16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 120
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 930
някой като мен нераэбрал,че второ класиране не оэначава ,че мястото в първото училище един вид ти се паэи....

да, моето дете. сега си иска паралелката от първо...

# 931
Някой с идея колко е паднал бала за японската паралелка на 18то? Разбира се, надявам се РУОто да си оправят справката.
Японска паралелка има и в 138-мо.

# 932
mavamava, има, отвори Справки за мин. макс. бал. Първият линк е за 4 класиране за миналата година.

аз за процедурата питах, това не го намерих. значи, разбирам, че обявяват места, кандидатства се извън системата  директно в училището, не са много ясни критериите нито нужния бал. но трябва ли да сме се отписали откъдето сме записани сега след 2ро класиране?

# 933
  • София
Знам за паралелката в 138, но тя никак не ни е удобна като локация и най-вероятно въобще няма да е опция догодина, когато синковец ще кандидатства.

# 934
Добро утро! Справка има ли( нова и вярна)? 😀

# 935
Миналата година гледах 4-тото на 73-то.
Около 10 момчета за една бройка.

# 936
Сигурна съм, че го пусках наскоро, но ето го пак.
Чл. 70. (1) По решение на началника на регионалното управление на образованието и след анализ на приема, когато след третия етап на класиране записаните в някоя паралелка са под норматива за минимален брой ученици, по изключение държавният прием може да се извършва до 10 септември, ако има ученици, които не са приети.
(2) Приемането на ученици по ал. 1, както и допълване на утвърдените паралелки до максималния брой ученици, се организира от училището, за което директорът създава комисия за класирането им по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението.
(3) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и оригиналите на документите по чл. 72, т. 2 и 3.
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Резултатите от попълването на местата по ал. 2 се обявяват в училището и в регионалното управление на образованието до 11 септември.

Миналата година в доста училища приемаха копия на документите вместо оригинали.

# 937
  • София
И ние сме в чуденка за 3тото класиране, защото трябва да се има предвид, че дори и да се освободят свободни места в някои училища, има деца с висок бал, които са кандидатствали в много малко на брой ТОП-училища с уверението, че ще ги приемат и като не са ги приели, те се явяват голяма конкуренция на другите деца, които пак не са с нисък бал, но просто бройките в 3то класиране са единични (ако въобще има такива)...

# 938
  • София
Миналата година гледах 4-тото на 73-то.
Около 10 момчета за една бройка.
Добро утро на всички!
Къде се вижда колко деца кандидатстват за конкретни места?

# 939
Bis, на сайта им беше качена справка с баловете на кандидатствалите.

# 940
Добро утро, Благоевград пусна втора таблица, която отново пише, че е към 18.07. и според мен е с идентично съдържание с първата. В момента и двете стоят на сайта на местното РУО, едната под първо класиране - бал, другата - над него.

# 941
Някой с идея колко е паднал бала за японската паралелка на 18то? Разбира се, надявам се РУОто да си оправят справката.
След около час ще мога да отговоря. Но все пак се надявам до тогава да са си оправили бакиите отговорните за това лица.

# 942
Знам за паралелката в 138, но тя никак не ни е удобна като локация и най-вероятно въобще няма да е опция догодина, когато синковец ще кандидатства.

Съседско дете учи японски в 138- мо и е доволно. Харесва си класа. Мисля, че паралелката има подкрепа от японското посолство.
За вашето дете не е опция, но други могат да се замислят.

# 943
  • София
Здравейте! Записах синковеца тази сутрин в СМГ АЕ и потвърждавам, че последното прието дете (всъщност 3 деца с еднакъв бал) там е с бал 476,5. За нас кампанията приключи. Пожелавам успех и много късмет на тези, които смятат да продължават на следващо класиране. Извинявам се, че не писах вчера, но цялото това напрежение и стрес си казаха думата - вчера всички задружно - и ММ и детето бяхме толкова капнали, че имахме сили само да си легнем. Поливането ще е днес Grinning

# 944
ayza, честито!Много се радвам за вас!

Сливче, честито и на вас и на всички доволни след второ класиране!

Skulpture писала ли е?

Cool Baby, дано имате късмет, каквото и да решите.

Общи условия

Активация на акаунт