10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 570
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 635

не е забавна тема, наистина, но както някой по-горе беше коментирал - изсипахме сума ти пари за уроци, детето се съсипа от работа, вероятно точка-две няма да й стигнат за НЕГ, и тогава ще искам да знам, че не е заради парашутист. защото за тези 2-3 места във випуск ще става въпрос. ако ще ги пробутват надпланово, добре. ама, ако ще заемат от редовния прием, някак тъжно ми става - за детето и мечтите й. ако не стигат 10-15 точки, няма да влизам в такива разсъждения хич. но за 1...
                Разбирам напълно.Преди 3 години,когато най-голямата влезе в у-ще на първия учебен ден децата сами издирваха кой не е бил в списъка.Явно и те са имали приятелчета ,на които не им е стигнало много малко.По този повод си мисля,че има нещо сбъркано в цялата система и се разминаваме постоянно с очакванията си.

# 1 636
Извинете искам да питам дали според вас моето дете има шанс на второ класиране в 32 и 18
Ако желанията му са:
32 АЕ-ИЕ
32 АЕ-НЕ
18 АЕ-НЕ

# 1 637
  • София-Младост
Извинете искам да питам дали според вас моето дете има шанс на второ класиране в 32 и 18
Ако желанията му са:
32 АЕ-ИЕ
32 АЕ-НЕ
18 АЕ-НЕ
Е без да се знае бала какъв му е , ще е доста трудно...момче/момиче...

# 1 638
Бала е 350
Момиче

# 1 639
Връщам се на темата за парашутистите. Мислила съм по този въпрос и то доста сериозно, защото да речем , че с голяма степен на вероятност мога да уредя госпожицата. Не съм имала съмнения, че ще се справи, въпреки, че балът й не стига за конкретната гимназия(паралелка), защото тя е от тия, които скача според тоягата и не се оставя да не е сред първите, капацитет има, просто като няма конкуренция, действа по линията на най-лекото съпротивление.
Мислих, мислих и накрая се отказах, защото смятам, че това ще бъде много лош пример за нея. В крайна сметка допуснати технически грешки при пренасяне, притиснение от непрекъснатото разлистване напред и назад от чернова към белова също показва не добри умения за работа под напрежение.
Можете да бъдете сигурни обаче, че ако паралелката й е от 30 деца и те не са със СОП(?) или с хронични заболявания, така ще се задействам, че най-вероятно след това ще трябва да я местя в друго училище, поради топлите чувства на директор и учители, които ще изпитват към мен, респективно ще пренесат върху нея.
Много мразя нередните неща, не че не виждам, че ежедневно се случват.

# 1 640
Миналият път като попитах даже получих ЛС колко зле е в 35-то.
                 Задавам си въпроса : Какво значи колко зле е? Въпрос на гледна точка.От всеки ъгъл различно.Когато детето е мотивирано и учи с желание мисля,че няма да му е зле.Когато няма силна мотивация и системно учене ще е зле и в най-доброто у-ще с най-добрите преподаватели.По една стара педагогическа теория касаеща учителския колектив се твърдеше,че трябва да има " поне един красив учител,дори това да е единственото му качество"! На кратко децата трябва да имат пред себе си всякакви примери - тогава изборът им няма да е ограничен.Ще видят и лошо и добро ,ще формират реални отношения.Не толерирам оплакванията "колко е зле" когато не се изразяват публично.Събуждат у мен съмнения от типа "Стани ти,да седна аз! Yum

# 1 641
  • София-Младост
Малко невъзможно ми се вижда...минималният бал за тези паралелки на първо класиране е 410, 402.50 и 378.50.
Но пък нали за това е второто класиране.

# 1 642

Разбирам напълно.Преди 3 години,когато най-голямата влезе в у-ще на първия учебен ден децата сами издирваха кой не е бил в списъка...

И какво после - нищо.
Така е във всички желани училища, първите две-три седмици се сравнява кой с колко е приет и толкоз.
Отделно, че връзкарите най-често инструктирани и документално желязно обосновани.

# 1 643
  • СОФИЯ
Моля знаещите и разумните да ми помогнат да преценя, коя паралелка дава по - добри бъдещи перспективи за момче:  Банково право с ФЕ или Електронна търговия с РЕ в НТБГ. Дилемата ни е: Да подаваме ли документи за второ класиране или да се запише в Електронната търговия? Не е учил френски.

Електронна търговия, разбира се, макар че не ми е ясно какво значи НТБГ. Секторът е голям, развива се и можеш спокойно да работиш в него без висше образование.
А това с банковото право е някаква голяма измама. Какви са тези паралелки, титуловани със специалности, за които се изисква висше образование?! Такава диплома за нищо не може да му послужи. Няма да може да работи дори и касиер в банка, ако не изкара допълнителни курсове. За всички други длъжности банките изискват висше образование.

НТБГ е национална търговско банкова гимназия. Благодаря за отговора. Добър аргумент.

# 1 644
Mamabeatris, подайте заявление за второ класиране. Никой не може да предвиди как ще се раздвижат баловете. 
ХГ е добро училище, стига френският да ѝ е на сърце. И съвсем малко точки ви делят от тази паралелка.

Делят ни малко, но не сме толкова по френския език и сега се чудим НТГ с Немски или да опитаме за 1 ни желание ХГ с Немски

Каква специалност е приета дъщеря ви? ТГ е доста по-добро училище от ХГ, но детето трябва да има настройка да учи специалните предмети. Трябва да изберете кое ви е по-важно - езикът или училището. Но нищо не пречи да се пробвате и за второ класиране.

# 1 645

Можете да бъдете сигурни обаче, че ако паралелката й е от 30 деца и те не са със СОП(?) или с хронични заболявания, ....
                 След спора за децата със СОП и хронични заболявания аз си направих труда да проследя всички намалени места и установих,че повечето от тези деца са в професионални паралелки - хлебопроизводство,захарни изделия /може грешно да изписвам ,защото честно да си призная се изненадах,че има такива паралелки/ фризьорство,маникюр и т.н.В елитните и желани у-ща открих по 1 /една бройка/ само в някои паралелки.Така,че децата ,ако са над 30 със сигурност не са от споменатата група.

# 1 646
  • София
Моля знаещите и разумните да ми помогнат да преценя, коя паралелка дава по - добри бъдещи перспективи за момче:  Банково право с ФЕ или Електронна търговия с РЕ в НТБГ. Дилемата ни е: Да подаваме ли документи за второ класиране или да се запише в Електронната търговия? Не е учил френски.

Електронна търговия, разбира се, макар че не ми е ясно какво значи НТБГ. Секторът е голям, развива се и можеш спокойно да работиш в него без висше образование.
А това с банковото право е някаква голяма измама. Какви са тези паралелки, титуловани със специалности, за които се изисква висше образование?! Такава диплома за нищо не може да му послужи. Няма да може да работи дори и касиер в банка, ако не изкара допълнителни курсове. За всички други длъжности банките изискват висше образование.
Напълно подкрепям за Електронната търговия. В момента има повече безработни банкови служители (и то висшисти) отколкото предлагане.

# 1 647

И какво после - нищо.
Така е във всички желани училища, първите две-три седмици се сравнява кой с колко е приет и толкоз.
Отделно, че връзкарите най-често инструктирани и документално желязно обосновани.

Откриха само едно дете .Не разбрах как и защо е прието,но е прието на последното класиране ....тогава се наричаше само "директорска квота" ,което дава право на директора от подадените документи да избере ученика.До колкото си спомням се коментираше,че не се класира по бал.Дали е напълно вярно пак не съм сигурна,защото не зная точната информация,а на приказките на едно дете не мога да вярвам напълно.

# 1 648
Скрит текст:

Можете да бъдете сигурни обаче, че ако паралелката й е от 30 деца и те не са със СОП(?) или с хронични заболявания, ....
                След спора за децата със СОП и хронични заболявания аз си направих труда да проследя всички намалени места и установих,че повечето от тези деца са в професионални паралелки - хлебопроизводство,захарни изделия /може грешно да изписвам ,защото честно да си призная се изненадах,че има такива паралелки/ фризьорство,маникюр и т.н.В елитните и желани у-ща открих по 1 /една бройка/ само в някои паралелки.Така,че децата ,ако са над 30 със сигурност не са от споменатата група.
Пускала съм списъка, но не ми се търси цитат. Копирам ги пак от страницата на РУО. И да, тези деца са в бройките за държавен план-прием. Не са в надплановия. Точният брой и вид на паралелката, както е направила Didia - в системата.
В кои софийски училища ще има приети и записани   ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства
   НТБГ, СГСАГ, НФСГ, СПГТ, ПГТМД, ПГО, НПГПТО, ТУЕС КЪМ ТУ, СПГЕ, ПГЕА, ПГАВТ, ПГФК, ПГХВТ, ПГТ „АЛ. КОНСТАНТИНОВ“, ПГСС „БУЗЕМА“, СГХСТ, СМГ, НПМГ, ПЪРВА АЕГ, ВТОРА АЕГ, 15 СУ, 18 СУ, 21 СУ, 22 СУ, 23 СУ, 28 СУ, 32 СУ, 37 СУ, 44 СУ, 56 СУ, 73 СУ, 74 СУ, 78 СУ, 91 НЕГ, 94 СУ, 101 СУ, 108 СУ, 113 СУ, 118 СУ, 130 СУ,133 СУ, 135 СУ, 140 СУ, 170 СУ

# 1 649
Малко невъзможно ми се вижда...минималният бал за тези паралелки на първо класиране е 410, 402.50 и 378.50.
Но пък нали за това е второто класиране.
Ала- Бала, къде е приета на първо класиране? Питам, понеже и моята дъщеря е с подобен бал, малко по-висок. В 22 СУ минималният бал за момиче АЕ+НЕ е 373,  а ИЕ + АЕ е 388, та за там има малък шанс. Ако не - ще остане в 7СУ, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт