде вероятно в средата на януари или началото на февруари. Купих го изцяло насляпо, та се надявам да не си бия главата напролет Laughing

Половината от диваните на сайта им всъщност са диваните на Камбо. Много е некоректно да не си го напишат, че моделът (за тези, които не са техни) е на друг производител, който има много качествени дивани.

Пример 1:
https://kambo-shop.com/dnevna-bg/aglovi-divani-bg/holen-agal-fidzhi-bg.html
https://imsnapredak.com/meka-mebel/704-kholov-gl-fidzhi.html

Пример 2:
https://kambo-shop.com/dnevna-bg/aglovi-divani-bg/aglov-divan-dalas-bg.html
https://imsnapredak.com/meka-mebel/745-kholov-gl-dalas.html

Пример 3:
https://kambo-shop.com/dnevna-bg/aglovi-divani-bg/holen-agal-viktor-bg.html
https://imsnapredak.com/meka-mebel/636-kholov-gl-viktor.html

И така нататък...

# 296
Здравейте! Харесахме си ъглов диван, модел Нотурно - https://videnov.bg/raztegatelen-divan-noturno-2
Имайки предвид предишните коментари, че Виденов не са качествени мебели се притеснявам честно казано. Искаше се ми се да видим на място поне да пробваме, но го има само в София в шоурума. Ще се ползва за постоянно спане. Някой има ли го? Може ли мнения? Двоумяваме се между това и тази от Нани - https://divaninani.bg/sofas/holywood-new . Него си го пробвахме и видяхме в шоурума в Русе, хареса ни, но ми е малък като размер. Благодаря на отзовалите се!

# 297
  • София
Аз бях харесала един бюджетен след препоръка и се радвам, че го видях на живо.
Нищо в шоурума не ми хвана окото.
Cotta се продават и на други места

# 298
Я кажете има ли дивани които хем са меки, с дунапрен, хем издържат повече от 5г без да почнеш да усещаш конструкцията отдолу и да се ръбиш? Че докато им се нарадваме и всичко почва да смачква и пропадаш като седнеш. Имахме едно време едни твърдички, е не мръднаха. После ги сменихме с уж да е меко, ама много бързо се смачква дунапрена на възглавниците... Neutral Face Някой да се похвали с дълготраен диван?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:54 от Eфибуш

# 299
Здравейте! Харесахме си ъглов диван, модел Нотурно - https://videnov.bg/raztegatelen-divan-noturno-2
Имайки предвид предишните коментари, че Виденов не са качествени мебели се притеснявам честно казано. Искаше се ми се да видим на място поне да пробваме, но го има само в София в шоурума. Ще се ползва за постоянно спане. Някой има ли го? Може ли мнения? Двоумяваме се между това и тази от Нани - https://divaninani.bg/sofas/holywood-new . Него си го пробвахме и видяхме в шоурума в Русе, хареса ни, но ми е малък като размер. Благодаря на отзовалите се!
За Виденов не бих дала токова пари. Изключително доволна съм от диваните на Камбо. Не спим на тях, ама по цял ден някой се търкаля. Има линк в предишния ми пост.
Обадете се в завода и ги питайте къде в Русе можете да ги видите, ако харесате нещо. Може да се поръча директно от производителя и корекции на размер, ако е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт