Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 41 214
  • 422
  •   1
Отговори
# 180
Принцес, мисля, че не. Като ходих да се записвам, дори не ми погледнаха направлението.  Обясниха ми, че прекалено малко давала здравната каса. 
 Аз не съм очарована от прегледите до сега, при положение че всичко съм си плащала, трябваше да се моля за снимка на бебо. Сравнявам с други частни болници и почти идентична цена на преглед.  Също така нямат втори монитор, където ти виждаш бебето и наблюдаваш прегледа, което за мен е важно, но е късно да сменям място и лекар, а и ММ ще ме убие вече. Ще пиша другата седмица след като мине, как е било раждането , иначе се наложи да влезна в самото отделение и изглежда много добре.

# 181
Мерси Bubbles! В чуденка съм къде да се запиша по Здравна каса, препоръчали са ми един-двама които са ми далече. Но явно ще се наложи да обикалям...

# 182
Princess, нямат следене по здравна каса. Вече и пакет нямат. Плащаш си за всичко.

# 183
Princess, нямат следене по здравна каса. Вече и пакет нямат. Плащаш си за всичко.

Така е,да.Имах голям късмет ,че хванах последния влак.Сега колко горе долу ще излезе едно следене и раждане?  Wink

# 184
Irina, според мен ще е прекалено много в сравнение с частните болници. Като гледам цените на допълните, задължителни, прегледи и изследвания.

# 185
Мерси Bubbles! В чуденка съм къде да се запиша по Здравна каса, препоръчали са ми един-двама които са ми далече. Но явно ще се наложи да обикалям...

Здравей, по здравната се следя при Д-р Бранимир Петров в майчин дом. Препоръчан от две колежки. Доволна съм. Не обяснява нищо излишно, не те филмира какво може да стане....а  когато го питам нещо, обяснява подробно. Записвам час по супердок. Изчаква се до 10 мин.

# 186
Моля, кажете ми колко заплатихте за раждането и за грижите за бебето. При кого се следихте? Отношението в болницата как е? Отделенито все още ли малко?

Мили дами, не се колебайте да раждате в тази болница. Винаги ще бъда благодарна на екипа на д-р Исаков, че спасиха живота ми през юни, след като в края на 8ят месец при рутинен преглед ми откриха прекламсия и хеллп синдром и направиха спешно секцио. Също така благодаря на страхотния екип от Неонатологията, че се грижиха 3 седмици с голяма любов за малката ми принцеса. Тези хора са ангели.

# 187
В момента само знам, че има избор на екип при раждане и май беше 900 лв. Но нека родилите скоро, потвърдят.
Аз лично реших да сменя болницата по много причини, въпреки че срокът наближава.

# 188
В момента само знам, че има избор на екип при раждане и май беше 900 лв. Но нека родилите скоро, потвърдят.
Аз лично реших да сменя болницата по много причини, въпреки че срокът наближава.
Можеш ли да споделиш, ако искаш на лично, защо реши да смениш болницата?

# 189
Аз бях с пакет от 860 лв. Нищо не съм плащала за раждането и за грижата за бебето, всичко мина по касата. Следях се при д-р Исаков. Отделението е мъничко. Доволна съм от отношението на всички в болницата, винаги бяха любезни.

Моля, кажете ми колко заплатихте за раждането и за грижите за бебето. При кого се следихте? Отношението в болницата как е? Отделенито все още ли малко?

Мили дами, не се колебайте да раждате в тази болница. Винаги ще бъда благодарна на екипа на д-р Исаков, че спасиха живота ми през юни, след като в края на 8ят месец при рутинен преглед ми откриха прекламсия и хеллп синдром и направиха спешно секцио. Също така благодаря на страхотния екип от Неонатологията, че се грижиха 3 седмици с голяма любов за малката ми принцеса. Тези хора са ангели.

# 190
Вчера бях в болницата, попитах за условията за раждане. Да искат направление 7, да се плати преди раждането 950лв избор на екип ( ако си по спешност и си през ноща който е на смяна те израждани - пак се дължи сумата от 950лв). Към тази сума се прибавят 250лв за последни прегледи ехограф, кръвни, тонове (NST), a може и други неща, но само тези изброиха. Ако решите и там да запишете детето на педиатър, когато му дадът ЕГН, може да го запишете, но не ходят на домашен преглед вече!
 - натръгване казаха, че направлението 7 не е толкова важно, не съм задълбавала с въпроси за него.

# 191
Родих в "Лозенец"  скоро. Платих 900лв. избор на екип и около 200лв изследвания преди да ме приемат. Направлението за раждане си е важно, могат да издадат служебно, но не и при планов прием.
Докторите и сестрите бяха що годе любезни, акушерките са на ниво. При престоя ми там показаха, че могат и да са супер позитивни и усмихнати, но не и към нормални/не наши/ хора.
Първо дете родих, никой нищо не ми обясни освен как се сменят памперси. Оставяха ми го да се оправям както мога, което за мен беше неочаквано и ужасно стресово . Преди изписването не ми казаха вида мляко с който  хранят детето, въпреки настояването ми, нито ми обясниха как да се грижа за пъпчето, нищо. А при изписването видях че е било прегрято, добре че беше педиатърката да дойде на същия ден в къщи и да ми обясни кое, как и защо.
За болницата и условията мога да кажа че отделението е ново, леглата са удобни стаите са хубави и с тераса към парка, баните са общи на две стаи и относително чисти НО няма тоалетна хартия, храната е под всякаква критика но се издържа 3-4 дена. Гледат да приемат по 1 човек в стая, но не може да си доплатиш за единична такава.
Това е което се сещам.

# 192
Bubbles, първо честита рожба! Бъдете здрави и благoсловени!

Благодаря за подробната информация - наистина е много полезна. А там ли се следихте? Колко пари излиза проследяването сега след като няма пакети?

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 12:15 от bonibon_

# 193
Bonibon, благодаря!
За щастие или не, не мога да кажа че някъде съм се следила, благодарение на извънредното положение и "любезното" отношение на лекари, просто ходех на прегледи, така и не открих "моя" лекар.
В "Лозенец" не правят скрийнинги, нямат ЖК по здравна каса, и както бях писала нямат ехограф с втори монитор да наблюдаваш прегледа и нищо не ти обясняват и показват, поне от моят опит. Лично аз не бих препоръчала при тези цени, при положение че преглед и изследвания в Щерев или Вита са на идентични цени, с в пъти по-модерно оборудване на кабинетите . Грубо както го смятам под 1200-1500лв. няма да излезе, даже може и по-скъпо да е.

# 194
Родих в "Лозенец"  скоро. Платих 900лв. избор на екип и около 200лв изследвания преди да ме приемат. Направлението за раждане си е важно, могат да издадат служебно, но не и при планов прием.
Докторите и сестрите бяха що годе любезни, акушерките са на ниво. При престоя ми там показаха, че могат и да са супер позитивни и усмихнати, но не и към нормални/не наши/ хора.
Първо дете родих, никой нищо не ми обясни освен как се сменят памперси. Оставяха ми го да се оправям както мога, което за мен беше неочаквано и ужасно стресово . Преди изписването не ми казаха вида мляко с който  хранят детето, въпреки настояването ми, нито ми обясниха как да се грижа за пъпчето, нищо. А при изписването видях че е било прегрято, добре че беше педиатърката да дойде на същия ден в къщи и да ми обясни кое, как и защо.
За болницата и условията мога да кажа че отделението е ново, леглата са удобни стаите са хубави и с тераса към парка, баните са общи на две стаи и относително чисти НО няма тоалетна хартия, храната е под всякаква критика но се издържа 3-4 дена. Гледат да приемат по 1 човек в стая, но не може да си доплатиш за единична такава.
Това е което се сещам.

Като родила там през май искам да кажа,че за някой неща не сте права да ги смятате като минус.
Първо няма как да искате да има в банята тоалетна хартия ,още повече при извънредно положение.Вие защо не си взехте от вас? Аз също раждах за първи път,но ей такива дребни неща е редно вие да се сетите за тях ,да си сложите в багажа едно руло и пакет мокри кърпи.А по всяко време могат да ви донесат бажах отвън.
Не знам при кого сте питали за млякото,но на нас ни казаха с какво мляко ги хранят веднага щом попитахме с момичето ,с което бяхме в една стая.
При условие ,че има малко Стайков няма как да си платите да сте сама,а някоя друга майка да в слагат да лежи в коридора,защото вие сте си платили.Не всичко е пари .
За всичко,което се интересуваш относно грижите за бебето се обяснява много внимателно от всички в неонатологията.Аз бях 5 дни там,минаха всички,които работят там и просто няма някой,който да не ти обясни най-после но за всичко,което се интересуваш спрямо детето си.Явно вие не сте били тактичня да ги попитате,не мога да си обясня.
Как точно разбрахте,че бебето ви е прегрято?
Позволявам си да коментирам вашите думи,защото отстрани други майки ще останат с грешно впечатление .Аз съм типичен пример за НЕНАШИ хора,защото съм от провинцията и ни ме знае някои коя съм,ни аз познавам някой там.Отношението е повече от професионално и любезно ,а за цените спрямо други болници и клиники е направо смешна сумата.Щом имате толкова пари са доплащате за собствена стая защо не отидохте са раждате в някоя клиника за 3000 лв например?

Общи условия

Активация на акаунт