С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 559
  • 713
  •   1
Отговори
# 180
Не знам пък къде се търси, че някой някого оправдава. Нещата са такива, каквито са. Важното е, че ме подкрепя и се разбираме. Всеки си има недостатъци в това число и аз.

# 181
  • София
Ами щом искаш разбиране, опитай и ти да ни разбереш

# 182
Когато е градивен отговора, добронамерен, ще разбера. То за това и споделяме тук. Точно в тази тема. Знам, че много хора си измислят проблемите, фантазират спекулират. Не е причина това да се попита. Или да се игнорира в краен случай. Иначе става "Недей, сакън да споделяш, ще те изядат с парцалите."

# 183
  • MI
Паулана, не можеш ли да говориш с мъжа ти че не искаш да ги виждаш и след раждането поне еди колко си време? Щом свекър ти е алкохолик, а и явно и ТМ не е в добри отношения с тях, какъв е смисъла да се насилватее?

# 184
Нелиг,
Свекър нямам. Починал е заради алкохола малко преди да се запознаем с мъжът ми.
Иначе точно така, сме се разбрали. Засега това в плана.

Той си държи що годе нормални отношения с тях, не се меся и нямам нищо против. Нямам желание или някогашни намерения да го скарвам с тях или да го отделям от тях. Не мога да кажа същото от тяхна страна.  Други са ми страховете..

# 185
  • при късмета
Уиш, репликата ти, че е четено не знам си колко пъти, точно така ми прозвуча, затова попитах и теб.
И теб да попитам, защо когато някой го напише, задължително да не е така?
Не знам защо ме питаш. Нямам спомен да съм твърдяла, че когато някой го напише, то задължително не е така.
Ще се повторя - защото е идеалното оправдание за гадната свеки и перфектният й син. И защото според снахата свеки няма как да се е грижила добре за сина си, според днешните стандарти на младежта.
Или има и друг довод - че прилича повече на баща си, обаче трябва да са двама братя
Не знам една и съща тема ли четем, но на мен нито един път, като се е споменал този казус в темата, това не ми е звучало, така както на теб. За какво ѝ е на една снаха да се оправдава, с това колко и как свекървата е гледала сина.
А що се отнася да довод, то той би бил такъв за сина, но не и за снахата.

# 186
  • MI
Е, тогава проблем няма сериозен. Simple Smile От какво се притесняваш?

# 187
Страховете са ми свързани с детето, което очакваме.
Като се има в предвид, че отношенията ни се развалиха напълно с неговите близки, заради обидите, заканите, които получавах... Веднъж нямаше включване просто да видят как съм, без користни цели, без поучаване. Веднъж не се поинтересуваха как е бебчето, кога ще го родя, добре ли съм... Като се роди ще се почнат претенциите, мрънкането. Всичко на ново.
Но ще се оправим. Нали знаете бременната жена колко страхове има Simple Smile))

# 188
  • София
Не знам една и съща тема ли четем, но на мен нито един път, като се е споменал този казус в темата, това не ми е звучало, така както на теб. За какво ѝ е на една снаха да се оправдава, с това колко и как свекървата е гледала сина.
Точно с теб - да, все едно четем две различни теми. Ако някъде ти видиш нещо, оневиняващо свекървите и на 1%, ще се прекръстя три пъти и ще запаля свещ.
Снахите оправдават избора си на съпруг - син на проста и невъзпитана майка, поне по техните думи. Капиш?

# 189
  • MI
Хич не се учудвам че не са звъняли и интересували щом преди така са се отнасяли. На твое място бих се радвала даже, че има случаи когато продължават и докато си бременна. Ако започнат после, винаги можеш да напомниш на ТМ колко много са се интересували от това дете още преди да се роди. Така че мисли позитивно.

# 190
Какво означава отгледал се е сам? 🤔
Да, имал е кофти родители, бабата няма как да ги замести. Но - гледала го е колкото да не умре от глад? 🤔
Ами представи си, че и бабата беше абдикирала. Дали тогава щеше да се "отгледа сам"?
Може да е само подслон, дрехи и храна, но нека признаем, че едно малко дете няма как да се отгледа само.

# 191
Да, хранен е, имал е подслон. За това съм признателна. Но отглеждането не спира до там. Емоционалните дефицити за това са на лице. Аз съм обгрижвана, прегръщана, казвано ми е постоянно, че съм обичана. Ей такива, "дребнички неща". И никого не съдя, това са могли, това са направили. Животът е шарен. Наистина не съдя. Проблемът идва в отношението към мен както казах. В отношението им към идеята, че ние сме семейство. Към него също имам какво да кажа, че не е ок, но там работа аз нямам. Голям човек е и не го коментирам.

# 192
Хич не се учудвам че не са звъняли и интересували щом преди така са се отнасяли. На твое място бих се радвала даже, че има случаи когато продължават и докато си бременна. Ако започнат после, винаги можеш да напомниш на ТМ колко много са се интересували от това дете още преди да се роди. Така че мисли позитивно.

Благодаря ти, ще се нсредят нещата с времето. Щом двама души се обичат и уважават, държат един на друг, всичко се подрежда. Младо семейство сме и от рано не поставихме границите за това, кое може и кое не. Поправимо е.

# 193
  • при късмета
Точно с теб - да, все едно четем две различни теми. Ако някъде ти видиш нещо, оневиняващо свекървите и на 1%, ще се прекръстя три пъти и ще запаля свещ.
Снахите оправдават избора си на съпруг - син на проста и невъзпитана майка, поне по техните думи. Капиш?
Явно изобщо не четеш. Само преди 2-3 страници оневиних преподреждащата свекърва, извикана от сина си.  А конкретно за това обичайно съм от първите обвиняващи преподреждащия

# 194
За какво ѝ е на една снаха да се оправдава, с това колко и как свекървата е гледала сина.
За да даде приемлив за нея отговор на въпроса как е възможно майка-идиотка да възпита син-принц на бял кон.

Общи условия

Активация на акаунт