Изпитани сайтове за парфюми - 17

• 68 382
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • До сърцето...
Като споменахте кодове, моят Musky garden от Елинор няма нито на кутията, нито на бутилката код.

Баркод ли нямаш или бач?
  или

# 496
Радика, бач няма.

# 497
  • Sofia
На моят също няма, но пък на Рози и Шоколад и Удовото кафе имам. Пак са от Елинор.

# 498
# 499
Интересна дискусия....аз лично си направих изводите за така наречения "grey market".... По-добре да чакам някое намаление в Douglas и Beauty Zone, отколкото вечно да стои в мен съмнение.
Имам парфюми от там и са уникално трайни, което не мога да кажа за нито един друг от парфюмите, купени от различни сайтове на вносители. Даже и летищата вече ме съмняват. Особено някои по-близки.

# 500
И на моят Musky garden няма бач на кутията,а на шишето е заличен с нещо.От Елинор е ,и Удовата орхидея ми е от там,но има.И да ,да си кажа честно неприятно е.Ограничих покупките само до два,три сайта заради подобни изцепки,но явно от всички сайтове може да се очаква,така че и аз ще почна да следя намеленията в магазините май .Може да съм карък и все на мен да се падат знам ли,но започнаха да зачестяват подобни „дребни ”нередности при мен.Интересното обаче е,че точно тези парфюми за който съм имала съмнение са си ок на аромат и трайност и затова не съм ги връщала.Но все пак съмнението си остава де,и всеки си преценява струва ли си.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 22:25 от renji

# 501
Хора, 2-3 сайта си имат шоуруми, ходете на място, като толкова е "grey" всичко. Ето, вече и Нотино, от който не пазаря, заради цените.
Казвал съм ги, знае се откъде пазаря. Цените са близки между сайтовете - 3-5 лева, така и така.
Е, вярно, това, което казах, важи за ентусиастите в София.
Пловдивчани си имате Венера, примерно.

# 502
  • До сърцето...

Кофти, ако не е тестер.
Ами явно пазаруването на такива цени води до такива компромиси. 
Мау Мау, ако ти е неприятен този факт, връщай го. Разбрах, че и трайността не те радва, явно не е твоят парфюм. Има толкова други аромати, ще намериш този, в който ще се влюбиш!
Успех!

# 503
Хора, 2-3 сайта си имат шоуруми, ходете на място, като толкова е "grey" всичко. Ето, вече и Нотино, от който не пазаря, заради цените.
Казвал съм ги, знае се откъде пазаря. Цените са близки между сайтовете - 3-5 лева, така и така.
Е, вярно, това, което казах, важи за ентусиастите в София.
Пловдивчани си имате Венера, примерно.
Добре, но каква е разликата да го поръчаш от сайта или да отидеш на място в шоурума? Стоката е една и съща и идва от грей маркета.

# 504
Ами в шоурума можеш да огледаш парфюма, да си пръснеш и още там да решиш дали го искаш. Ако видиш недостатъци по кутия, бутилка и нещо те съмнява, тогава си спестяваш поръчки, връщане и т.н.

Ако смяташ, че стоката по сайтовете е менте обаче, няма смисъл да ходиш до шоурум, поръчваш от Дъглас и готово.

На кое казвате "грей маркет"? На паралелния внос ли?

# 505
Моля да споделите мнение за Venera cosmetics.

# 506
Имам 3 поръчки от тях, без забележки. Имат шоурум в Пловдив.

Очаквам L'Ange Noir от dolce.bg ще е втората ми поръчка, много са любезни

# 507

Скоро поръчах от тях, купувала съм и на място. Нямам съмнения в произхода на парфюмите.

# 508
И аз редовно купувам от тях на място,без забележки съм.

# 509
Ainmo, това което описа Врабчето, без че ще можеш да пръснеш, освен ако не е тестер.

Vrabcho, "grey market" не е паралелен внос, а стоки за други региони, и/или доставчици, нямащи "договори" с брандовете, но въпреки това направили сайт, ЕООД или ООД и извършващи търговия. Някои използват афилиейт, франчайз и дропшипинг, а не че стоката е менте.
Конкретно за Клеo2001 ЕООД не съм проучвал из основи, но на парфюмите им има стикери, те са си вносители, т.е. по нищо не се различават от да кажем Еверет, Notos (Pretty Shop). Доколкото знам и са ми казвали, Шанелите ги взимат от тях Arrow от Нотос, официалният вносител за България. По този начин биха били чисти пред бранда. А вече вътрешно какви споразумения и договори имат, и дали имат, не знам Wink. Важното е да получавам оригинална стока, каквато е вече години с по-ниска от крайната retail цена Satisfied.
Kaк се определя тази цена? Гледаме цената на сайта на производителя и виждаме партньора търговец по веригата каква надценка слага Wink. За наше щастие, в България, имаме възможността да купуваме на по-ниски цени от тези в сайта, което също си има обясненията - търговецът купува определени бройки "на едро", след което може да сложи минимална надценка и да разчита на обеми, количество, бройки, за да генерира задоволителна печалба.
Нашите сайтове почти не плащат заплати и минимални осигуровки, поддръжка на офис почти не се плаща, с малки изключения.

Calabaza, любезността не е критерий за нищо, всички сме  любезни до доказване на противното Wink. Все пак българските търговци понаучиха това-онова.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 14:29 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт