С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 653
  • 713
  •   1
Отговори
# 240
  • MI
Магдена, не е към теб, просто обясних с думи прости за който не се е интересувал колко е абсурдна всъщност ситуацията. Въпреки че имам чувството, че вече не остана човек който да няма поне един приятели или роднина, дето да е минал по този път. Няма лошо да не знае свекървата, но като не знае да пита човешки, да чете - нормалните хора така правят, а не ръсят съвети на килограм и то на хора, дето вече им е дошло до гуша и само подобни гениални идеи им липсват.

# 241
Аз съм толерантна към нея,защото тя живее много години сама,това я е променило явно.Не е стара,на 65 е,просто не е много съвременна,от друга страна проблемите с репродукция са в мен,ама и аз не съм искала две извънматочни и да остана без тръби.Хората покрай мен,знаят колко съм се терзала и са по-деликатни,тя е лишена от такт.
Е, как очакваш на 65 да се промени и да загърби годините когато е живяла сама и се е интересувала само от себе си? То млад човек не го прави това, а какво остава човек на тази възраст! Не очаквайте от възрастни хора чудеса и да се променят по ваш тертип. Бъдете снизходителни! Като не ви устройва, ограничете контакти и направете така, че да не ви касаят техните изказвания, че чак да се съсипвате и вашия живот да се върти около техните изказвания.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 15:27 от ornelam

# 242
Тя ако беше нормална, нямаше тук да, става въпрос за нея.
За съжаление, не само въпросното лице е нетактично. Прави ми грозно впечатление как масово се дават непоискани съвети, грешни "знания" по един изключително груб начин и то все на болезнени, деликатни теми. По принцип.

# 243
  • София
+1. Изразът е грубоват (и за зашиването, и за падането), а акъли от лаици за медицински проблеми, заради които проблеми засегнатият така или иначе посещава лекар, е малко глупаво да се дават.
Скрит текст:
Не само на бременеещи.
Иначе не че хората не го правят често това с акълите, че да е някакво чудо невиждано и много свекървенско, да речеш. Wink
Точно това си мислех. Даже и във форума съм писала доста пъти, че е безотговорно да се дават медицински съвети от лаици.

# 244
За съжаление, не само въпросното лице е нетактично. Прави ми грозно впечатление как масово се дават непоискани съвети, грешни "знания" по един изключително груб начин и то все на болезнени, деликатни теми. По принцип.

Вярно си е....моята все намекваше как бебето щяло да умре в мен, това защото на нея се случило, а аз имах рискова б....лежах и ревях след такива разговори, то почна още в 19/та седмица що не го усещам...
беше ме докарала до там да ходя през ден на тонове до операцията....и пак имаше хиляди съвети и лични истории, абе отврат са в това отношение за съвети и "знания" + философстване на килограм 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢

# 245
  • София
Хората пишат и искат съвети, случва се да има минали по този път и да дадат доста по-адекватен съвет от някой набеден лекар.
Имам личен пример  -  не лекар-гинеколог, а форумът ме просвети за токсоплазмозата и ми спести нервни клетки и бели косми.

# 246
  • София
Скрит текст:

Вярно си е...
.моята все намекваше как бебето щяло да умре в мен,
Скрит текст:
това защото на нея се случило, а аз имах рискова б....лежах и ревях след такива разговори, то почна още в 19/та седмица що не го усещам...
беше ме докарала до там да ходя през ден на тонове до операцията....и пак имаше хиляди съвети и лични истории, абе отврат са в това отношение за съвети и "знания" + философстване на килограм 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
Astonished
Това е....

# 247
  • MI
Едно е ти да поискаш съвет (във форума например или лично някого), съвсем друго да ти врат в лицето непоискани съвети и то напълно невежи в областта хора. Мерси, няма нужда. А това към Ива си е било жив тормоз, ужас!

# 248
Помня аз и не съм простила! Ревях и при гинвколога ми след всеки такъв намек, той горкият всичко все гледаше с най- малка подробност, ама аз не се успокоявах. Накрая каза да й кажа, че е проста и да не знае много, нооооо тя се обиди на лекаря и той бил шарлатан. Както и да е.  С мъжа ми дълго време нямахме никакви контакти с тях....бяхме много наранени...
сега свекърва ми с нова тревога - детето било аутист. Прдди това бе порок на сърцето, ходихме ДВА пъти на детски кардиолог - нищо, после рахит....тези неща, разбира се, казва само на мен. Реших днес да се разходим трите и да види детенцето, а тя кахърна, че е аутист....е, нямам думи!
Питах я тя какво разбира от аутизъм, понеже аз разбирам- преподавах ИФО на такова дете. Е, защото дребка си играела с краката и не говорила, и не ходила, та затова 🤦♂🤦♂🤦♂🤦♂🤦♂🤦♂🤦♂
Както бях писала, тя не вярва на моето умение и образование да преподавам, знае, че бях на изпит точно по предмет, свързан пряко със СОП, нооооо тя разбира явно повече от тез работи. Я от някое предаване тип "на кафе", я от някоя съседка....

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 15:47 от Ива Кръстева

# 249
  • Варна
Ама вие продължавате да й се връзвате ли?! Сега ще го водиш ли на специалисти да проверяват дали е аутист?

# 250
Ама вие продължавате да й се връзвате ли?! Сега ще го водиш ли на специалисти да проверяват дали е аутист?
Не, естествено....но ми е тъпо лаик да лепи диагнози на всеки. Това много стари хора го правят....

# 251
Аутист, да. Остави диагнозите, абе как не могат да се зарадват на дете, бре! Все проблеми ще търсят, все ще ровят, все глупости ще приказват. Кажете ми после, че е добра жена. Остави ли са я, спряли са да общуват, белкем малко се осъзнае да има цип на устата. Сега се надежда, да види внуче, аутист било. Твоето внуче. Тя, Ива отдавна е спряла да се връзва, ама, съгласете се, че е грозно. И че пак си е вид тормоз.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 16:56 от Не се сърди, човече

# 252
Ама, така си е, Paulana!
Аз й казах, че повече дете няма да види, щото само му търси проблеми и тя викна " ааа, как няма да я виждам???". Еми, е
така....

Та, за бременните с многознаещите свеки, те и после няма да спрат 😜

# 253
  • София
Не, естествено....но ми е тъпо лаик да лепи диагнози на всеки. Това много стари хора го правят....
Ааа, недей така, щото моята е на принципа "Нищо му няма", вкл. и за собствените си деца. И познай - сега синът й ме обвинява, че съм намирала кусури на перфектния му син и искам да ги оправя. Колко хора си ходели така, и какво толкова...

# 254
За себе си обиди мога да нося. Но за детенцето ми НЕ! Минава всякакви граници това.

Общи условия

Активация на акаунт