Мека мебел - тема 8

• 136 295
  • 899
  •   1
Отговори
# 810
Тези двете канапета нямат подлакътници и не приличат на диван, такъв: https://www.rudi-an.com/bg/divanPARADISE/p1835.html

# 811
Заемат по-малко място в стаята, и всичката площ си е за сядане/лягане.
Ми нямат, то се вижда от снимките Simple Smile

# 812
За това е канапе, а не диван. И не могат да спят двама души нормално на 1.35 м разпънато.
За гости определено не е опция. Дори за деца над определена възраст.

# 813
Ок.
Второто питане бе за офис, за това предложих компактна разтегателна мебел за инцидентно спане.
За ширината..с ММ спяхме години на матрак 140/190. Така че обобщенията не са удачни.

# 814
# 815
Ами купуваш такова в такъв случай. Цената е височка, размерът е голям, но щом ти харесва, купуваш. За една нощ става, твърдичко изглежда, подобно с показания начин на разпъване има при роднини, от детството ни са тези дивани, спали сме като деца, спим и сега като сме на гости. Не е като легло удобно, както казах за едно спане се преживява.

# 816
Матрак 140/190 е съвсем различно от диван/канапе с този рамер. На Нани гледах 3-ка права - като се разпъне към облегалката остава празен луфт около 15 см - заради начина на разпъване и също се оказа, че яде от мястото за спане дето са го дали по каталог.
На Руди Ан и Ерго дизайн сядах на диваните и на механизма разпънат - най-комфортни бяха. Лени стил ги гледах, но някой написа за качеството оплакване в темата преди време.
Да дремне някой на Икея/Юск варианта след дълъг работен ден или да преспи прителче на детето за една нощ горе-долу, е едно, но да настаниш гости за 1-2-3 дни на подобно нещо не е ок.
Сега ако ще ги каним хората да ги откажем е друга работа Wink

# 817
Разбрах, не търсиш подобно нещо. Тези канапета, които се разтягат напред имат един много неприятен ръб между двете части, който обикновено се пада точно в зоната на кръста на спящия. А двете части са и с различна твърдост.

За други потребители които се интересуват: по принцип не съм фен на Икейските дивани, но въпросният в опънато състояние е абсолютно равен и широк (няма ограничители), с дървени ламели е и матрак от високо еластична пяна. Спането на него е като на легло, а не като на диван и за  гости е идеален. Няма да се изръбят.
Аз у дома съм много доволна от Диваните на Камбо.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 13:26 от petiaivanov

# 818
Девил, азбирам че ме репликираш сериозно, все тая, но за разтегателните на икея, за които постнах линк, мога да кажа, че са с положителни отзиви, удобни за спане, и НЕ са, както ти твърдиш, обобщавайки, от типа дай да изгоним гостите.  Сериозно ги проучвах точно тях, защото обмислях да закупя, та съм изчела почти всичко в нета за тях.

# 819
Всичко, за което съм коментирала съм гледала на живо в магазин и съм пробвала - сядане, разтягане, дамаска, механизъм. За това пиша мнение. Идеята не е да репликирам когото и да било. В грешка си.
Както и ще напиша, че наистина Диваните на Камбо и на Руди Ан са най-хубавите и комфортните, които аз намерих и пробвах. В темата има и други доволни потребители от тези фирми. Както и Ерго дизайн. И в крайна сметка вероятно ще купя някой от техните.

# 820
А някой може ли да препоръча разтегателен диван, който хем сгънат да е компактен, хем да става на минимум 160*190 спална площ?
Търсим нещо за офис стаята, което да е удобно за гости и да не заема прекалено много място.
Проверете Canappe. Имат поне два  такива от серия Twin.

# 821
  • София
......
Както и ще напиша, че наистина Диваните на Камбо и на Руди Ан са най-хубавите и комфортните, които аз намерих и пробвах....
В кой магазин пробвахте диваните на Руди Ан? Аз в София не открих мостра на дивана който исках.

# 822
emy_emy Ходих в магазина им във Варна.
https://www.rudi-an.com/bg/distributors.html - това е от тяхната страница за дистрибутори в София.
Може да им се обадите и да питате къде имат мостри.

# 823
  • София
emy_emy Ходих в магазина им във Варна.
https://www.rudi-an.com/bg/distributors.html - това е от тяхната страница за дистрибутори в София.
Може да им се обадите и да питате къде имат мостри.
Благодаря, обаждах се във всичките им партньорски магазини. Нямаха.

# 824
На Руди Ан имаме диван в другия апартамент, но той остава там. Мислех да вземем нещо друго, но май пак към същата фирма трябва да се обърнем. Мога да кажа, че на Руди Ан този диван е много добър https://www.rudi-an.com/bg/divan_DANAYAsofa/p99.html .Защо не поръчахме пак същия, нямам отговор. Сега пак ще купуваме....

Общи условия

Активация на акаунт