Крокодил

  • 105 918
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 629
На пакетчето суха мая пише да се обърка с брашното предварително. После явно има някаква тънкост, която нямам представа каква е Thinking

# 181
  • Мнения: 5 873
Ванчето, аз го правих със суха мая на Д-р Йоткер -7 гр. на 500 гр. брашно. В началото на темата четох, че 40 гр. пресна мая била много. Ама аз работя предимно със суха. Та да не би тя да е малко? Като се изпече тестото беше с вид на содена питка  newsm78.
Да попитам още - колко дебела правиш разточената кора? Мойта като че ли беше малко тънка.
Благодаря ти за рецептата. В къщи всички се одзвериха на дзвера, големи емоции бяха.
Аз използвам свежа мая.И на мен ми се стори много 40 гр.мая за толкова течност,но направих крокодила по рецептата.Много добре си втасва.Разточвам кора с дебелина 1 см приблизително.И докато оформя крокодила,тестото е почти втасало.Мажа с жълтък и пъхам във фурната.
Със суха мая го направих, 1пк и 500 гр брашно. Отначало не втаса, но после си навакса докато го правех. Пекох в незагрята фурна на 190 градуса. Плънката беше задушени предварително пилешко филе и гъби, маслини, синьо сирене, зелен пипер.
Кажете, който знае, как се работи със суха мая newsm78 Обърках я с цялото брашно и после добавих всичко останало, така ли трябва?
Преди няколко дни пробвах за първи път суха мая-на Д-р Йоткер,7 гр.Пише маята да се смеси с брашното.Няма начин обаче да се разбере колко брашно ще отиде,затова смесих маята с половината брашно,добавих другите продукти и доомесих,прибавяйки останалото брашно.Моите впечатления са ,че свежата мая втасва по-бързо,но по-малко.Докато сухата втасва по-бавно,но пък тестото ставо не двойно ,а тройно.Thinking
Ако има още нещо питайте,к`вот мога ще помагам.Пък нека и другите крокоманиаци се изкажат. Crazy

# 182
  • Мнения: 399
Ванчето, със сухата мая в машината за хляб тестото се омеси и си втаса много добре - както трябва да бъде. След като направих крокодила (стана изненадващо бързо), веднага го сложих в студена фурна да се пече. Може би е трябвало да изчакам да втаса втори път и тогава да го пека?  newsm78
Следващия път ще опитам с подобрен вариант на тестото, което е описала по-горе една съфорумка. Ще опитам и с т.нар. Хрусчовско тесто, пак дадено от друга съфорумка.

# 183
  • Мнения: 4 358
Аз също правих крокодила със суха мая. Ако в рецептата има прясно мляко, слагам маята вътре (иначе - в брашното).
Загрявам млякото, сипвам вътре маята, добавям щипка захар и поръсвам с малко брашно. Захлупвам съда (малка йена) и го слагам във фурната на вентилатор и най-слабата Т. Като втаса замесвам тесто и тестото пак го слагам във фурната да втасва. Изваждам, изключвам фурната и започвам да оформям. Включвам я отново чак при слагане на крокодила вътре.
Тестото ми втаса добре и после се наду хубаво. Кората я направих по-тънка, за да се усеща плънката.

# 184
  • Мнения: 5 873
Може би е трябвало да изчакам да втаса втори път и тогава да го пека?  newsm78
Да,така мисля и аз. newsm78Тестото е трябвало да втаса.Но пробвай и другото тесто и кажи как е станало. Mr. Green

# 185
  • Мнения: 2 116
Това си е цяло изкуство...  #Crazy

# 186
  • Мнения: 1 629
Кво изкуство, Здравке, за втори път в живота си меся(ако така може да се нарече Grinning) и пак стана. Лесен е крокодила.

# 187
  • Мнения: 4 175
Сухата мая не се ли разтваря първо в прясно мляко? newsm78 Не че някога съм месила, де... Blush
Мю, тоя крокодил от носталгия по тропически реки ли е инспириран? Grinning
Не. Когато меся винаги слагам сухата мая с всички сухи продукти- брашно, захар, сол, мая и тн.

# 188
  • Пловдив
  • Мнения: 705
миналата седмица правих тесто за пица с суха мая.
1п.мая (за 500г брашно) с щипка захар и лъжичка брашно залях с чаша топличка вода.
изчаква се да шупне и се слага при брашното.
втаса отлично

# 189
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Тоз пусти крокодил мира не ми даде Grinning. Че и детето не иска в баба си да ходи че мама ще готви крокодил Joy.
Спретнах тестото почти по указанията в началото и втаса бързо и добре. Оформянето беше трудно че и детето бърка маже,слага, но крокодил измайсторихме. Плънката  не беше сложна: саламче, сварено яйце,домат,топено сирене,царевичка и лютеница. Снимах го това е ::
][URL=http://community.webshots.com/photo/2626344450055650003vgYRZX][img=http://thumb3.webshots.com/t/22/23/1/17/92/2087117920055650003shCEnL_th.jpg][/url]

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 19:30 от mama_mima

# 190
  • Мнения: 7 803
абе хора тоя крокодил не се удвои, утрои ................ zнам ли и аz ве4е. zагуби си хубавата форма като се наду  Cry муzуната му иzглежда като на мравояд сега  Crazy
http://okazion.no-ip.info/a/DSCN0003.JPG

# 191
  • Мнения: 793
абе хора тоя крокодил не се удвои, утрои ................ zнам ли и аz ве4е. zагуби си хубавата форма като се наду  Cry муzуната му иzглежда като на мравояд сега  Crazy
http://okazion.no-ip.info/a/DSCN0003.JPG

Много си ти е хубав крокодила, моя пък приличаше на прасе, при все че го правих с бутер тесто  hahaha но пък го изядоха без възражения   chef

# 192
  • Мнения: 7 803
но пък го изядоха без възражения   chef

ооо да  Hug

# 193
  • Мнения: 272
Момичета, а каква е тази ножица, с която го оформят в руския сайт? Виждали ли сте я у нас и на каква цена. Предполагам, че с нея могат да се правят още много красоти от тесто.

 Всички съдове и пособия, които е използвала жената от руския сайт, са на фирма Tupperware.

# 194
  • Мнения: 534
абе хора тоя крокодил не се удвои, утрои ................ zнам ли и аz ве4е. zагуби си хубавата форма като се наду  Cry муzуната му иzглежда като на мравояд сега  Crazy
http://okazion.no-ip.info/a/DSCN0003.JPG
Вярно че мяза малко на мравояд,но не разбрах сладък или солен е тоя добитък  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт