С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 595
  • 713
  •   1
Отговори
# 390
  • при късмета
Мда, Ма ко, Абсурт е бръщолевила. Ама не е. Грешката е моя, но само в името. Всички подкрепят Катето, с изключение на теб. Но като не си съгласна с някой, ок. Ма да ипределяш мнение като бръщолевене е недопустимо и обидно. Аз най-малко съм фен на Абсурт, но в този случай я подкрепям
Къде прочете, че не я подкрепам по принцип? Още в самото начало казах, че я считам за права за оплакванията ѝ или поне за повечето, както и, че и аз като всички съм съгласна, че има право да се сърди, че не се е обадила.
Необаждането беше обсъдено обстойно още в предишната тема. Всички се съгласиха с нея, включително и аз. Сега обаче на Катето проблема ѝ е друг
А това прочете ли?
Само в последния ѝ пост оплакванията ѝ нямат тежест и основания и омаловажават предишни оплаквания.
Който както иска да го разбира, Катето да се оплаква от селфитата на свекървата колкото иска, аз чакам гости и повече време нямам да се занимавам с казуса. Но и да се оплаква те селфитата нито ще спрат, нито пък касаят Катето по какъвто и да е начин. Затова и не виждам защо изобщо се оплаква от тях

# 391
Ох, няма смисъл да си губя времето да соча отново това, което и другите ти казаха.
Хубав ден на всички

# 392
Ако толкоз пък е омразна тая снаха на свека, може да отбие номера и с един смс честитка, или два реда на вайбър примерно.
Да, защото добрите обноски са изобретени и даже са в употреба.

# 393
Да де, дразни я, че ходи на ресторант и си прави селфита, а имала лични проблеми. Къде точно пише, че не може да прави тези неща, ако има проблеми? И с какво това може да я дразни лично нея? Не я касае по никакъв начин, по никакъв начин не влияе на нея, та по тази логика и не считам оплакването за основателно. Но пък всеки друг е свободен да го счита за такова и на никого не съм го забранила, само споделям защо за мен е неоснователно

Ааа, не ме дразни, че прави селфита в ресторант. Няма да легне да мре я Simple Smile
Дразни ме, че сипе нелепи оправдания пред мъжа ми, ооо не се обадих на жена ти, щото съм много нещастна и съсипана заради проблемите,нямам време и сиша да звънна на жена ти (и това му го съобщава, докато си лафи и клюкарства с него)
И да, тя наистина има реални проблеми, като всички нас. Но не вършат работа за оправдание, това ме дразни.
Нямаше да се дразня, ако беше казала не понасям жена ти и не смятам за нужно да й честитя. Тя обаче пред мъжът ми показва голямо вълнение за бебето, как наддава,  иска снимки и т.н. Просто иска да игнорира факта, че аз съм майката Simple Smile

Аааа, тъй като темата е с какво ни дразнят - ами издразних се, че дала нареждания са не се извежа бебето до 40тия ден. Нито вярвам в суеверия, нито пък ми е приятно да се влача с ревливо новородено по магазини, институци и къде ли не. Ама свека е последния човек, който да забранява кога и къде да извеждам децата си.

# 394
Скрит текст:
Да де, дразни я, че ходи на ресторант и си прави селфита, а имала лични проблеми. Къде точно пише, че не може да прави тези неща, ако има проблеми? И с какво това може да я дразни лично нея? Не я касае по никакъв начин, по никакъв начин не влияе на нея, та по тази логика и не считам оплакването за основателно. Но пък всеки друг е свободен да го счита за такова и на никого не съм го забранила, само споделям защо за мен е неоснователно

Ааа, не ме дразни, че прави селфита в ресторант. Няма да легне да мре я Simple Smile
Дразни ме, че сипе нелепи оправдания пред мъжа ми, ооо не се обадих на жена ти, щото съм много нещастна и съсипана заради проблемите,нямам време и сиша да звънна на жена ти (и това му го съобщава, докато си лафи и клюкарства с него)
И да, тя наистина има реални проблеми, като всички нас. Но не вършат работа за оправдание, това ме дразни.
Нямаше да се дразня, ако беше казала не понасям жена ти и не смятам за нужно да й честитя. Тя обаче пред мъжът ми показва голямо вълнение за бебето, как наддава,  иска снимки и т.н. Просто иска да игнорира факта, че аз съм майката Simple Smile

Аааа, тъй като темата е с какво ни дразнят - ами издразних се, че дала нареждания са не се извежа бебето до 40тия ден. Нито вярвам в суеверия, нито пък ми е приятно да се влача с ревливо новородено по магазини, институци и къде ли не. Ама свека е последния човек, който да забранява кога и къде да извеждам децата си.
Ти пък по какъв начин разбра за инструктажа Blush
Кате, тя нали няма да идва, или вече стяга амбалажа .И затова е взела да се активира.

# 395
  • София
Скрит текст:

Нямаше да се дразня, ако беше казала не понасям жена ти и не смятам за нужно да й честитя. Тя обаче пред мъжът ми показва голямо вълнение за бебето, как наддава,  иска снимки и т.н.
Просто иска да игнорира факта, че аз съм майката Simple Smile
Скрит текст:

Тя не само иска, но и го прави с действията и бездействията си. Още по-добре за теб - игнориай я като свекърва и като човек и ще си в душевен мир със себе си. Simple Smile А бебето ще си го извеждаш, къпеш, храниш и изобщо гледаш както ти искаш. Нейното време за деца е минало, дали се е възползвала или го е метнала на баби си е лично нейн проблем, който теб не те касае.

# 396
  • при късмета
Теб какво те касае какви са оправданията пред мъжа ти? На теб нали не ти ги реди тъпите оправдания. В началото ти казах, че проблема е в мъжа ти. Наскоро писа, че и той е взел да преценява по-правилно нещата. Това ако е така, трябва да го считаш за голям напредък и да спреш да се вторачваш в свекървата. Ще продължаваш да имаш проблем с нея, само ако мъжа ти още я счита за фактор, а не защото свекървата прави или не прави това или онова. Като гледам от него още има какво да се желае, щом и разговори м/у тях знаеш с подробности. Това не е добре, според мен. А оправданията отсреща, погледнато на този фон няма никакво значение дали са реални или не, важни ли са или основателни. Ей това трябва да разбереш.
Иначе можеш в личен разговор да ѝ натриеш носа, че не се обадила, както и за пренебрегването на едното дете. Тези ти оплаквания са основателни. Но докато ви ги препредава мъжа ти една на друга, ще те дразни и, че свекървата изобщо съществува

# 397
Скрит текст:

Ти пък по какъв начин разбра за инструктажа Blush
Кате, тя нали няма да идва, или вече стяга амбалажа .И затова е взела да се активира.

МъжО ми снася всичко, което си говорят Stuck Out Tongue Winking Eye а  понякога и аз съм до него по време на разговорите.  Последния път като се обади бяхме на разходка с количката и тя се възмути Hug  ама пак не намери за нужно да размени дума с мен.

Явно докато бях бременна е благоволила да говори с мен цели три пъти, за да не пометна, ако се ядосам Stuck Out Tongue Winking Eye  сега като наследникът е факт, пак се завръща към предишното си отношение Bowtie

Иначе мъжът ми казва, какво значение има, че някой ти е честитил или не, какво печелиш или губиш. Ама това не е някой, това е майката на мъжът ми, не е комшийката. Той казва, ами грозно е за нея, не за тебе, кво ти пука..
Ами пука ми, щото за пореден път свека ме изигра и показа, че съм супер тъпа да мисля, че може да има подобрние в отношенията ни.

Що се отнася за екскурзията с целия катун, вече не споменават нищо. Но още е рано да се надявам.

# 398
Темата е - с какво ни дразнят свекървите. А не да се дават акъли за отношенията между съпрузите. Честно, не мисля, че съвети във форум е начина да градиш или променяш отношенивта и поведението в семейството.

# 399
  • София
Ти си в много изгодна позиция в момента, защото факта, че не си получила честитка, те прави абсолютно в правото си да не се съобразяваш с нейното мнение относно извеждане, вълнени гащи или схема за захранване.
То не, че иначе не си пак в правото си да си гледаш детето както прецениш, но ако тя спазва добри отношения и благоволява да говори с теб и ти ще трябва да ги спазваш и поне да изслушваш съветите ѝ любезно. А последното понякога е много трудно  Grinning

# 400
  • Варна
Мъжът ти е прав. Много се вживяваш.

# 401
  • София
Мъжът ти е прав. Много се вживяваш.

В случая, мисля че хич не се вживява, ами мъжът ѝ и свекървата се опитват да я държат на полусъединител.
Ако официално прекъсне връзката свекървата, ще си затвори официално вратата за гостуване.
А, така- хем грубо не я зачита, хем мъжлето се прави на улаво и ще натресе майка си в един момент.
За мен, това е някакво кофти "съдружие" майка-син, което не му прави чест.

# 402
Оооо, на свека не й пречи да не говори с мен, но да гостува, придружена от цял катун Stuck Out Tongue Winking Eye

Не мисля, че са комбина срещу мен двамата. Той просто иска да оневини идиотското им поведение, мисля, че самият той е шокиран и не е очаквал майка му да се издъни така,особено след като уж бяхме във период на помирение.
Свека има уста да надговори и политик, и винаги от всичко излиза чиста, бяла и неопетнена. Това е дарба Sunglasses и обикновено, колкото повече е сгазила лука, толкова по-агресивна и крещяща става.

# 403
  • София
Може ли случая накратко ?

# 404
Да ви развеселя малко - преди да родя първото дете бяхме категорични, че не искаме нито моята майка, нито свеки да пътуват, да живеят в нас и да “помагат”, както се бяха засилили. Една седмица след изписването, на което цялата рода присъства, свеки обаче пристига отново. Излизаме на първа разходка с бебето и първо използване на количка в състав аз, баща, бебе и баба. С ММ ми се сдърпахме, че не подхождам към бордюрите с достатъчен финес, но нищо особено не сме си разменили като реплики. Свеки ме дърпа настрани и ми казва тихичко: “той е нервен, защото сега сигурно не правите секс, да знаеш!” Не знам защо не ѝ предложих да го задоволи, щом е толкова загрижена..

Общи условия

Активация на акаунт