СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 131
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
А, все се каня да попитам, тъкмо сте подхванали. На мен цял живот ми излизат всякакви брадавички и прочие, аз все ги махам и така.. но сега забелязах на самата ареола 3-4 много малки кафяви брадавички са ми излезнали и честно казано се притесних, да не би при евентуално кърмене да предам нещо на бебето 😐 някоя от вас сблъсквала ли се е с това?

# 556
Сега през бременността ми излязоха папиломи по тялото, след това и с тях трябва да се занимавам, хич не ми е приятно, но какво да се прави..
Какво се прави при папиломи, пак ли се махат като бенките?

# 557
Ооо на темата с папиломите съм и аз. От години ги махам с течен азот. Но сега като питах АГ дали мога да ги махна, за да не заразят бебка като родя, директно ми каза хич да не ги пипам и да отида след бременността да ми ги махнат окончателно с изрязване - вероятно с лазер. Иначе и тя потвърди, че при бременност стават повече и понякога по-големи. Но и аз се чудя няма ли да заразя бебето при кърмене, че имам и по зърната

# 558
Имам и аз няколко папиломи, които нямам търпение са махна, след като беб се роди.
Относно секциото - аз се възстанових много бързо. Единственото неприятно беше, че главата ме болеше от упойката, но това беше само в болницата. Правиха ми тест за алергии преди това, но няма общо с главоболието.
Използвах стягащо бельо от Триумф и бях доволна. Ползвах си го и след това за загащване на ризи в пола с висока талия Simple Smile

# 559
  • София
Папиломи ми се появиха 2-3 предната бременност и махнах с мазане с рициново масло.

Имам една приятелка, която много се притесняваше за бенките и ходи при няколко различни доктора. Също беше чувала това, че става рак след махането. Казаха че това е някакъв мит и е точно обратното - ако бенката е опасна е много по-добре да се махне, то точно заради това се прави - да се избегне рака. Като плоските бенки са по-опасни от другите, което не ги прави автоматично ракови - просто тези другите "надутите" обикновено не са.
За злокачествените - не мисля, че е мит. Във всяко тяло има ракови клетки, дори злокачествени, просто организмът на човек намира начин да се справя с тях. Моля, ако на някой темата му влияе зле, да не чете по-нататък.

Скрит текст:
  Разликата между доброкачествените и злокачествените образувания е, че злокачествените се разпространяват. Защитна реакция на тялото е да ги натрупа някъде, където не му пречат - това си е един вид начин на справяне с проблема. В повечето случаи злокачествените не могат да се отстранят напълно. По отноление на меланома, лазерното махане е противопоказно, трябва да се отстрани и здрава тъкан и е нужна хирургична намеса. В повечето случаи клетки от образуванието остават, започват да се образуват нови и се натрупват някъде другаде, като меланома е толкова агресивен, че засяга всякакъв вид тъкани и органи, не само кожата.

Не съм лекар, но ми се наложи за съжаление да чета и се консултирам за някои неща покрай едната ми баба, която оперира бенка преди 8 години, защото беше под нокътя на един пръст на крака й и растеше мноого бавно с годините, но в един момент започна да й пречи.
Оказа се меланома и махнаха целия пръст с втора операция. Взимаше лекарства и хранителни добавки след това и прави озонотерапия (това няма общо с химиотерапията, никакви странични ефекти и даже пречиства организма). Чувстраше се добре и нямаше проблеми близо 5 години. След това обаче в рамките на 2 години я оперираха още два пъти, като новите образувания бяха на същия крак, но всяко следващо по-нагоре и последното беше станало над килограм за няколко месеца. Оказа се, че вече имаше и метастази в костите и други тъкани и направи химиотерапия и лъчетерапия с всичките им неприятни ефекти. Още е жива и на крак, на 80 години е вече и се надявам да няма проблеми, но това, през което премина беше мъчение и всичко тръгна от една бенка, която се оказа злокачествена.

# 560
Извинявам се, че така рязко сменям темата, но аз съм с контракции от няколко дни, почивам си повече. Искам да питам по- запознатите , има ли някакво правило кога да се насочвам към спешното?!?!
Болките са ми тъпи, леко болезнени като при цикъл (аз имам жесток цикъл). Докторката ми знае, увеличи ми магнезия, но съм още в 34-та и малко се притеснявам вече.

# 561
Извинявам се, че така рязко сменям темата, но аз съм с контракции от няколко дни, почивам си повече. Искам да питам по- запознатите , има ли някакво правило кога да се насочвам към спешното?!?!
Болките са ми тъпи, леко болезнени като при цикъл (аз имам жесток цикъл). Докторката ми знае, увеличи ми магнезия, но съм още в 34-та и малко се притеснявам вече.
Бих те посъветвала да отидеш да те прегледат. Понякога магнезият, който пием, не е достатъчен. Ако трябва да те хоспитализират и да ти пуснат системи, така матката ще се успокои.

# 562
В тези седмици вече е нормално да сме с контракции, но не регулярни и засилващи се. Най—добре е да те прегледат и чуят тонове. Магнезия сам по себе не помага, ако тялото е активно. Затова и някои мами, като мен, лежим вече месеци....
Относно възстановяване след секцио, с баткото беше.много бавно и с много спорт и лишения. Но.тогава бях качила доста повече кг и като цяло раздвижването ми започна горе долу.... година почти след това. Сегаааа съм силно мотивирана и убедена, че ще започна много по—рано, лека полека с йога и танци, както и още в началото мисля да се обинтовам с разни прибиращи колани, бельо, клинове с отслабващ ефект. За съжаление обаче, ниско долу ми се е натрупала една кожа.... миналия път много трудно се прибра... много ме депресира и дано я прибера иначе съм се замисляла и за оперативна намеса/абдоминопластика.

# 563
  • Sofia
По въпроса с възстановяването, вчера попаднах на един подкаст, в който доста се обсъжда точно това, пък и други теми за здравето. Много интересно ми се видя. Ето, да си слушате, ако имате време:
https://m.soundcloud.com/mamgovori

# 564

Здравей, аз бях по същия начин като теб, често имах контракций, докато една вечер след малко повече натоварване взех да получавам през 2-3 мин и за час и половина засякох около 16-17 контракции след това и прокървих. Оказа се, че на мен магнезия изобщо не ми действа, бях в болница 3 дни на системи и след като ме изписаха докторката ми държеше да отида на тонове и видя, че продължавам да имам контракции. Спря ми магнезия и започнах да пия Коринфар, ако трябва да бъда честна се чувствам доста по-добре, значително ми намаляха. Забраниха ми да си пипам корема и трябва повече да се пазя, още съм в 35та седмица, затова е най-добре поне да завърша 36та.

# 565
Момичета, попаднах на един електрически стерилизатор на Cangaroo, но освен стерилизатор става и за затопляне на шишета и варене на пара. В момента е намален на 45лв в Хиполенд. Моля за мнения.

# 566
Момичета, попаднах на един електрически стерилизатор на Cangaroo, но освен стерилизатор става и за затопляне на шишета и варене на пара. В момента е намален на 45лв в Хиполенд. Моля за мнения.
Май го обсъждаха в темата за "подготовка за малкия човек". Може да погледнеш там. Като цяло май всички бяха доволни. Имаше 1 мнение, че бил миришел на пластмаса, но другите майки казваха, че не са имали такъв проблем.
Подготовка за малкия човек започва от мнение #484, страница 33.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 15:12 от sun_777

# 567
Ама това си е направо промоция. Заслужава си поне да се погледне.

# 568
Май го обсъждаха в темата за "подготовка за малкия човек". Може да погледнеш там. Като цяло май всички бяха доволни. Имаше 1 мнение, че бил миришел на пластмаса, но другите майки казваха, че не са имали такъв проблем.
Подготовка за малкия човек започва от мнение #484, страница 33.

Вярно ли е, че не може да се стерилизират стъклени шишета в пластмасов стерилизатор (защото стъклото ще разтопи пластмасата) ?

# 569
Не, разбира се 😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт