16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 304
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 795
Интересно, че в новините никой нищо не казва- явно тази тема не интересува никой!!?

В новините казват различни от справката на РУО София минимални балове - http://news.bnt.bg/bg/a/sled-vtoroto-klasirane-za-gimnaziite-za- … ues-vleze-v-top-3, което си е супер интересно, защото тя репортерката ги е взела отнякъде и това някъде е пак РУО София.

# 796
Според новините сме били на половин точка... Как ме е яд

# 797
Санака, поемай щафетата! Дидева се отказа, аз също! Joy
Не съм. Просто в момента вдигам наздравици за здравето на наши общи любимци. Joy

# 798
И ние според новините сме се разминали с малко Sad Някакви мнения за професионална гимназия Попов?

# 799
Новата справка подозрително прилича на предишната. Поне в училищата и паралелките, които ние следяхме. Тази от новините пък различна, но не е подробна. Мистерия!

# 800
  • София
Дидева, вдигай наздравици, вдигай! Joy
Наздраве!
Ама виж какво става тук!
Ти вдигай наздравици, ама диктувай на някого, да пише вместо теб. На нас вяра не хващат. Joy
Тежко е теглото на авторитета! Kissing Heart

# 801
За кои училища баловете са по-високи?

Редактирам се, видях някои такива. Значи Дидева е права - смеси ли са данните. Е, това вече цепи мрака. Joy
Ох, чак сега видях. Верно цепи.

# 802
  • София
Дидева, наздраве! И аз си сипАх в тяхна чест. Joy Не е истина колко извънредна работа ни създадоха. Laughing

Слънчева, не е проблемът в недоверието, а в нечетенето. Wink

# 803
Всъщност в новините е бала на сина ми 438,5. А не е приет
Обяснение???

# 804
  • София
А дипломата му как е?

# 805
Обяснение???
При равен бал следват някои други сравнения. За пореден път:
Чл. 59. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

# 806
Не цветуща

# 807
  • София
Обяснение???

Ако от новините балът е верен, има явно повече от дете с еднакъв бал, равен сбор от точки и такова желание. И в един момент се намесват оценки за годината от дипломата. Ако и те са равни, приемат и двете/трите/четирите деца, явно обаче не са били равни.

# 808
                         Сега да видим ще има ли свободни места на 23-ти и ще се появи ли справка за действителния мин бал - София.Аз ,лично,ще се вдигна на 23-ти и ще ида до у-щето ,което ме интересува въпреки,че утре се записваме и то без колебание!

# 809
  • София
Ето ти го обяснението.

Общи условия

Активация на акаунт