Крокодил

• 105 918
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Май само на мен не ми се получи крокито Sad
Снощи с такъв мерак започнах да го правя,но не намерих жива мая и купих суха.......Резултата беше потресаващ......а може би сложих повечко брашно? Как отмервате 500гр. брашно?????
И какво ви става тестото?Аз си представям ,че трябва да е меко и пухкаво,а мойто стана една много твърда топка........и замина директно в коша.......
 newsm78 newsm78 newsm78

# 106
strawberry, и аз го правих със суха мая. И понеже меся за втори път в живота си не бях много сигурна, но използвах указанията в темата за мерните единици. Не се отчайвай другия път ще стане!  bouquet

# 107
strawberry, моята мая също беше суха. Изобщо не спазих пропорциите на млякото и брашното и пак се получи.
Опитай пак. Недей да пестиш млякото, защото иначе тестото става твърдо.

# 108
Момичета, а каква е тази ножица, с която го оформят в руския сайт? Виждали ли сте я у нас и на каква цена. Предполагам, че с нея могат да се правят още много красоти от тесто.

А тези, които направиха кроки от бутер-тесто: От вътре изпичали се добре. Винаги когато съм правила бутер-тесто с плънка, стои гледаво отвътре.

# 109
strawberry аз също ползвах суха мая. Тестото става на сравнително твърда топка, като го омесиш, но след като си втаса става меко и пухкаво.

Steisi, декорацията става и с най- обикновена ножица. Иначе аз имам кухненска, коядо силно наподобява тази на снимката. Вървеше в комплект с ножовете и поставката, които си купих на скоро. Провери в магазините за домашни потреби. Има всякакви варианти и не са скъпи.

Тюлнкова, много ти е готин крокчото Flutter  bouquet

# 110
Момичета, а каква е тази ножица, с която го оформят в руския сайт? Виждали ли сте я у нас и на каква цена. Предполагам, че с нея могат да се правят още много красоти от тесто.
Аз използвах кръгло къдраво ножче.Върти се като диск,има си дръжка и е много удобно.С него си режа и бухтичките от същото крокодилско тесто.Има такива правоъгълни,за рязане на картофи,сирене,кашкавал... Имам го от свекървата и не знам на каква цена би могло да бъде newsm78,но можеш да потърсиш в магазините за домашни потреби.  Grinning

Последна редакция: сб, 22 юли 2006, 00:04 от Ванчето

# 111
Ето го и моето земноводно. Направих го от бутер тесто, но вече съжалявам. Следващият път ще е с истинското от рецептата и ще си оставя повече време. Не стана достатъчно тлъст, макар че плънката беше в изобилие. И не си прецених тавата, та не остана място за 4-тия крак. Харесва ми крокодилско-зеления цвят, който се получи от преливането на чушката и магданоза.  Grinning но като цяло има още какво да работя по него.
Надявам се поне да шашна свекървата утре.  Tired

# 112
Браво,много симпатичен крокодил. HugСъс сигурност ще шашнеш свекървата #Crazy

# 113
Айде и аз да не остана по-назад  Blush

Тюлентина, благодаря ти, че ми каза за темата  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 22 юли 2006, 00:51 от danisport

# 114
Вече опаткахме 2/3 от крокодила. Ще я шашкам друг път  Grinning Съпругът пита дали целият форум прави мюсли-торта и крокодил?  hahaha

# 115
Айййййййй,имаме си цяла ферма с крокодили-от хубав,по-хубав!Браво момичета,разгледах всички зверове-много са хубави!  chef  chef  chef  bouquet  bouquet  bouquet

# 116
Страхотни крокита сте заформили, момичета, че някои от тях и в басейни! Grinning Ами, май целият форум + родата яде мюслито на Сладка хапка и , ако не крокодил, то дробчетата или кюфтенцата с кисело мляко. Така, че живее форумът! newsm10 smile3501

# 117
# 118
Съпругът пита дали целият форум прави мюсли-торта и крокодил?  hahaha
Мдаааам.И страхотни торти и картофки... Joy Joy Joy
Преди да открия форума готвех по задължение Tired,сега готвя с желание.Моят винаги бърза да плати нета,щот направо се кефи на чудесата дето хапва Blush(не,че е останал гладен преди) благодарение на вас, мили ми съфорумки  bouquet.Обичам ви! Heart Eyes

# 119
zori qb-страхотен крокодил!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт