С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 568
  • 713
  •   1
Отговори
# 405
Може ли случая накратко ?

Накратко, гадно ми е, че свекървата не се обади да честити раждането на бебето Simple Smile
А предисторията е, че се готви есента да ни дойде на гости с цяла свита придружаващи (5годишния й внук и сестра й).

# 406
Кате, права си. За мен е непонятно  да не се обадиш да честитиш на родителите раждането на собственото ти внуче.
Но също така за мен е непонятна модата да се не допускат до  бебето  дядовци и баби в един толкова велик момент за тях- появата на внучетата.

# 407
Кате, права си. За мен е непонятно  да не се обадиш да честитиш на родителите раждането на собственото ти внуче.
Но също така за мен е непонятна модата да се не допускат до  бебето  дядовци и баби в един толкова велик момент за тях- появата на внучетата.

Трябва да са направили  нещо супер супер гадно, за да не ги допуснеш.
Мисля, че голяма част от новоизлюпените майки не допускат свекърите  до внуците от чист инат и демонстрация.
Моята комшийка е чист пример за това. Живеят в една къща, но отделни етажи. Свекито е добра, наистина добра жена, снахата е зло куче и напук прави така. Не дава на свекървата да докосне бебето, да му се порадва, а наистина няма причина за това.

# 408
Ами, снахата така си е преценила....какво гледате другите хора? Че чак и куче била....

# 409
Ами, снахата така си е преценила....какво гледате другите хора? Че чак и куче била....

Има хора, които са наистина и зли, с всеки и по всеки повод. Снахата я познавам от училище още и си е отвсякъде зло куче Simple Smile

# 410
Добре, но сигурно ли е, че просто от инат не го дава, или бабата се е изцепила един/много пъти? Аз мисля, че няма как да знае страничен човек в отделна къща какво точно се случва, така че може и основателно да са й срязани крилцата 😜

# 411
Добре, но сигурно ли е, че просто от инат не го дава, или бабата се е изцепила един/много пъти? Аз мисля, че няма как да знае страничен човек в отделна къща какво точно се случва, така че може и основателно да са й срязани крилцата 😜

В този случай не е основателно. Бабата не им се бърка по никакъв начин. Тя е и работеща баба, не виси цял ден в къщи да ги дебне. Просто иска да повози количката, да гушне детето, ей такива елементарни неща.

# 412
  • София
Може ли случая накратко ?

Накратко, гадно ми е, че свекървата не се обади да честити раждането на бебето Simple Smile
А предисторията е, че се готви есента да ни дойде на гости с цяла свита придружаващи (5годишния й внук и сестра й).
Сетих се как преди време двете лели на мъжа ми ме бяха осведомили коя на кое легло ще спи като идват в нас. Joy

Сега ми е смешно, но тогава хич не ми беше, защото до този момент не се бях сблъсквала челно с чак такава наглост.

# 413
Липса на разбиране за лично пространство.
Всеки път си представя как 6 възрастни, 2 деца се бутаме в къща с 3 стаи и едно ве це. Да празнуваме заедно, празници, а за мен е мъчение.Демек 5, 6 дни, комуналка.
Идеята да отидем на хотел, когато сме в техния град се прие за смъртна обида.

# 414
Да не се обадиш да честиш раждането на твоето внуче е липса на човещина.
В този ред на мисли ми се иска тема за етървата. Сестрата на мъжа не само не му честити рожбата, но и го подминала виждайки го в окаяно състояния в деня на операцията на дъщеричката ни . Това не може да се забрави.

# 415
В този ред на мисли ми се иска тема за етървата. Сестрата на мъжа не само не му честити рожбата, но и го подминала виждайки го в окаяно състояния в деня на операцията на дъщеричката ни . Това не може да се забрави.
Да. Нито да се забрави, нито да се прости. Дано детето ви е добре, а  такива хора хич не ви трябват наоколо.

# 416
  • при късмета
Сестрата на мъжа ти ти е зълва, не етърва. И на мен ми беше много трудно и двете думи да запомня. Иначе, повече от ясно е, че такова нещо не само не може да се забрави, но и много хора изобщо не биха простили, при никакви обстоятелства.
На моята зълва с етървата, сме и намерили цаката. Днес например натирихме братята с децата при сестра им, а с нея боядисване, маникюр, кафе и късна следобедна закуска. А, че мъжете се върнаха изнервени с вечната реплика, че от сестра им никога няма да стане човек, вече ни разсмива. Ама децата трябвало да контактуват. Ами да контактуват, само след известно време ще ги питам каква е ползата от това контактуване. Освен, че си късат нервите с вечните ѝ простотии друга няма, ама ще ги оставим сами да им уврят главите

# 417
  • Canada

В този случай не е основателно. Бабата не им се бърка по никакъв начин. Тя е и работеща баба, не виси цял ден в къщи да ги дебне. Просто иска да повози количката, да гушне детето, ей такива елементарни неща.

Те и за вас сигурно така говорят хората.

# 418
На свекървата приятелка довлече преди време няколко торби с дрехи за бебето от нейните внуци. Никак не искам бебето да носи дрехи 2ра употреба. Ние не носим и не искам и бебето да носи. Мъжа ми обаче не му прави впечатление. Не знам как да ги убедя да не го навлечат с тези дрехи.
Като плаче бебето ( от зъбките) свекървата казва че е урочасано. След всяка разходка навън му мие очите да не хване уроки.

# 419
Когато един човек те дразни и си предубеден се хващаш за всичко. За бебето прави каквото искаш, ти си майката без да влизаш в излишни филми и да се нервиш. Каквото и да ми кажат ми минава покрай ушите и си гледам децата както аз искам.

Общи условия

Активация на акаунт