С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 536
  • 713
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ляля, аз поне, не говоря теоретично. Свекърът ми и театри разиграваше, чак до Варна стигна да агитира роднините им, които пък съответно започнаха да ми звънят и да ми дават наклон. Продължих живота си както бях решила, отказах да участвам в представлението и след време всичко приключи.

# 586
  • при късмета
Ма Ко, омръзна ми да се оправдавам и обяснявам на всеки поотделно. Разбирам, че искате да намерите решение веднага на момента, но не стават така теоретично нещата. Simple Smile

Ааа много свекърви се навъдиха, стана като сборище на акули. Изчезвам. Grinning
Още вчера ти казах, че търсиш оправдания, съгласна съм. Предложиха ти се няколко варианта на действие, изпитани с този тип хора и та ме проблема, че търсиш оправдание, но да не стане. Никой не ти казва нища лошо или, че не си права да се ядосваш на свекървата, но това което ти не разбра, а няколко човека ти казаха е, че позволявате тя да се държи така.
И Уиш, и аз и Миленака ти дадохме примери за подобни хора в личното ни обкръжение, затова пак ти казвам, не теоритизирам.
Да, реагирах малко по-бурно, но това не е лично с/у теб, но хора подложени на някакъв тормоз, няма да се отърват от него, ако сами не го направят. Крадец или тормозчия, няма сам да спре да краде или тормози, защото свише му е дошло, че е неправилно, а само и единствено, ако жертвата предприеме някакви адекватни действия. А безхарактрените жертви, ме ядосват, така е. Отначало ги съжалявам и им влизам в положението, но като няма абсолютно никаква реакция от тяхна страна, освен 4няма да се занимавам", ме кара моменталически да спра да им влизам в положението. Нищо няма да промени мнението ми, че сами са си виновни, а не тормозителя или крадеца. Сам сами

# 587
Разбирам, че искате да намерите решение веднага на момента, но не стават така теоретично нещата. Simple Smile
Права си, че няма как на момента да се оправят нещата. Но ако наистина искаш да се оправят, добре е да имаш някаква визия в дългосрочен план и малко по малко да действаш, за да постигнеш целта си. Иначе, цял живот ще си тровиш нервите, ще изпуснеш малко пара във форума или като се навикаш на свеки и така до края. Само си представи, че наистина целият ти живот ще мине по такъв начин. И на финала ще си прекарала живота си в късане на нерви, без дори да си разбрала какво е това да живееш като господар на себе си в собствения си дом, където никой не може да ти каже "копче", защото шефа си ти.

# 588
Най/големия майтап е , че тя няма собствен дом. живее в дома на някого и разправя насам и натам как се държи безобразно с него. И то с единствен коз в ръката , че този човек е възрастен и има нужда от роднините си, търси контакт с тях.

# 589
  • София
Уиш, нека не се заблуждаваме- няма значение в чий дом ,по нотариален акт, се разиграва цирка.
Вие предлагате тотално скъсване на отношенията.
Ляля и мъжът ѝ не са на тази вълна, което е разбираемо- свекървата не е непознат, хванат от улицата.
При нея промяна няма да има.
Те са наясно и явно, не са готови заради това, да я игнорират тотално.

# 590
  • при късмета
Предлаган се начини да не е в дома им, когато тях ги няма и да се разпорежда там. Пък нищо, че е неин, няма нормален човек, който да каже, че това е основание да го прави. Ако бъдат скъсани отношенията, само защото са ѝ прекратили достъпа до личните им вещи, не дома на собственика, то няма да са виновни те, а този който се е фръцнал, че не му разрешават да рови в чужди вещи. Няма те да са виновни за скъсването на отношенията, а свекървата.
Може да я игнорират за мрънкането за начина на простиране например, но това не бива да игнорират

# 591
Има си хас човек да игнорира майка си тотално. Просто се научава да не обръща внимание на много неща, понеже си знае стоката. Например, понеже е ясно, че няма как да  уцелиш с подарък - баща ми за 35 години не успя нито веднъж, аз също - купуваш каквото ти се вижда подходящо, и след няколко месеца най-много да ти се предложи обратно, така имам бурканчета за захар и подобни, шал, жилетка и прочие.
За простирането пет пари не давам, ако нещо ми изчезне питам къде е и така. Има и загуби - преди седмица се оказа изскубнато едно цвете, дето го носихме отнякъде си и много му треперихме. Видяло и се абсолютно изсъхнало. То верно беше поизсъхнало, но все пак.

Свекървата и тя е идентична. Поне едната да беше нормална...

Обсъждайки въпроса нееднократно, с мъжа ми сме стигнали до извода, че тия жени все пак са ни отгледали и възпитали, а ние сме доста свестни, как се е получил тоя феномен е истинска загадка. Но си имаме един лаф към другия, ако нещо подкара накриво - "На майка си ли искаш да приличаш, а?" Това веднага ни кара да се освестим. И наистина, пази боже.

# 592
  • Варна
Всъщност само тя се връзва. Синът явно е претръпнал, но ляля го е накарала да се върнат, голяма грешка от нейна страна, за която сега си плаща.

# 593
Уиш, нека не се заблуждаваме- няма значение в чий дом ,по нотариален акт, се разиграва цирка.
Вие предлагате тотално скъсване на отношенията.
Няма значение в чий дом по нотариален акт си, само за нормалните хора.

Не предлагам скъсване на отношенията. Самата аз не съм скъсала отношения с Нейно Величество Тъщата на Уишмастъров. Само като изплиска легена, спирам да разговарям с нея, да ѝ вдигам телефона и да контактувам по всякакъв друг начин, докато не видя, че се е кротнала. На Ляла предагам да се изнесат в свой дом или под наем, ако вмешателството на свекърва ѝ е толкова нетърпимо, колкото го описва. Ако е поносимо, значи всичко е ОК и няма зашо да се оплаква.

# 594
с последното си дойдохме на думата и я посъветвахме както трябва. ако не е съгласна да се оплаче на
поп@армения.com

# 595
Абе това свекървите на специални уроци по вменяване на вина ли ходите?! Joy За малко да повярвам, че пак съм виновна за нещо... Joy Сакън, днес никой не ме беше обвинявал, но ето, че обвиненията дебнат зад всеки ъгъл и следваща страница.... Joy
Е така е, няма как да са иначе някои контрольори.
Апропо, в сходна ситуация бях. Но аз бях в свекървиния дом съвсем временно. Проточи се поради непланирана бременност и раждане, но детето беше на две, когато купихме нашето. Сега не стъпва у нас.
ММ много се опъваше, но не му мина номера. Не искал ипотека, да, да, ама не. Взе и ушите му пукат, а наемът от онзи имот плаща вноската, че и остава.  И имот за дъщерята имаме. Що висите там?
А, отношения изобщо не скъсахме. Продължават си. Дотолкова, доколкото аз ги искам обаче. Тя си лудее, ама далече.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 17:15 от Анонимен

# 596
  • Най-красивата страна
Според мен няма как хем да живеят в жилището на свекървата,хем да я игнорират напълно.
Но ако останат да живеят там,могат да сменят ключа и да и обяснят,че тя ще идва след предварителна уговорка и няма да преподрежда къщата.

# 597
Ляля си каза, че просто се е оплакала и съвети не е искала. Изпусна парата и това е. 

# 598
Майка, която е такъв егоист спрямо децата си, майка ли е?
Ми не,стринка им е..
Като във вица с цигането
"Нямам майка,нямам баща,леля ми ме е родила"

П.п.Егати тъпата логика..
Сигурно едно 50% от хората са тотални егоисти,раждат деца за свой личен кеф със егоистичния мотив да си начешат родителската краста..Ами криви-прави,калпави или не,тези хора са родители на децата си.Майки,бащи.Справяме се с живота кой как може и масово хората грешат в поведение и взаимоотношения..Никой не е идеален.
Колкото и егоист да е една жена,щом е бдяла над люлката,повивала,хранила и отглеждала  детето си,майка си му е...

# 599
Не е игнорирате. Живеете си живота без се страхувате да казвате истината. Аз го правя, мъжа  ми не и страда много.Цял живот се доказва на родителите си, те цял живот обгрижват и обичат по-малката му сестра. Колко пъти сме говорили на тази тема. Не го боли толкова вече, прие го. Но понякога прекаляват, а той не може да си защитава позицията, много е наивен и добродушен.

Общи условия

Активация на акаунт