Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 126
  • 787
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Подготовката само с естрофем е много по-добре контролирана, но има едно отрицателно качество, даже няколко:
- някои жени не усвояват естрофема и лигавицата не расте
- други правят кисти от него
Основния минус обаче е с прогестерона.
На доста хора им стои доста нисък, а когато човека си го произвежда сам си го има е хубаво количество.
Аз наистина се видях в чудо, положителен резултат с прогестерон 3. Акушерките ме гледаха на умирачка ... не знам как не ми дойде цикъла ...

# 586
Честит празник момичета ,бъдете здрави и сбъднете най-съкровенните си мечти .Предстой ми ЗЕТ ,моля за мнение утре съм за първа кръв за лепило,в сряда на 11.03 за втора ,горе-долу кога ще ме викнат за трансфер на 3 дневен ембрион ,за да имам представа ,благодаря и весел празник

# 587
  • София
Утре е нулев ден, броиш след това 3 дни - в четвъртък ще си на трансфер

# 588
При проследяване след стимулация в предходния цикъл за евентуален ЗЕТ следващия цикъл: На 12-ти ден, доминантен фоликул 14 мм, лигавица 8.2 мм М. Коментирахме ЗЕТ на ЕЦ следващия месец, защото имах стимулация миналия цикъл. По-късно обаче, размислих, че май е по-добре ЗЕТ още този цикъл при тези оптимални за мен условия, а и да не би да спрат с процедурите заради вируса...
Утре ще опитам да се свържа с лекаря, но според вас има ли нужда предварително да изследвам хормони и по-специално Прогестерон? Не съм сигурна, че са нужни Е2 и ЛХ при мен, а и все пак имах преглед. Не съм правила ЗЕТ на ЕЦ досега. Благодаря!

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 23:05 от Малага

# 589
При Зет на ЕЦ, както и свеж трансфер на ЕЦ, никой лекар не ми е пускал изследвания на хормони / в 2 различни клиники/.
Аз сама съм си пускала за свое успокоение Прогестерон и TSH - за да знам как да си коригирам дозата на хормона.

# 590
  • София/Севлиево
Стискам палци този да ти е късметлията и скоро да се похвалиш. 🙏🏻 Аз така успях с един ембрион - ПРП на лигавицата, ПИД на ембриона и няколко витамина.
Моят ембрион е с ПИД,замразен е преди 2 години,когато бях под 35.Имах 6,само 2 се оказаха годни,върнахме лятото един,но без успех.

Един бърз въпрос.Пиша тук,а не на ЛС,защото смятам че ще е полезно и на други момичета в моето положение.Веднага ли направихте ЗЕТ след ПРП-то?И имаше ли някакви необичайни неща след него? При мен се получи зацапване 3 дни след процедурата,което продължи до вчера (пак 3 дни) и като отидох на преглед,т.к.имах договорка с доктора,той ми каза че лигавицата не е достигнала желаната дебелина и че няма сега да има ЗЕТ.А също така,че ще ме проследи на следващите 1-2 цикъла и по тях ще реши дали да има нов ПРП или трансфер.

# 591
На 04.07 ми беше първата процедура ПРП, на 08.07 - втората. На 13.07 ми беше трансферът. Тогава докторът ми каза, че било хубаво да се направят поне две процедури, през няколко дена. Аз четох някъде в нета, че тук в БГ на някой ги правили и чакали следващия месец за трансфер. И даже си казах, че нищо няма да стане при мен така - всичко през няколко дена. И двата пъти ми взимаха кръв от вената на ръката. Изпращаха ме да “пия едно кафе“ и след около час (да не те излъжа) ми връщаха обработения материал. Нямала съм кървене, нищо. Когато попитах дали е стигнала необходимата дебелина на прегледа преди трансфера, докторът ми отговори много уклончиво, че имало и забременели с 6-6,5 мм лигавица и целта ни с процедурата е не толкова да стигнем много мм, а по-скоро да я “подмладим”, което ще даде резултат и на дебелина, и на структура, и на всичко. И тогава пак си казах “ясно, обречен на неуспех опит”. На теб колко мм ти каза лекарката, че е станала лигавицата?
Стискам палци този да ти е късметлията и скоро да се похвалиш. 🙏🏻 Аз така успях с един ембрион - ПРП на лигавицата, ПИД на ембриона и няколко витамина.
Моят ембрион е с ПИД,замразен е преди 2 години,когато бях под 35.Имах 6,само 2 се оказаха годни,върнахме лятото един,но без успех.

Един бърз въпрос.Пиша тук,а не на ЛС,защото смятам че ще е полезно и на други момичета в моето положение.Веднага ли направихте ЗЕТ след ПРП-то?И имаше ли някакви необичайни неща след него? При мен се получи зацапване 3 дни след процедурата,което продължи до вчера (пак 3 дни) и като отидох на преглед,т.к.имах договорка с доктора,той ми каза че лигавицата не е достигнала желаната дебелина и че няма сега да има ЗЕТ.А също така,че ще ме проследи на следващите 1-2 цикъла и по тях ще реши дали да има нов ПРП или трансфер.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 10:56 от Femme

# 592
  • София/Севлиево
Не поиска да ми каже,което е странно,понеже досега винаги ми е казвал.Просто не било достатъчно.Но пък може зацапването да е повлияло негативно,знам ли.В Бг все още твърде малко хора са го правили,за да знам горе-долу как трябва да се случат нещата...

# 593
И на мен не ми каза лекарят, когато го попитах. И точно заради това и аз останах с впечатление, че моята не е достигнала няква кой знае каква дебелина. Обаче пък нямам спомен дали не ми казаха, че е възможно да имам и зацапване или не са. Ще те излъжа. Аз по принцип никога съм нямала зацапване - бременности, трансфер, пункции, та дори и при кухо яйце, което се наложи да махнат в 10 г.с.
А за зацапването какво ти каза лекаря ти? Коментира ли го?

Не поиска да ми каже,което е странно,понеже досега винаги ми е казвал.Просто не било достатъчно.Но пък може зацапването да е повлияло негативно,знам ли.В Бг все още твърде малко хора са го правили,за да знам горе-долу как трябва да се случат нещата...

# 594
  • София/Севлиево
Той конкретно нищо не каза,но с ММ четохме,че понякога се случвало така.

# 595
Момичета, на трети ден след ЗЕТ се появи адско главоболие и повръщане,което беше еднократно. Според вас има ли нужда да се притеснявам

# 596
Аз бях така цял ден ме болеше главата ацки много. След това не теста ми беше положителен но във вторник съм на лекар да видим дали се рЗвиват нещата. С много нисък прогестерон съм и може да сме загубили битката. Успех

# 597
Аз бях така цял ден ме болеше главата ацки много. След това не теста ми беше положителен но във вторник съм на лекар да видим дали се рЗвиват нещата. С много нисък прогестерон съм и може да сме загубили битката. Успех
Струва ми се много рано да правя тест и изобщо не знам вече кое какви стойности ми е. Направих лека хиперстимулация и изчакахме да мине един цикъл, след това не съм правила допълнителни излседвания, а директно ми дадоха ден за ЗЕТ.
Успех, всичко да е наред до финала.

# 598
Днес отидох отново при доктора, за да обсъдим ЗЕТ още този цикъл. Отново ме прегледа, Ф е вече 17 мм от 14 мм вчера...пуснаха ми Е2 и ЛХ и ми назначиха овитрел днес. Кринон започвам след 48 часа - първият ден вечерта, следващите 5 дни (включително денят на трансфера) сутрин. В Щерев съм.

# 599
Момичета, въпрос. Имам останали 2 eмбриона, средно качество. В Англия съм. Лекарите ме карат да реша дали искам един, или два за трансфера. Чета навсякъде, че ако ембрионите са едно и също качество, има по-малка вероятност да се отхвърлят от организма, докато ако единият е добър, а другият среден, може да се получи отхвърляне и на двата, защото се разпознава само лошият. Оф, сложно е и объркано. Ясно ми е че в БГ не се коментира толкова качеството на ембрионите, но се опитвам да реша, и ще ми бъде полезно, ако някой е минал през подобна ситуация и може да сподели и даде съвет. Страх ме е че мога да изгубя и двата и кой знае кога ще имаме възможност за следваща стимулация- мислим в чужбина. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт