С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 680
  • 713
  •   1
Отговори
# 270
О, тези, които измислят болести, са ужасно много настоятелни.
Писала съм за моята.
Даже в един момент, уж престана, за да може да й даваме детето пак. А тая като го взе, го завела да му вземат кръв. Като разбрах, щях да я убия. Мисълта ми е, че при тях измислянето на болести, е болест и мания. Трябват години, и чудо, за да престанат, и пак не е на 100%.

И само с казване не става, трябват си яки скандали и категоричност.

# 271
А тая като го взе, го завела да му вземат кръв.
Ето това е моментът, в който щеше да го види за последно, ако това беше мое дете. Да, болест и мания е. Да се лекува, но не за сметка на детето ми. Никакви скандали не бих вдигала. Отрязвам я мълчаливо и отказвам всякаква комуникация.

# 272
  • при късмета
Аз ще я заведа да ѝ направят клизма. За всеки случай, полезна е

# 273
Кукувици!

# 274
Добавям и лоботомия. Също полезна за промяна на чакрите 😂😂😂😂

# 275
Хахаххха
Може пък и да помогне Joy

# 276
Момичета, аз колкото повече го мисля, толкова повече се изнервям....двамата й сина били перфектни бебета, чуждите деца все правят всичко, не като нашата. Място не си намирам как има такива болни мозъци 🤢🤢🤢🤢
Да не говоря за оная, където завела детето за кръв....🤢

# 277
Ммм, това е идея!

# 278
Оправи ми деня. Joy

Ива, като момиче на твоята възраст съветът ми е да намалиш бая контакта и да виждат дъщеря ти по-рядко, за предпочитане без теб, а с таткото. И отсега ясно му намекни да не ти снася какво е изкоментирала свекървата, защото цялата идея е да не се напрягаш с глупости.

Аз наш'те ги приемам с насмешка, но ние сме в пред-детския период още и подозирам, че ако идеше реч за простотии по адрес на детето, щях да скръцна със зъби така, че щеше да се чуе като все едно се къса въже на Бруклинския мост.

# 279
  • София
Много добра идея, а още по-добре колоноскопия - профилактиката е много важна Wink

Това с кръвните изследвания, без знанието на родителите ме потресе. Отклонение си е. Утре може да ѝ скимне да лекува детето с нещо.

# 280
С ново включване от свека  съм и аз Simple Smile милата тя, днес решила да ми честити бебето (вече на 17дни), звъняла, звъняла, но съм я била блокирала на уотсап Stuck Out Tongue Winking Eye що за опашата лъжа! Не съм блокирала никого. Не мога да разбера що за политика води. В крайна сметка аз мога да покажа на мъжа ми, че не съм я блокирала, не съм очаквала такава измислица и не я разбирам какво цели.

А вчера децата получиха новата пратка "подаръци". Отново куп ластици за коса, раничка с Пинко и парфюм за щерката, за синът - празен несесер, при това черен и страшно грозен. Ааа и отново само едни моливи с принцеси... Малкия пак се разрева. И на мъжът ми му стана гадно, щото вече е очевидно, че не е без да искат, беше ги предупредил като пращат да не забравят и сина ни. Естествено пак са се направили на ударени, ама нямало нищо за момчета ( айде бе, в магазините по левче, откъдето взимат ластиците за коса има и разни свирчици, камиончета и др. боклучета и за момче. Толкова ли им се свиди, еб*си).
Цял ден щерката се възхищава на лъскавите ластици, прави си прически, а малкия нещастен и сам казва, за мен няма никога нищо Cold Sweat  И за бебето няма нищо, ама на него така или иначе не му пука за друго освен за цица Stuck Out Tongue Winking Eye

Но наистина има ефект-като не дудна на мъжа ми, той сам реагира на простотите им. Верно се оказа , че като ги коментирам първа и той веднага включва защитния механизъм и започва да ги оправдава. Така че това му е цаката, при издънките им да вдигам многозначително рамене и да запазя самообладание.

П. П. така ми се иска да събера армаганите и да им ги пратя обратно, но нищо няма да спечеля, освен щерката да ми се тръшне, че й взимам ластиците Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 02:15 от Kateto_sv

# 281
Кате, много мъчно ми стана за момчето, бива ли такъв гьон да е тая твойта свека?!

# 282
Нямаше да разбирам за какво говорите ако не ми се случи. Подаръци и за двамата ,но към роклята и има капела.За него няма рокля и  естествено капела.Ами искаше си шапката човекът.А обясни му ,че онази е с роклята.По-добре никакъв подарък ,отколкото избирателно.Това е насилие над дете, да няма за него нищо.Като бяха бебета, тя вземаше мъжките играчки и го оставяше с куклите, та се научих абсолютно еднакво, но рокля  как еднаква?Абе който казва че е лесно лъже.Бъркаш , ама все сбъркано е нещо друго.

# 283
Боряна, това е друго. Бабата толкова едни моливи можеше и за другото внуче да намери. И да не е моливи, поне нещо да му изпрати.

Кате, след като знаете, че бабата има такъв навик, защо въобще тези подаръци се отварят пред децата. На ваше място първо ще преровя пратката, ако няма за всички деца - пратката ще отиде в кофата без да ми мигне окото. И така всеки път. В момента сами позволявате на сина ви да усети лошото отношение към него. Защо? Няма смисъл според мен.

Цитат
В крайна сметка аз мога да покажа на мъжа ми, че не съм я блокирала, не съм очаквала такава измислица и не я разбирам какво цели.

Това пък кому е нужно. Мога да не говоря със свекърва ми и на никого не дължа обяснения. Още повече, ако ми дели децата, тогава даже мога лично да й покажа как ще я блокирам.

# 284
  • София
Няма нужда пратката да отива в кофата, но да се докупи нещо към нея за другото дете. Тъкмо то като спомене подаръка, за който те не знаят - може да им светне.
Моята дъщеря така страдаше от по-голямото внимание към брат ѝ (защото е момче, а вероятно и по-малък). Остарели изрази като: "Остави му да си го хапне той, че е момченце и нещо ще му стане" или "Е той е мъж, ти трябва да прибереш играчките - нали ще си домакиня" я бяха настроили много враждебно към бабата. Нямаше как да обясня аз тези неща на жена от едно по-старо поколение. Мъжът ми се опита, но без ефакт. Накрая щерката по детски си го каза в  прав текст: "Ти мен не ме обичаш, само него обичаш и му обръщаш внимание" И казано от детето я жегна, та вече се замисля. А както споменах дъщерята ѝ е одрала и кожата, и характера.

Общи условия

Активация на акаунт