С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 512
  • 713
  •   1
Отговори
# 120
Миленака, нямам им абсолютно никакво доверие за нищо. Тъжно, но факт. За това ща, не ща,  ще ги виждам.
Това с пола и имената е такова глупаво заинатяване. Рожба им е, умът ми не го побира как не могат мъничко да се зарадват?!

# 121
Ако искат да се радват. Но да не сервират лошото си възпитание на околните. Малко добри обноски на никого не са навредили.

# 122
Какво да им говорим за обноски на тях, на тази им възраст? Абсурдно.
Мъжът ми се е отгледал сам. Единствен дефицит и негатив, който намирам и не е малък е, че му трябваше много време да свикне с идеята какво значи "семейство" и това да не си сам. Да споделяш всичко с партньора, да имаш подкрепа. Нещо, което не е виждал. Сплотено семейство.

# 123
  • София
Отиди някъде наблизо да изпиеш едно кафе, примерно, и ги остави да се оправят. Не казвай, че си близо. Или ги прати на разходка с него. Не се вманиачвай, че друг освен теб и бащата не може да ви гледа детето - бебетата не са трудни за гледане, почти всеки може да се справи.

# 124
Четейки историите на някои момичета, се чувставам направо късметлийка с моята свекърва. От 4 години сме заедно с ММ и наскоро се сгодихме. За момента се старае и се държи много добре, дано така да си остане и не е заради сравнително краткия период заедно. Grinning Единствената изцепка, която съм имала е идвала от страна на баба му. Два пъти се обърна към мен с името на бившата му приятелка. Тогава не ми стана хубаво, но сега го отдавам на възрастта на жената. Grinning

# 125
Логично звучи, Миленака. Но аз на тях и непознато дете не бих им дала да гледат. Особено бебе. Виж, ако са с мъжа ми през цялото време, може да размисля. Но за кратко.

# 126
  • София
Ако и на другия родител нямаш достатъчно доверие, може би проблемът не е в тяхното неумение.

# 127
На мъжът си имам доверие. Като татко още не съм го видяла, но му вярвам за всичко. Отговорен и разумен човек е. Засега съм контрол фрийк след като  става въпрос за тях и няма да се самообвинявам.

# 128
Снощи се обади сестрата на свека, същата дето се гласи за екскурзията, и пита как ще казва. Ебаси, за 12дни не разбраха ли, че вече си има име!? После, естествено не пропусна да каже, че името е много грозно.
Разбира се, мен пак ме пропуснаха в честитките и пожеланията Bowtie

При нас драмата с името течеше през цялата бременност. ММ е мюсюлманин и естествено предварително сме обсъдили име за детето, но техните не бяха на това мнение. То бяха уговорки, подпитвания, агитация към ММ, как съм могла да го командоря, аз не човек..... Накрая той се ядоса и им изтърси, че ще го кръстим Христо..... Шока беше пълен. Бяха се отрекли за известно време от него. Не бяха доволни естествено от името, бъркаха го известно време, после им се наложи да свикнат. И аз бих прекратила отношение с човек, който ми каже, че името на детето е грозно.

# 129
Чак комично да ти стане

# 130
Откриха ми здравословен проблем, който вероятно води до репродуктивен проблем и на последния ми празник свекърва ми ми пожела само да съм здрава. Иначе ги реди "пък да се обичате със сина ми все така, пък все така добре да ми го гледаш, пък да сте 100 години заедно..."
Не че съм се издразнила, ама ми стана смешно.

Е, те това е да търсиш под вола теле....
А какво да ти пожелае?
По презумпция, всеки човек, "сдобил" се с болест, първо се моли за здраве.След като имаш вече здравословен проблем, би трябвало да си усетила, че нищо друго вече не е така важно.
Всеки поздрав, към всеки, по всякакъв повод, аз лично, започвам със здравето.

# 131
  • Оптимист по принуда
. Естествено го настрои набързо, та няколко дни мъжа ми беше меко казано разочарован. За щастие не й се върза на глупостите как първото трябва да е мъжко (и нейното първо дори не е) и сега е щастлив.

Пуу, на косъм викаш да и' се върже и да не е щастлив. Нямам думи.

# 132
  • Пловдив
Но Meraviglia в момента си има дертове / искрено пожелавам и аз бързо оздравяване !/ и понеже е чувствителна, това за стоте години го е приела като подигравка.
Не като подигравка, приела го е като знак, че свекито не иска за сина си за сто години напред жени с репродуктивни проблеми.
Иначе и аз мисля, че може би пишещата търси под вола теле - при болест се пожелава здраве по малко по-различен начин от "общото" пожелание за здраве, при репродуктивен проблем... аз няколко години пожелавах на едни приятели бебе (не, не е бил тайна проблемът, може да се спестят обясненията, че съм нетактична селянка и клюкарка), въобще ако има нещо на преден план за момента, то по естествен начин си влиза в пожеланието.

# 133
Права е Франсоаз....когато аз получих моите проблеми, осъзнах, че искам само аз, семейството ми и всички близки да са здрави!

# 134
. Естествено го настрои набързо, та няколко дни мъжа ми беше меко казано разочарован. За щастие не й се върза на глупостите как първото трябва да е мъжко (и нейното първо дори не е) и сега е щастлив.

Пуу, на косъм викаш да и' се върже и да не е щастлив. Нямам думи.

За съжаление, моят е от привързаните към единствения си родител. Не твърде много, но достатъчно, за да му повлияе на моментното настроение. Аз нямам думи за голяма част от мненията тук, но както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт