С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 673
  • 713
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Как ще е спряла да се връзва? Диагнози от лаик ама два пъти са влачили детето на кардиолог щото оная го диагностицирала от пръв поглед.

# 256
Как ще е спряла да се връзва? Диагнози от лаик ама два пъти са влачили детето на кардиолог щото оная го диагностицирала от пръв поглед.

Понеже имат в рода си болна от това. Аз питах педиатърката и каза добре.
А единият преглед си е май по календар, не помня вече.
За рахита на свека даже не съм и мислила какво да изследвам- подминах го това предложение.

# 257
  • Варна
Ива, не и давайте подробни и детайлни сведения . Подобни хора не анализират и не приемат достоверна информация.  Лаици - академици има навсякъде . Простотията е жесток бич и за най - близките . Подобни хора са ограничени и в емоции и в емпатия .

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 16:15 от Viviana91

# 258
Все си мисля, че тия свекърви-терористки са били тормозени от своите свекърви. Всички знаем едно време как е било-по 10 човека в една къща, обичайно на свекърите, снахата "доведена", мълчала си е, щото нали. И в този дух-за мен е логично да постъпиш обратното със своята снаха-да не я тормозиш, да се държиш нормално и човешки. А тука малко "на мен ми е било гадно, страдай и ти сега". Майката на бившия ми приятел е много готина, и тя много тормозена като млада и все ми викаше, че никога не би се държала така с мен, както нейната свекърва с нея. Сегашната ми свека и тя е пич, абе случвам на свекита. Засега 😆 Обаче в тая тема ми се изправят косите.

# 259
  • София
Сигурно редовно гледа здравните предавания по телевизията Wink Може и хипохондричка да е, ама може и да те тормози умишлено (не знам). Защото и моята майка гледа всички здравни предавания, ама после си слага диагнози на себе си, а не на мен или на внуците.

Тези, които свекървите им влияят зле на здравето, да се спасяват (сами или с помощта на мъжете си). Не можете да очаквате една майка да не иска да вижда сина си или внуците си, но ако не ви е кеф и само ще се дразните ги пуснете сами, а вие се наслаждавайте на тишината у дома. Аз в повечето случаи посещавам сама моята майка или с децата. ММ също. Е понякога на големи празници се събираме, но разредените контакти, позволяват нещата да се гледат от забавната им страна. А най-вредно за здравето е да си водите хипотетични спорове наум със свекървата. Това само ви изяжда - не го правете!

# 260
Тя като е с детето ги съчинява тези. Изпотена - рахит и порок...Хайде за сърцето говорих с лекарката на детето, че имат порок на сърцето в рода си, миряса тогава.
Да, тя поставя на другите диагнози. Моята майка - на себе си 😀
Лошото е, че ми се отключи на мен хипохондрия вече, а съм на 26 години...

# 261
Миа, колко си права! Със всяка дума съм съгласна. Просто аз вяра на майка му и баба му нямам никаква. Напълно съм наясно, че на детето са му рода и ще искат да го виждат. Но аз и на снимка ще ми е трудно да го покажа. Видяла съм много, все лошо. Почти няма с какво да ме изненадат. И все при това, знаейки, че мъжа ми ще разбере и той не им мълчи. Подмолни действия, интриги, не се спряха. Живеят далеч. Ако трябва в една стая до стоим с тях, с детенце и мъжа ми едвам час ще ги изтрая. Ако мъжът ми иде с детенце пак ще ги мисля много. Но е по-разумно. Не съм го решила още.

# 262
  • София
Ива, явно те смята за млада, неопитна, не се интересуваш достатъчно и не следиш здравето на детето си. Горкичкото то, добре, че е тя да наблюдава и да е на пост Wink
Бих ти казала, че като поотрасне ще престане, но тогава ще дава акъл за обучение, училище, което да изберете и т.н. Явно се вълнува живо от внучето, което е нормално. Опитай се да разсееш негативизма и страховете ѝ с някакви постижения и похвали към детето, с които и тя да се гордее. Разказвай ѝ колко е умно и сладко, колко добре напредва спрямо връстниците си. Може да я изчеткаш как се усмихва точно като баща си или като нея Simple Smile Да се поуспокои малко тази жена, да се зарадва, че явно голяма треска я тресе.

Paulana,  докато детето е малко ще му трепериш и ще разреждаш срещите - няма как. Тамън като поотрасне и вече не се притесняваш ще установиш как вади някои гадни черти баш като на свеката Wink Първо ще си мислиш, че тя така му влияе и затова не бива да стъпва при нея, но после реалността излиза наяве: отмъщението на свекървата, е първото внуче да прилича на нея по характер Grinning Споко, всичко ще се нареди с времето, само не разделяй много син от майка. С малко хитрост и с добро. Те да си се разбират по роднински.

# 263
Миа, свекървата ми е отмъстила за напред. Само, защото обичам нейният син. Хайде да не прилича и дъщеря ми на нея. Вярвам, че ще е разумен човек и нарочно лошо на никого няма да прави. Вярвам и, че ще е щастлива.
Синът й на свекървата никога не е спиран да се вижда с нея. Нито да си говорят. Единствено съм казала, че не съм ок да преспива вкъщи. В техните отношения не се мешам. Тя е тази, която се меша в нашите.

# 264
Е,Ива,не!Тая не е нормална!Как може да плаши бременна жена,то това направо е..
Абе радвай се,че ще имаш внуче,това е върха ,честно.И моята има мъртво родено дете,Боже опази да ми каже нещо такова!
Някой беше писал,че тормозещите свекърви,са били зле третирани,моята е такава.Поне според нейните думи.

# 265
Миа, писах тук преди няколко дена, че като похвалим бебето за нещо, почва се- добре, ама защо не прави нещо си друго- завърта плочата за нов проблем....детето прилича на рода им, тя, моля ти се, не знаела на кого прилича бебето...няма угодия там и аз й казах, де. Няма да отглеждам циркова маймуна, че да й направя кефа ✌
Бобчита- моята не е гледана зле като малка, просто има такива хора Simple Smile)) - товарещи 😜

# 266
  • София
Да бе, то лесно се дава акъл на чужд гръб,ама всеки си знае "чудото". Доколкото е възможно, не се връзвайте и го обръщайте на майтап! Ако са изръсили нещо без да искат ще си вземат бележка, а ако е нарочно, за да ви дразнят, ще видят, че не се получава.

# 267
Който не е ходил по тези мъки,  не разбира.

# 268
Разбирам мъките, но също разбирам, че откакто оглушах за тъпи подмятания и глупави съвети, се чувствам много добре. Така даже след време губят интерес да създават напрежение, щото виждат, че няма полза. Докато се връзвах на моята и тя все намираше за какво да се заяде.

# 269
  • при късмета
Ива, кажете ѝ, че колкото и да е учудена, няма да вижда детето, ако продължава само да му търси болести и кусури. И го направете, защото иначе няма никакъв смисъл. Като си тръгнете без нея от някоя разходка, помолите я да си тръгне, ако е на гости или вие си тръгнете, ако сте при нея, колкото и да не ѝ стига акъла, това все ще го схване. И колкото пъти попита "ама как така няма да я виждам", толкова пъти  казвате, че сама си е виновна и няма да вижда детето, докато не престане. Да намери в/у някой друг да си упражнява хипохондрията.
Или ѝ кажи за всичките ѝ опасения да информира сина си, не теб. да видим той колко ще я издържи

Общи условия

Активация на акаунт