СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 124
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Хм това не съм го чувала...

# 571
Момичета, попаднах на един електрически стерилизатор на Cangaroo, но освен стерилизатор става и за затопляне на шишета и варене на пара. В момента е намален на 45лв в Хиполенд. Моля за мнения.
Май го обсъждаха в темата за "подготовка за малкия човек". Може да погледнеш там. Като цяло май всички бяха доволни. Имаше 1 мнение, че бил миришел на пластмаса, но другите майки казваха, че не са имали такъв проблем.
Подготовка за малкия човек започва от мнение #484, страница 33.

Вярно ли е, че не може да се стерилизират стъклени шишета в пластмасов стерилизатор (защото стъклото ще разтопи пластмасата) ?

Питам, защото го прочетох на първата страница из линковете на темата- "подготовка за малкия човек"---> http://novobebe.com/blog/2014/04/pravila-pri-izbor-na-shishe-za-hranen/
Скрит текст:
"Също така стъклените шишета не могат да се стерилизират в пластмасови стерилизатори на пара, защото пластмасата и стъклото имат различна проводимост и стъклото ще разтопи стерилизатора. За да предпазим стъкленото шише от лесно счупване, Beaba предлагат разноцветни калъфи за стъклени шишета."

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 16:27 от fire lady

# 572
  • Пловдив
Здравейте да се включа за шишета абсолютно не е вярно с първото детенце стерилизирах в обикновен пластмасов стерилизатор  за микровълнова от Кауфланд( мъжа ми го купи)за около 5-10лв. стъклени шишета на нук малки и големи и Биби и залъгалки и не съм имала проблем.

# 573
Здравейте момичета. Днес мина нашия преглед и в края на 34 г.с. бебко е 2,500 кг. Доктора каза, че голям върви и ми каза да се опитам да задържа още 2 седмици, тъй като шийката ми се е скъсила още. Поне вече сме с главата надолу и се уговорихме за нормално раждане. Но нещо почнах да се притеснявам много дали ще успея да удържа още малко поне.

# 574
Само лежане. Нищо не пипай като работа. Мъжа ти да те загради с телевизори, компютри, книжки и тем подобни и мътиш Simple Smile. Няма страшно, бебето е напълно подготвено за външния свят, а е и голямо Simple Smile. Оттук нататък всичко ще е наред с всички ни Wink

# 575
Здравейте момичета. Днес мина нашия преглед и в края на 34 г.с. бебко е 2,500 кг. Доктора каза, че голям върви и ми каза да се опитам да задържа още 2 седмици, тъй като шийката ми се е скъсила още. Поне вече сме с главата надолу и се уговорихме за нормално раждане. Но нещо почнах да се притеснявам много дали ще успея да удържа още малко поне.
Всичко ще е наред, ще удържиш, сигурна съм.
А от какво се скъсява шийката толкова бързо? Прощавай, ако е глупав въпросът. От тежестта на бебето ли?
Иначе знам за много случаи, в които докторите са казали, че скоро ще се роди, но не е така. Даже жената пренася...
Може би да полежиш малко повечко, за да си пазиш бебчето по-дълго в утробата.

# 576
Ееее толкова месеци лежане издържа - сега 2-3 седмици ли ще ти се опрат. Simple Smile
Ще удържиш и повече от 2, сигурна съм. Стискам палци!

# 577
Благодаря ви много за подкрепата. По принцип мисля, че е нормално да започне да се скъсява в края на бременността, но моята си беше къса отдавна. Думите на доктора бях "Скъсила се е, но какво ни пука вече, ти си герой. Гледай да удържиш така още 2 седмици и после яхвай прахосмукачката". Иначе аз вярно си лежа от началото, но излизах по малко на разходки. Сега съвсем няма да мърдам.

# 578
Колко е скъсена шийката? Някои момичета съвсем без шийка накрая, тотално скъсена изкарват месеци с лежане. Според мен ще успееш! Само се пази! А и бебето и с много добри мерки 😊

# 579
На предишния преглед беше 27 мм, а сега е 23 мм. А това с размерите не знам колко го определят точно, но доктора още като започна да гледа и преди да мери каза, че е големичко. Главичката и бедрената кост му отговарят на 38 г.с.

# 580
Здравейте , и нашата ФМ беше днес . Бебето е 1.600 кг.  в началото на 31 г.с.  Това , което малко ме притисни е , че плацентата ми е вече 2 степен . На вас казали ли са ви коя степен ви е плацентата? Малкото ни момченце има доста голями буски 🤗

# 581
И моята е бузана- 2600 в 34-та. Странното е, че аз съм със съвсем запазена шийка 34 мм, първа степен на зрялост на плацента, но с контракции. Нищо не разбирам... и това с плацентата не ми е много ясно.
Почвам консултациите с влизане в 9- ти, че да няма неподготвени, ако нещо си реши беба. Аз досега доста активна си бях, но вече се паркирам на дивана и никакво мърдане.

# 582
  • София
А имате ли представа как мерят точно степента на зрялост на плацентата? Сега се замислих, че обикновено просто са ми казвали, че всичко е наред, но не съм питала някои неща как ги определят.

# 583
Sunshine, ти си герой наистина, колко са 2 седмици (поне) и бебко добре се справя Simple Smile))
Гледах си скоро документите от предишната бременност - даже съм имала 1см разкритие в 9тия месец, а родих 3 дни преди термин, нормално е май вече за се скъсява шийката.
Моята плацента също беше 2ра степен на зрялост в 30г.с., при феталната морфология, предишния път беше по същия начин в същата седмица, а родих бебе 4.300, добре си се беше хранила от нея, въпреки степента зрелост. Не знам обаче как се определя.

# 584
На мен също на ФМ (тогава бях мисля 31+6 или 32+0..) ми казаха, че плацентата е 2 степен на зрялост, но нищо повече. Аз малко се вгледах миналава вечер в листите, които ми дадоха и видях че например някои размери изпреварваха доста седмицата, а други изоставаха с 1. И малко се притесних... едното по-голямо, другото по-малко.. или е нормално да дава някакво отклонение? Докторката дори нищо не ми е споменала, каза, че абсолютно всичко е чудесно и в норма.

Общи условия

Активация на акаунт