Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 136
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз бих отишла на преглед при добър гинеколог, не задължително репродуктивен. Може да в хирург или ендокринен гинеколог. В София има достатъчно. Както и Бамба е казала, и при мен при каселирн трансфер продължава прогестерона-препарат да стане 8 дни.

Тези лекари в репродуктивните болници са адски претоварени. Аз си имам и други гинеколози за допълнителни питания, не че съм я докарала до някъде...

# 541
Здравейте, прекрасни! Следя си ви отдавна и ето че ми дойде времето да се запиша. Предстои ми първи ЗЕТ, свеж не съм имала, така че си е направо първи трансфер като цяло за мен.. Чувствам се супер неинформирана, добре че сте вие да ви чета... Масово виждам, че коментирате размери на лигавица, стойности на хормони и т.н... Аз бях само на преглед на 2ри ден от МЦ, после ме викнаха на 10-тия (през това време трябваше да пия естрофем) и съответно директно ми беше казано кога да отида за трансфер. Не са ми пускани изследвания на хормони никакви отпреди пункцията, която беше нач. на януари. Лигавицата ми сега била М 10 мм и това беше всичко, нямало нужда от допълнителни прегледи и изследвания- и бааам, ела за трансфер на ден 18 от МЦ. Ембриончетата са ми 5-дневни, дори не казаха колко ще сложат и как изчислиха точния ден така.. На място ли те питат за бройка или те си решават колко да сложат? Ще съм много благодарна на тези, които вече са минали през това, да дадат някой друг съвет.. Притеснено ми е много. Благодаря и прегръдки

# 542
Огромни благодарности,прекрасни момичета  🙏🏼♥
Отказахме трансфера и някак ми олекна. Не можех да поема такава отговорност и после да се обвинявам,че не съм направила оптимално доброто за ембриончетата ни.
Дайте съвети как И с какво да подпомогна лигавицата? Пих омега 3,прегнакер макс(с тромбофилия съм),вит А и вит Е огромни дози,и масло от вечерна иглика до 14 ден.
Дали да не поискам следващия път естрофем от 2ри ден? Сега бях само с 1 инжекция хориомон за пукане на фоликула,който не се и спука. Отделно имам и кокобацили,като екстра,но си поръчах пробиотик от здравис и д-рката ми написа единствено полижинакс да слагам 6-7 дни,но май ще си взема арилин рапид 🤔
Кристалинка,не мога да ти помогна с инфо,но ти стискам палци за успешен трансфер! Лигавицата ти е супер!

# 543
Devilche, аз пия чай от листа от малина, от първи ден на М до О. Дее чаени лъжички запарвам в чаена чаша вряла вода 10 минути, и пия сутрин и вечер по чаша. Може и предварително да се направи, и да се пие студен. При мен помага, след кюретажа ми май миналата година имах и аз изведнъж проблеми с лигавицата 4 месеца след това, правихме два ЗЕТ, първия на 7,5 лигавица, вторият на 8, и двата неуспешни. Откакто пия чая вече три месеца ми е хубава лигавицата, миналият месец беше 11 на 15 ден от цикъла, и се надявам за следващия ми опит, който почвам до две седмици, пак да е добре. Освен полезен, чаят е много приятен на вкус, но се пие само до О и в никакъв случай при съмнение за бременност.

# 544
На мен ми е интересно лигавица от 9 мм не е ли добре?

# 545
Лигавицата Не ти е проблем! Не търси проблеми там където няма и се консултирай с доктора си.

# 546
И аз мисля, че лигавицата не е проблем в случая, исках просто да напиша моето решение. Аз също бих настоявала за разговор с репродуктивния специалист, който ме следи, преди да ходя по други лекари и да им задавам въпроси. При положение, че плащаме ние или фонда не малко пари за процедури и изследвания, не бих се примирила с претупани прегледи и отговори на въпросите ми. Няма как да ми е спокойно в такъв случай, а аз самата нямам медицинско образование, за да тълкувам сама прегледите и изследванията си.

# 547
  • София
Margolotta би ли споделила кой точно чай пиеш.
Аз отново съм на ринга, да видим до къде ще я докарам този път. Вчера бях на преглед 2-ри ден, кистата се е махнала, започнах естрофем и отново ще слагам виагра капсули. Пия вит.Е и Л-аргинин. Мислех си за чай от бабини зъби. Този път Перси нищо не каза за миомата, сега пък я измери 3 см, предния път 4 см, каза продължаваме да видим лигавицата дали ще реагира.
Имам и едно притеснение, след като правих ноември хистероскопия, поради леки сраствания след аборта, цикълът ми е много странен, по-скоро си мисля, че е нещо като лек кръвоизлив, защото уж нямам лигавица пък ми тече ярка кръв, то реално ми идва след естрофем и дуфастон де, казах и, тя само отговори - може.

# 548
Лигавицата ми вчера беше 8,3, което за мен е много тънка, а не че по принцип е зле. Правех лигавица 12-13 мм, до преди кюретажа и затова търся оптимални размери.
Писах още вчера на лекарката си за отложения трансфер и я помолих да ми какво да правя със задържания Ф и бактерията. Отговори ми доста бързо, но само за бактерията (кокобацили) да си слага 6-7 дни полижинакс. За основния проблем-нищо! Попитах дали да ида на преглед-отговор нямам.
kupu,
пи ли нещо за кистата?

# 549
kupu, купувам чай био листа от малина, насипен, и го пия от първи ден на М до О. От О до М пия чай от шапиче (цариче), по същата схема, сутрин и вечер 2 чаени лъжички в чаша вряща вода 10 минути. И двата са ми препоръчани от акушерки и АГ лекарката ми, репродуктивният каза, че не им вярва особено и ако искам, да ги пия, нямало да ми навредят (нямам  в момента проблеми с кисти, миоми, ЗФ, само с ЕГНто Blush). Чайовете са много популярни тук в Германия.

# 550
  • София
Ами не мисля, че ти е чак тънка лигавицата, аз забременях с лигавица 8 мм, сега повече от 6 не става.
Пих дуфастон след естрофема като отложихме трансфера, този път по 3 таблетки на ден - 10 дена, защото предния път с 2 таблетки не се беше махнала.

Благодаря margolotta !

# 551
  • София/Севлиево
Лигавица 8,3 изобщо не е тънка.Аз забременявам при под 8,проблема е ,че не мога да я добутам до над 7,2...А за две години съм пробвала какво ли не.Според докторът ми при двата кюртажа 2016-та е засегната самата структура на лигавицата,вероятно втория път много са ме изстъргали ,и затова не може да стане по-дебела.А при опит на 7,2 теста бе отрицателен,трябва да е минимум 7,5-7,8.Та затова сега ще правим т.нар.PRP,да се надяваме че ще помогне.

# 552
Девилче, то и ти си била някога на 20 Wink. Това че някога ти е била 10 мм не значи, че всеки път ще бъде толкова, пъти сама казваш, че си на години.
Мисля че трябва наистина да се успокоиш защото няма нищо нередно в 8мм! На мен ми правиха трансфер на 6.5!
Гледам че пускаш един и същ пост поне на 3-4 места и ми се струва, че сама си търсиш проблеми. Дай си малко почивка и говори с лекаря си, а не да питаш форума дали ДС отлагаш опита и как да лекуваш това и онова.

# 553
  • София
Елислава аз също се интересувам от този метод, дано има ефект при теб. Предполагам, че и при мен нещо такова се получи след абразиото, а вече подозирам , като, че ли и хистероскопията.
Къде ще правиш PRP?

# 554
Девилче, то и ти си била някога на 20 Wink. Това че някога ти е била 10 мм не значи, че всеки път ще бъде толкова, пъти сама казваш, че си на години.
Мисля че трябва наистина да се успокоиш защото няма нищо нередно в 8мм! На мен ми правиха трансфер на 6.5!
Гледам че пускаш един и същ пост поне на 3-4 места и ми се струва, че сама си търсиш проблеми. Дай си малко почивка и говори с лекаря си, а не да питаш форума дали ДС отлагаш опита и как да лекуваш това и онова.
Бях си много спокойна, но кистата, която вчера видях с очите си при съвсем случен преглед за др проблем ме разклати и нямах време да мисля и търся др. мнения от лекари. Никое момиче не сподели да е правила трансфер с киста!
Проблемът е, че губя доверие на своя репродуктивен д-р. От известно време сме на конвейр в клиниката ми, а и не малко съм претърпяла последните 2 г., зада стоя спокойна! Нима не ми се иска да се усмихвам и да вярвам сляпо на лекарите ли?!?!?
Лигавицата ми беше 12-13 см. само до преди 8 месеца, а не преди 20 г.

Благодаря на теб и др. момичета, че взехте отношение по проблема ми Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт