МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 400
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
 Thinking ... що излезна два пъти....

# 106
Тиа, да, видях го Калоян с баба му какъв спринт удари към Патиланци, щях да падна.
Ти си наистина удивително спокойна, шапка ти свалям.

Бе не съм толкова...привидно е...на моменти изпускам нервите и аз, но при мен най-често е във вид на неистов рев  Wink . Ама пък да поясня, че аз не съм противник на поизтупването на памперса (символично разбира се) или на лекото перване през ръцете на 100-тното повтаряне "там не"...

Пък нашите мебели дошлиииииииии.... не смея да се зарадвам, защото само си представям новата лудница...... да ги наредя ведниж тия пусти кашони, че с чисто сърце да кажа че сме приключили.

# 107
Мартеа, така е, права си. И аз се притеснявам като прави нещо, което ме е страх да не я нарани и гледам да не й давам, но така ще е още известно време. Мен например много ме дразни, че натиска копчетата на сд-то и двд-то на компютъра, щот ще ги развали, а не разбира от дума.  Crossing Arms

Тиа, и при нас е нещо подобно, в смисъл като се затича нанякъде и нито се интересува къде съм, нито иска да се върне, ама аз гушвам и занасям където трябва. По едно време се беше научила да пищи пронизително като иска нещо, е тогава наистина издивявах. После обаче установих, че колкото по-спокойно и тихо говоря аз- въобще, не само на нея- толкова по-тиха и спокойна е и тя. И затова сега гледам да не повишавам тон при никакви обстоятелства. което е адски трудно, аз съм страшна аларма Crazy

# 108
Тиа, забравих, честити ви мебели и успешно сглобяване Grinning Ние харесахме на Мишка мебели, обаче още сме в начален стадий на ремонта, та ще ги поръчваме по-нататък.

# 109
Абе момичета,тез работи дето сте ги описали 1:1 с мойто дяти Grinning.И за кухнята,и за пералнята,и за шкафовете,и за компа,и за нье-то Mr. Green.Ама мен пък  най- ме вбесява е като вземе да бърка из боклука и да вади всякакви неща някой от които попадат и в устата му #Cussing out.Пък за яденето на килима аз съм се примирила вече с постоянните корички хляб и парченцата бисквити не само по килима ами във всички краища на апартамента Blush,явно поне за сега така ще е.Дидка,не аз а Наси си изгуби гривничката.Беше т тия бебешките с плочка с изгравирано именцето,купихме му я за РД Sad.Нищо да е жив и здрав пък другото...Тиа,и аз го прилагам този метод с "наказването"в количкта,ама уви няма ефект Wink.

# 110
  • Пловдив
Tia, ха честито, сега каква тръпка си имате само...Любов в обновения ви дом  loveuuu

Мартеа, това с картофите направо ме размаза,  Joy Joy Joy Joy Joy много е сладка Теа...

Кроче, на последната снимка си мнго свежа бъдеща мама Grinning А нещо антибактериално не пиеш ли за цистита? Можеш да си направиш отвара от мечо грозде, действа много добре, уроантисептик е, обаче извличането трябва да стане на студено, без да се вари, попарваш с топла вода и оставяш една нощ, прецеждаш и пиеш. Гадно, но помага. Ще помисля и за друг вариант.

И аз гледам да трая с нервите...По принцип  съм много нервен човек и майка ми все се чуди какво е станало с мен, та се контролирам така добре. Аз изобщо не му се сърдя, като прави бели в кухнята-чистя, като вади всички дрехи от чекмеджетата-подреждам и така...Пълна свобода е в къщи. Установих, че така и интереса към забранените неща е по-слаб. Обаче веднъж издивях-Преско има навика да се изправя в количката и докато го возя, а той с гръб към мен и сенника пуснат, се изправил, обърнал се и ми грейва ей така срещу мен, да се вози прав. Обаче в следващия миг се отпуска назад (понякога го прави на спалнята, а там е безопасно) и а-ха да се размаже на бетона. Не знам как съм стигнала до другия край на количката, обаче ми причерня пред очите, много груба бях, пляснах го, развиках се...и така. Според една книжка абсолютно забранените неща трябва да се броят на пръстите на едната ръка и с тях не се правят компромиси - пипането в контакта, лекарствата, препарати за миене и т.н. Другите "забранени" не са толкова страшни и детето знае, че може да премине границата, така прави разлика между истински опасните неща. Поне така казват психолозите...
Това, което е казала Феъри за тихия и спокоен тон е много вярно и важно. Така и децата растат по-спокойни.

Като питах онази лекторка от миналата седмица, защо децата предпочитат да си играят не с техните играчки, а с дистанционното, GSM, ютията и всякакви други такива, тя отговори, че те нямат модел за игра с играчката. Правят това, което правят родителите - перат, гладят, говорят по телефона, тракат по клавиатурата Wink Това е моделът, който задаваме. За да научим детето как да играе с играчките си , трябва да му покажем и то само с една играчка, а не да изсипваме коша с думите "Хайде, играй си сега" Пример: Ето това е нашата кола, брррррм,брррррм, отиваме на работа, обаче хоп, бензина свърши, трябва да заредим бензин, отиваме в бензиностанцията (флакон от лак за коса с втъкната сламка за маркуч Grinning) наливаме бензин, хайде пак на работа, брм, бррррм и така. Трябва да ви призная, че точно този модел го изпробвахме веднага и ефектът е поразителен.Сега Преско фучи из апартамента с един камион, маневрира, товари в багажника всякакви неща, включително вода си носи за изпът и аз въобще не му трябвам.

# 111
  • Sofia
EEE, Тиа, най-накрая и мебелите дошли.... честито да ви е Hug
За нервите не знам, какво да кажа...просто се чудя как съм била детска учителка и са ми били по 28-29 на главата. И съм ги оставяла да си играят и да викат в стаята, когато му е времето за това, после без да крещя и повтарям всичко се прибираше по местата, децата сядаха и слушаха "уроците", а най-голямата ми гордост, че всички деца, в която и група да съм била, спяха след обяд всичките. И прилагах разни трикове за привличане и задържане на внимание, бях строга, когато беше нужно...А сега личното ми и подобрено копие ме прави "бръм". Номера със шкафовете, вратите...Имаме си наш номер. След като ходим двамата в тоалетната, взима топчето т.хартия и го разнася с часове. Даже един път така се наложи да отидем на разходка в Южния  Mr. Green
.... и не мога да я науча да не бърше пода с току що изпраните дрехи. Леле как  се нервирам ooooh!

hahaha, нема да се нервираш, девойката ще става чистница
А за думата "не", понеже Феъри каза, че често я употребява  Mr. Green, ми той Савата само две думи казва точно и ясно - не и айде
И понеже пуснах правописа, може ли някой да ми каже, какво е "Са вата" newsm78
Бисерина  Hug, пих кидни чай, ще пробвам гроздето

# 112
Аня,да сами ще пътуваме,и мен това ми е най-голямата тревога как да го удъжа в самолета,засеага измислих да взема малко книжки и играчки,нови за да го забавлявам известно време.А тайната ми надежда е да спи там,защото ще станем рано сутринта.Ще пиша после как е минало.Иначе като беше на 6-7 месеца пътувахме сами,но тогава беше друго,най-много олигави седалките и си кротуваше.Единственият проблем тогава беше че трябваше да дам количката за багаж и да го нося на ръце из летището,а то никак не е малко,а сега ще трябва да го гоня из него.
За братовчетка ти,ами това не е нормално,рано или късно детето и ще тръгне на училище и тогава пак ще се сблъска не само с вируси,ами и няма да знае как да се държи сред децата.
Моят и той много обича деца,винаги им се радва.
Димана,мерси за инфото за млякото.

Докато си пусна постинга-15 отговора,изчетох ги и продължавам.
Феъри,не им се ядосвай на кумовете,още нямат дете,затова се тревожат за килима Wink,ама разбирам те защо ти е станало кофти.
Иначе и у нас постоянно има храна по пода,и понякога човекът си похапва от там BlushТо просто е невъзможно да е чисто.И аз му давам да ровичка тук таме и после подреждам няма как.
А сега на питането на Мартеа,за нервите искам да отговоря пак-не стига че ме е събудил в 5;30 сутринта,та цял ден незнам къде съм,а днеска се сскъса да се тръшка,да пипа телевизора,двд-то,компютъра,и няколко жестоки ухапвания #Crazyда вади багаж от куфарите- е вече наистина не съм наред с нервите #Cussing out
Бисерина,това за играчките е много интересно и логично.Мерси.

Моят син си удря главата в подът като не стане на неговата кажете как да спра това поведение,направо се хвърля назад с все сила и си удря главата в пода,случва се навсякъде,онзи ден като се просна в магазина и не стига че се тръшна там,ами си и полежа известно време.Но повече ме притеснява,че се удря силно не искам да се повреди нещо.
Айде пак на багажа,че доникъде съм още...

Сиска,какво каза доктора?

# 113
  • Му Кинд Оф Плаце
С нервите съм зле, ама нещо от поне 9 месеца голям кутсуз, то ми личи, де, ама вземам да се сдухвам вече. Едно ми е лево, такова. И повечето все се върти около пари, един месец не е имало да вържем на нула. Такива работи.
Феъри, аз на хора без деца не се връзвам, щото се старая да не забравям каква бях и аз. И в такъв смисъл ми е ясна тяхната реакция-сигурно килимът е много важен за тях. Като добият деца, всичко ще е все тая.  Peace

# 114
Феъри, аз на хора без деца не се връзвам, щото се старая да не забравям каква бях и аз. И в такъв смисъл ми е ясна тяхната реакция-сигурно килимът е много важен за тях. Като добият деца, всичко ще е все тая.  Peace

Именно, именно. Аз в такива моменти се сещам как си мислех преди Мишка да се роди, че едва ли не всичко ще бъде под контрол от първата минута до последната, тя ще ме гледа в очите и всичко ще прави както аз искам Laughing
То затова е и хубаво, че скоро ще си имат дете, та ще бъде по-лесно за всички ни Peace

# 115
Злобела хубав ник Wink
Тиа успешно наместване на мебелите.Ники съшо обича да ходи в Патиланци заради пустите играчки където се пуслкат монети.
Феъри има всчкакви хора....
С нервите съм горе долу добре, вече се старая да съм по спокойна, но по принцип съм нервак.
На болните бързо оздравяване, как е Дени?

# 116
Е как м..му с..ра едно нещо като хората българско нема  #Cussing out . Значи одисеята с покупките почна с шкафчето за баня - чудесно, голямо, родно производство....е добре че беше супружието да го допроизведе, че да не му падат вратичките (спестили хорицата силикона, с който ги държат в определения размер, за да не изпадат от пантичките).... до тук добре...сега следва секцията - по модел е с един дълъг рафт най-отгоре, а ние си я поръчахме с два (нали сме ентелегенцията...требе място за книжките  Crazy ).... специално се звъня на производителя за да се пита възможно ли е...отговор "да"...е да ама не....целия рафт както е по модел се държи на две тръби (мислех че са метални, а то....пластмаса) та се клати от всекъде....барабар с него и долния....айде днес ще се вдига скандал в магазина.

Няма да се впускам да кажа че и за наклона на пода на банята имам супер рекламация, налагаща разбиването отново за да се поправи...ама нейсе, сега чакам шефа на плочкаджията да дойде да види "какво ще правим"....

Извинявам се че така рано сабахлем се накарах туканкана....ама на моменти ми писва...

Сиска какво каза доФтора?

# 117
  • София
Тиа, вярно тъпа работа и като имаш предвид, че цените хич не са ниски. Дано те успокоя, ама нямам познат, който да е правил ремонт и да е нямал ядове после.

Пък аз от няколко дена се разправям с майстори за бойлера. Аман. Само за посещение ми искат 15лв. Ми, то голяма далавера...Пускаш обява за ремонт на бяла техника (каквото се сетиш- перални, кафемашини, хладилници, фризери и т.н), отиваш и не можеш да го поправиш, защото има еди каква си причина. Вчера един такъв ми цъфна и имаше наглостта да ми поиска за посещение... Вика за бензина...Чакай, бре, муньо, кой плаща за да кажеш добър ден на български ? Щом не можеш да се справиш, проблема си е твой, да не си идвал.

# 118
Здравейте,
благодаря за отговорите вчера. Мари сега пък е хремава, цяла нощ се буди с рев през половин час, защото не можеше да диша. И при нас я взехме, но нищо не помогна, не съм спала въобще. И то точно на националния празник, а мислехме да ходим да гледаме парада Twisted Evil

Сиска, какво става с вас?

Я да питам и нещо друго, че май повече за болести говорим напоследък. Мами, къде сте планирали почивката това лято? Като чета във форума На път колко хора са се ориентирали към ол-инлклузив на Северното Ченоморие и като гледам цените...много скъпо ми се струва, то оттук по-евтини почивки в чужбина могат да се намерят, заедно с самолетния билет Shocked
ние на почивка няма да ходим, мъжът ми е на нова работа. Най-много да си ида до БГ с детето, но ще съм у нас, не го броя за почивка...Мечтая си в края на лятото да идем за един уикенд в Биариц, но кой знае...

# 119
  • Му Кинд Оф Плаце
Е, Аня, така е, качеството струва  Mr. Green За мен почивката по Черноморието е обусловена единствено в Дружба и то новите хотели, когато говорим за ол-инклузив и други екстри.
Тази година пак няма да направим чужбинско море и съм в триумене. Мъжът иска на море, на мен на юг нищо не ми допада, а на север не ща, че все едно вкъщи. Проблемът обаче е доста ясно решим-май няма да съберем леви, така че  Mr. Green Mr. Green

ПП. Дами да Ви питам, че не хващам толкоз много-от нектарини може ли да се появят колики и дразнене в стомаха. Филип прави разни такива неща и, понеже отдавна не пиша, карам по спомени, ама май след ядене на нектарини се случват таквиз фалове и да си питам-има ли логика да има нещо вярно? Мерсим предварително.

Сиска, какво става?

Общи условия

Активация на акаунт