10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 508
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 680
  • Бг-мама
Изненадаха ни тая година с графа записала се и сега този въпрос набира скорост . Няма го в облозите . Хак ви! МОН ни наигра!

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 16:59 от Зечова

# 1 681
Сетих се нещо, просто като любопитен факт.  Така и не се появи бал за паралелката с рисуване/проверка на способностите/, пропуск на системата.  Добре, че детето ми не разчиташе на тази паралелка. Можеше обаче да бъде много лоша ситуацията за друго дете.

# 1 682
  • София
M_I_A
buni, дарение за разноските за учител испанец. Понеже Испанската страна не поема изцяло настаняването, та се налага и ние да помогнем. Но то на фона на всичко, което дадохме за уроци през годината, щеше да е грехота да не дадем.
Благодаря Smile
И ..... отново въпрос на гледна точка.Тази е моята.               
Ето още една гледна точка по въпроса:
Голяма част от родителите на деца от ЕГ задължително поставят въпроса колко са учителите по съответния език, на които той е майчин.  И при отговор: "Един учител.", започва чудене и въпроси: "Ама защо само един?", "Не може ли повече", "Не може ли поне още един?" Ами, не може, след като училището няма средства, за да подпомогне пребиваването в България и на един учител.
Моята гледна точка е, че след като детето ми е част от някаква общност (детска градина, училище, спортен клуб и т.н.) и аз мога да допринеса за нещо по-добро в тази общност, просто го правя.
Успех на всички на второ класиране, миналата година минахме по същия път и съм съпричастна с вас. Flowers Four Leaf Clover
Честито на приетите на първо класиране на местата, които желаят! Blush

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 16:48 от gugi4ka

# 1 683
В няколко поста тук, а и от други места чувам за коментари на приемащите заявления за второ класиране, че балът тази година”няма да мръдне и с 1точка” на второ класиране. С какво тази година е по различна, че да няма движение на бала? Наистина движението в най-горните нива е минимално, но след това и надолу винаги е имало раздвижване. Има ли някаква логика ?

С това, че балът е по-висок, че децата са повече, а местата в хубавите училища са същите. С това, че тази година доволно ни набиваха да се пишат желанията според желанията, без стратегии и сметки.

Та малко са тези, които ще се откажат от това, което са избрали първоначално, твърде много рискуват. Места вероятно да се освободят от кандидатстващи в различни общини, деца, които ще заминават в чужбина или ще се запишат в частни колежи.

Тази автоматична подредба на желанията на второ класиране носи прекалено голям риск за трето класиране. Едва ли има дете с много висок бал, учило цяла година и накрая да не се запише и да чака трето класиране.

В ниския бал сигурно ще има повече размествания.

# 1 684
Виждам отлични резултати на децата. Да са живи и здрави, а вие по-спокойни. Simple Smile
Както се очакваше още от началото, ние ще преминем целия любопитен и рискован път най-вероятно до 4-то класиране. Та ще ви разказвам и за сага от друг характер, за да допълним картинката на тазгодишната кампания. Simple Smile
Аз съм много доволен от младежа, защото преодоля себе си, положи много усилия и разбра, че за да има добри резултати трябва постоянство и време. Simple Smile
Резултатите не са добри в сравнение с останалите, но са над очакванията ми, така че е заслужил да се борим до последно според регламента и в крайна сметка без училище няма да остане.
На записалите се - весело лято. Simple Smile На другите - късмет и после весело лято. И помнете: и съдбата си знае работата. Simple Smile

# 1 685
Извинявайте,някой знае ли минималния бал на 2 АЕГ с немски и български за момче?Благодаря предварително.

# 1 686
Didia, може да не съм употребила на място израза "на фона на". Никой не ме е задължавал да дам. Доброволно е. След три години в училищното настоятелство, нямаше вариант да не дам. За това време научих от каква огромна помощ са тези пари за училището. Благодарение на тях се подобрява много материалната база, дават се награди за различни постижения, подпомагат се социално-слаби ученици и много други неща...
Бих го обяснила много подробно, но пиша от телефон и ми е трудно.
                    Просто ми дойде малко в повече още на първия ден! Едва ли лятото у-щето ще използва тези пари по предназначение.Знам много добре каква е помощта на родителите и личното им участие в подобряване на материалната среда и т.н. В първия ден някак си ми се вижда неуместно.Още не сте се нарадвали и да ви дадат време поне за това,а не веднага сблъскване с ежедневните проблеми.При това за първи път чувам за такава помощ на учител.Тази мотивация е малко смешничка.Я пуснете в някоя група с учители и ще видите реакцията. Yum

# 1 687
  • София
Didia, открай време тези пари помня, че се събират в 164 ГПИЕ и са свързани с наличието на испански преподавател. Ако не греша за причините, инициативата е похвална, понеже МОН, доколкото знам, не изплаща заплати на такива кадри и всяко училище решава въпроса само (ако въобще го реши). Изключения са немските гимназии, но не защото са по-организирани, а защото заради ДСД обучението са привилигировани - Kultusministerkonferenz финансира престоя и работата на учители в партньорските училища по света. Та ако родител е поставен пред избора  детето му да няма досег с носител на езика и съответно да има такъв  срещу въпросното заплащане, мисля, че е повече от редно да избере второто. Но да, хората имат различни възгледи по такива въпроси.  Етомира, едва ли въпросните средства се дават за  подпомагане на деца или за поддръжка на база. Училищата в челото по справяне на ДЗИ, тоест и Испанската, получават (или поне доскоро получаваха) допълнителни средства за стипендии, които вече на местно ниво се решава как да се разпределят между социално слаби, сираци, отличници, изявени деца в областта на науки, изкуство или спорт.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 16:55 от пенсионирана русалка

# 1 688
  • София
Извинявайте,някой знае ли минималния бал на 2 АЕГ с немски и български за момче?Благодаря предварително.
428,50 е мин бал за тази паралелка
А оттук можете да изтеглите цялата справка http://ruo-sofia-grad.com/20192020-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B … D0%BD%D0%B8%D0%B5

# 1 689

Тази автоматична подредба на желанията на второ класиране носи прекалено голям риск за трето класиране. Едва ли има дете с много висок бал, учило цяла година и накрая да не се запише и да чака трето класиране.

В ниския бал сигурно ще има повече размествания.
Това пък какво значи? Няма никакъв риск. Или отиваш на по-предно желание или оставаш на същото място и няма нищо общо с трето класиране. Риск е, ако по-напред е попаднала по-нежелана паралелка.

# 1 690

Ето още една гледна точка по въпроса:
Голяма част от родителите на деца от ЕГ задължително поставят въпроса колко са учителите по съответния език, на които той е майчин.  И при отговор: "Един учител.", започва чудене и въпроси: "Ама защо само един?", "Не може ли повече", "Не може ли поне още един?" Ами, не може, след като училището няма средства, за да подпомогне пребиваването в България и на един учител.
Моята гледна точка е, че след като детето ми е част от някаква общност (детска градина, училище, спортен клуб и т.н.) и аз мога да допринеса за нещо по-добро в тази общност, просто го правя.
Успех на всички на второ класиране, миналата година минахме по същия път и съм съпричастна с вас. Flowers Four Leaf Clover
Честито на приетите на първо класиране на местата, които желаят! Blush
                  Приемам всяка гледна точка,защото съм убедена,че няма единствена точна и вярна.От ъгъла се получава изкривяване. Smirk Убедена съм обаче и в друго - не народността и майчиния език определят добрия учител! На малката учител по български език е....виетнамец! Изключително точен,без никакъв акцент и слага в джоба си колегите му българици.Децата го обичат и поне в нашия случай малката иска да е първа по успех в класа.Преди все мрънкаше,че нещо не я устройва.Постоянно повтарях ,че и трябва българския за кандидатстване и все виждах сбръчкан нос.Сега обаче положението е коренно различно след появата на този учител и....резултатите ще видим догодина на НВО набор 2006-та! Yum

# 1 691
  • No Line On The Horizon
Приета е ЕГ Иван Вазов, Пловдив с италиански език по първо желание и днес я записахме. Обявявам край на кампанията!

# 1 692
При нас вече има "заявил желание", подадохме сутринта към 10:15.

# 1 693
Записахме го (бяхме и двамата). Приемаха заявленията в класни стаи и предполагам, че след края на приемния ден ще бъдат отразени и в системата. Нямаше входящ номер, не ми поискаха документ за самоличност (сигурно много съм приличала на майка точно на това дете).

на мен ми дадоха входящ номер, който беше предварително написан и пропуснах да сравня дали е същият с този на заявлението за второ класиране
попитаха ме само и единствено за името на детето - аз казах две имена, те ми прочетоха и средното

в испанската от години събират пари за преподавател по този начин

# 1 694
  • Бургас
И ние подадохме заявление за второ класиране. За единия - в едното училище - опашка и голямо чакане, дадоха ни  входящ номер и екземпляр за родителя. Графата вече е променена на "Заявил участие". За другия - в другото училище стана бързо, но там не ни дадоха входящ номер. Току що проверих и при него вече е "Заявил участие".
Смятаме да се възползваме от правото на близнака да учи с брат си. Може би при записването трябва да го заявим това. Ще питам и в РУО Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт