16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 072
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 065

Пада ни четен набор, така че да се стягаме отсега. Joy Sanaka е с нас, Martea  и имаше и доста други в темата.

мхм, мхм. Аз мисля отсега да я подхващам с подробен преразказ, попълване на кръгчета без да се излиза от контура и телботирване и разтелботирване.

# 1 066
  • София
Ей, много информация съм изпуснала днес. Frowning1 Понаваксах и най-важното, което разбрах е, че един от най-масово говорените в света езици е попаднал в групата на "непопулярните". Това кога стана? Scream Пак съм изпуснала нещо.
А нашите кумове /и кръстници на децата/ са белгийци, които живеят в САЩ и когато голямата избра за втори език немски, казаха: "За какво пък й е този немски? Испански трябва да се учи." Та разни хора, разни разбирания. Кое на кого ще бъде полезно е въпрос на житейска ситуация и няма как да се предвиди, поради което всякакви обсъждания на кой език е по-практичен и перспективен, изхождайки от "моя частен случай", са ми... хъм, твърде безсмислени. Освен английският - той трябва да е на безкомпромисно ниво.
Та, не че на някого му влиза в работата Joy , но мотивите: Моята испанка е със сертифицирано ниво по английски В2 и от тази есен продължава в група advanced /С1/ в Британския съвет. Искаше нов език и си е избрала този, който аз намирам за прекрасен, макар и "непопулярен" /много ми хареса това Laughing /. Запознати твърдят, че след испански, италианският се научава много бързо и лесно. На "практиците" да кажа, че и в тези държави има университети и то не лоши. И не на последно място, училище с много добра общообразователна подготовка, чудесна организация, дух и атмосфера и хубава среда.
Аз например не бих живяла в Германия. В Испания и Италия - бих. Но това е моят вкус и темперамент, за друг - друго. И най-безсмислено е да се спори за неща, които са въпрос на вкус. Simple Smile

Много жертви на набор 2010, братче. Smirk

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 18:26 от sanaka

# 1 067
  • ПАЗАРДЖИК
Искам да ви кажа, че искрено ме умилявате! Толкова много родители, баби, каки и батковци, стискат палци, анализират, четат, търсят съвет и информация и всичко, за да дадат най-добрия шанс за своя седмокласник. Децата оценяват усилията на всички нас рано или късно, който, когато го осъзнае! И ни обичат и ни вярват, а ние сме длъжни да не предаваме доверието им!
Благодаря ви за онова, което споделяме тук - за емоциите, информацията, тревогите!
 Щастие пожелавам на вас и децата ви!

# 1 068
                         Нещо от преди дни /11 юли 2019- OFFNews / за "непопулярния" испански! Smiling Imp
"Гимназиите с испански са фаворит на седмокласниците в София!!!
164-та испанска гимназия е най-желаното училище в София за прием след седми клас. Най-голям брой ученици - 2101 - са кандидатствали там за паралелката с първи чужд език испански и втори - английски.

Езикът на Сервантес тази година излиза много напред в предпочитанията на седмокласниците - първите три най-желани профила от учениците са с изучаване на испански език. На второ място е 22 СЕУ "Г. С. Раковски" с английски и испански - там са кандидатствали 2085 ученици. Трето по брой желания е 32-ро училище "Св. Климент Охридски" с английски и испански - 1992 ученици.

Това сочат резултатите от приема на седмокласници, обявени днес на пресконференция на Регионалното управление на образованието към МОН в София-град.

На четвърто място по брой кандидати е 9-та Френска гимназия с френски и английски език.

На пето място е Втора английска езикова гимназия - с английски и немски. Да учат там желание са заявили 1921 деца."

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 22:04 от Didia

# 1 069
  • Пловдив

Много жертви на набор 2010, братче. Smirk

И аз съм с набор 2010. Преди си контактувах с юнските мами, но после се появи Фейсбук...

От сега ми се накъдря косъмът като си помисля, че пак ни чака НВО.

По повод езиците - ние всеобщо решихме, че трябва да.научи възможно най-добре английски. Него си е учил, да го продължи. Затова и първото му желание беше математика с АЕ.

# 1 070
  • София
А на мен ми е интересна тази статистика дали отразява първото желание на детето, или , че просто е включено някъде сред желанията.

# 1 071
  • София
Не, не отразява непременно първото желание. Отразява включване в заявлението.

# 1 072
  • София
Санака, мерси за отговора.
За мен би била по-интересна статистиката кои са първите 10 училища, посочени от децата като първо желание. Това при идеалния случай, в който детето не гледа бала си, а действително ги реди по своите желания, би показал тренд.

# 1 073
Ако има статистика за най-желано училище по форумски тук, ФЕГ е сериозен претендент, 21 броя акустирахме в темата за ФЕГ  Grinning

# 1 074
                        Нещо от преди дни /11 юли 2019- OFFNews / за "непопулярния" испански! Smiling Imp
"Гимназиите с испански са фаворит на седмокласниците в София!!!
164-та испанска гимназия е най-желаното училище в София за прием след седми клас. Най-голям брой ученици - 2101 - са кандидатствали там за паралелката с първи чужд език испански и втори - английски.

Езикът на Сервантес тази година излиза много напред в предпочитанията на седмокласниците - първите три най-желани профила от учениците са с изучаване на испански език. На второ място е 22 СЕУ "Г. С. Раковски" с английски и испански - там са кандидатствали 2085 ученици. Трето по брой желания е 32-ро училище "Св. Климент Охридски" с английски и испански - 1992 ученици.

Това сочат резултатите от приема на седмокласници, обявени днес на пресконференция на Регионалното управление на образованието към МОН в София-град.

На четвърто място по брой кандидати е 9-та Френска гимназия с френски и английски език.

На пето място е Втора английска езикова гимназия - с английски и немски. Да участ там желание са заявили 1921 деца."

Мен ме е малко яд, че синковецът категорично отписа испанската и френската и паралеките с руски и френски във 2 немска. Но той се е блъскал, той избира.
Тъй лато гроздето ни е кисело, с риск да разбуня духовете на практика е гарантирано, че езикъ5, който ще трябва на децата е английски. За дугите езици, както те завърти живота. И да испанският се говори от голяма част от човечеатвото, но дали това е прогресивната част? Факт е, че Испанската гимназия е прекрасно училище и аз лично за това бих я предпочела пред английските. Ако се мисли перспективно има варианти за безплатно висше образование с английски в Малта и Дания и с немски в Германия и Австрия.

# 1 075
                   Никой  не може да гарантира кой точно език ще използва най-много в живота си.Така,че "колкото повече ,толкова повече" - казва един любим детски герой.

# 1 076
Здравейте,днес се записа госпожицата.Дадоха ни списък с учебниците ,които трябва да се купят,само за езиците ще е групово за целия клас.Първата родителска е на 15.09.Сега ще се отдадем на почивка 😊.Успех на всички деца на трето класиране.

# 1 077
Аз примерно много се чудя на това желание за руски. Хич не го разбирам. Как пък за 30 и повече години веднъж не ми се наложи да го ползвам. А, всъщност един път ме спаси...край Венеция в малък италиански ресторант, не знаеха английски и на италиански щеше да е интересно да поръчваме, та сервитьорката ни чу като попитах децата какво ще пият и ни заговори на руски, оказа се рускиня. Обясни ни сложен модел на петстепенно меню на ниска цена и беше невероятно. Та, един път за десетилетия, невероятно вкусен, нооооо...

# 1 078
Аз си припомниш и проговори отново руски покрай съседите в комплекса на морето. Езика си е език. Имам познат дето отиде да работи в Москва. Нищо не се знае какво може да влезе в употреба

# 1 079
Аз примерно много се чудя на това желание за руски. Хич не го разбирам. Как пък за 30 и повече години веднъж не ми се наложи да го ползвам.
                 Аз пък се чудя как може да се подценява един чужд език! Винаги може да се намери приложение в живота на всеки език,който знаеш.На племеницата ми /преподавател по математика в СУ,доктор на математическите науки/ се наложи да учи руски .Перфектно владее английски и немски.Лично,аз, всеки ден гледам новите филми на руски.Преди да се появат в нашата страна на екран вече имат руски превод и да споделя ,че руският превод е 100 пъти по - добър от превода на български.Имат богата филмотека и стига да си преведеш заглавието на филма на руски можеш да гледаш ,който си филм искаш от която година се сетиш.При това преводите им предлагат и субтитри и озвучаване - тук се отбелязва задължително какъв е превода -професионален,многогласен ,любителски и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт