СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 125
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Моята плацента още е 1 степен, но и аз не знам как я определят.
Според мен е нормално някои мерки на бебето да вървят напред, а други да изостават. Важното е да не е много.
Още веднъж много ви благодаря момичета. Вдъхвате ми кураж. Simple Smile

# 586
Нормално е това с различните мерки. А то дори не се знае дали са различни наистина или колко е разликата- това е ехограф все пак. Но на моята бебка бедрената коста бая изпреварва другите мерки и вероятно ще има просто дълги крака. И аз съм била така и все още краката ми са една значителна част от тялото Grinning. Манекенка ще я правим Simple Smile

# 587
Благодаря DES ! 😊 А някоя от вас има ли от време на време “бодежи” отдолу? Аз ги усещам доста странно , сякаш почти на изхода на влагалището, не знам как да го обясня дори 😄

# 588
Благодаря DES ! 😊 А някоя от вас има ли от време на време “бодежи” отдолу? Аз ги усещам доста странно , сякаш почти на изхода на влагалището, не знам как да го обясня дори 😄
Аз имам такива бодежи, много са странни, не знам нормално ли е? Отделно от началото на седмицата ме боли срамната кост и едва ходя, надявам се да е временно.. Blush
И при мен винаги едни размери на бебето са напред, други назад, но никой от лекарите не е казвал нищо различно от “всичко е наред”.

# 589
Здравейте дружина. Само лежане, но вчера все пак с кола до магазина направих някои важни покупки, като стерилизатор, термометър, термометър плпс влагометър за стаята, превръзки за след раждане, памперси пуфис един пакет, два чивфта дрешки ииии козметика взех френска на Corine. Харесах я по аромата, мошя за мнения, четох уж че е добра 😕

# 590
Meri, честити покупки!
Zazameg, и аз имам котракции, пия магнезий, но като си полегна и изпия но-шоа се успокояват и аз се успокоявам, че са подготвителни Simple Smile Аз се разхождам доста с баткото, той е във ваканция и се гледаме, сърце не ми дава да го затворя вкъщи и да си лежа.
Да питам степен на зрялост и размер на шийката само при ФМ ли мерят или и с обикновен ултразвук може да се диагностицира проблем.
За козметиката ще ползвам само крем Судокрем и шампоан на Джонсън като начало, защото на по-късен етап ако има проблеми с кожата, педиатърът ще препоръча козметика. Баткото мина само с тази козметика, все пак аз съм на принципа - по-малко мазила, по-добре. Ще наблягам на масажите и целувките Simple Smile

# 591
На ФМ ми казаха, че плацентата ми е 1-ва степен.
Иначе може и при следящия АГ да се измери шийката ( на мен само тя ми я мери, на ФМ никога не са я мерили). За плацентата също може да се наблюдава при АГ.

Вас болят ли ви ребрата? Побърквам се от болка на моменти в ляво под гърдите, чак си пускам по една - две сълзички...
Вчера имах и леки пронизващи бодежи ниско долу, но отминаха.
Днес пък ме сряза коремът за 1-2 мин и отшумя.
Вече имам чувството, че всичко ме боли.
Краката ми отичат зверски и вечер стават ужасно болезнени. Обливам със студена вода, облекчава, но моментно.
Оххх, оплаках се, олекна ми. 😊😊😊

# 592
И аз изпитах чувството на отекли и тежки крака - 34 г.с. съм и може би имах късмет, че чак сега започна, но е адски неприятно. Мокря със студена вода и после мажа с охлаждащ крем на Матернеа, има ефект, но временен...

# 593
И моите крака и ръце започнаха да отичат, а вчера и стоях седнала 5 часа докато вляза на преглед. Чак сега ми се пооправиха отоците. Започнах и като една луда да меря често кръвното, защото ме е страх с тези отоци. А за шийката, на мен всеки път ми я мери доктора.

# 594
На мен само на ФМ ми казват каква степен е плацентата , но знам че може и на преглед при АГ. Мисля , че степента на зрялост зависи от дебелината на плацентата . Моята в началото на 31 г.с  е 18 мм и е втора степен.

# 595
И моите крака и ръце започнаха да отичат, а вчера и стоях седнала 5 часа докато вляза на преглед. Чак сега ми се пооправиха отоците. Започнах и като една луда да меря често кръвното, защото ме е страх с тези отоци. А за шийката, на мен всеки път ми я мери доктора.
При Сигридов ли чака толкова време?

# 596
Не. Аз съм от Русе и ходя в Тутракан на консултации.

# 597

Току що и аз май усетих такъв бодеж. Нещо средно между сърбеж и бодеж беше. Отмина за секунди. Действително някъде от влагалището го усетих- сякаш от изхода

# 598
При мен по-скоро e като стрелкаща остра болка, за секунда или две и казах на доктора, но явно е нещо нормално. По-големият ми проблем са контракциите - имам и двата вида - и подготвителните и тези, които са като менструални болки. Започнаха още 29та седмица, предписаха ми Магнерот, но нещо тялото ми не го приема добре и ме вкараха в болница няколко дена на системи. Като ме изписаха ми казаха да си лежа и да си почивам и от само себе си почнаха да ми намаляват болките и контракциите, явно лежане му е майката Smile

# 599
Чакайте да ви се оплача. Днеска една роднина на ММ като й казах, че чакаме момиче ми вика “нищо, дано другия път е момче”..... Е викам мерси, ама аз съм си много доволна и втория път също бих искала момиче. Всъщност ми е все тая какво ще е бебето, дете е това и при това чакано. Но се стъписах от тая глупост и така й казах. Егати олигофрените има все още....

Общи условия

Активация на акаунт