16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 096
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 725
Кандидатстващите в повече от една област, които нямат намерение да се запишат, са основно два типа - или с много високи резултати от НВО и обучението в училище, за да се похвалят, че са приети в някоя от паралелките с най-висок бал, или подали пробно първо в друга област, от страх да не объркат нещо при същинското подаване. Първият вариант не го разбирам особено. Когато публикуват справките, става ясно за къде са ти стигали силите, но пък явно е друго да можеш да се похвалиш, че наистина си бил приет там. Този тип кандидати освобождават местата, които са заели още след първи етап на класиране. Ако някой е подал заявление за участие във втори етап, това показва по-скоро сериозно намерение да се гони определено училище в друга област. Но и в такива случаи е възможно ситуацията да се промени, случват се разни неща, докато кроим нашите планове, макар че тази година сроковете между отделните класирания са изключително кратки.

# 1 726
  • София
Дидева, точно така е! След първо да се откажат като нямат намерение. Това вече е логично да напраят. Но явно са стояли и на второ и затова тези парадокси!

# 1 727
  • Plovdiv
                          Чета за Ловешката езикова гимназия и това,което се сещам за нея е ,че филмът"Вчера" е заснет по сценария на Владо Даверов, разказващ за училищния живот в езикова гимназия Ернст Телман (ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“) в град Ловеч.. Изцяло е сниман в сградата на тогавашното училище за сценични кадри в Пловдив (днес Пловдивска духовна семинария)../1987г/.Филмът "Вчера" се позовава на реални случки от училищния живот в гимназията в гр. Ловеч.За прототипи на главните герои се споменават имена на известни днешни политици,които са учили в гимназията в Ловеч! В спомените на по-възратните у-щето в Ловеч се смяташе за елитно,за децата на "по-специалните" в обществото ни.Нещо ,като това в Горна Баня! Smirk
И аз това се сетих, за филма " Вчера". Blush Историята е за тази гимназия.
И да, снимките са в пловдивското училище за сценични кадри.Hug Сега семинария.

# 1 728
  • СОФИЯ
Нормално е да седят и на второ класиране, ако чакат придвижване към по-горни позиции и в двете области. Ако вече на второ класиране ги приемат и на двете места или на едно от двете, трябва да изберат най-желаното от тях и освобождават мястото. Това са съвсем нормални неща. Колкото и странно да е, може балът в провинцията за определено училище да е по-висок, отколкото в София, не са изключени и такива варианти.  Няма как да знаете какво се върти в главата на всеки един родител.
Пропуснах и друго да спомена, детето, което отива от София в Правец, беше класирано чак на втория етап.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:17 от Жани

# 1 729
  • София
Майка ми е завършила Ловешката гимназия, тогава Немска гимназия, точно по времето на събитията, описани във филма. Без никакви връзки. Знам, че когато е кандидатствала, е имало само 4 места за "простосмъртни" за цял випуск. Persevere Разказвала ми е колко й е било трудно отделянето от семейството в началото, но като цяло мисля, че преживяванията са били позитивни. Тя всъщност е искала да учи във Френската гимназия във Варна, но там е имало някой с връзки. Smirk

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 11:00 от Bis

# 1 730
Брей, брей какви разисквания се провели тука...
Аз пък отдавна си мисля за факта дето на децата се прикача етикече с цена Бал. Не се взима под внимание собствената им индивидуалност, мотивация, леки отклонения по време на изпит и прочие неща. Цената ти е твоя Бал. Дори ние съдим за децата по техния БАЛ.Водим се по етикетчето . В това число и аз. И ставаме едни сноби.
Но собственото ни дете е ценно, защото го познаваме и ние знаем неговата цена и тя не е БАЛ.
Всички деца са такива. Те са индивидуалности с различни способности.
Вече ще оставя нещата да се случват и каквото такова.
И дано съдбата му определи да е сред добри деца и учители. Няма как да от съдим по етикета.

# 1 731
Приятелката ми подадоха за Варна, много се надяват, че ще стане за 4 ЕГ или за Руското Simple Smile Има ли други мами за Варна?

# 1 732
  • Разпиляна във въображението
Мисля днес да отметна учебниците от списъка със задачи за началото на новата година. Открих всички и ще остане само колективната поръчка по немски език.

# 1 733
Аз пък съм решила учебниците да си ги купува сам тази година. Да си получава списъка и да си обикаля книжарници, ако трябва баща му ще го закара. Мисля да приключвам участието си в организационните му дейности. Най-много да изпитвам по езика, а, и задачите по математика са си моя отговорност, де.

# 1 734
Не знам дали съм права, но ми се струва, че спортуването си има доста просто решение. Ако се въведе общо кандидатстване, а не по области, децата ще си редят реалните желания в един общ списък и на всяко класиране ще бъдат класирани само на едно място. Разликата ще бъде, че така ще трябва вземат решение къде предпочитат да учат преди подаването. И естествено, резултатът ще бъде значително по-малко джуркане на трето и четвърто.

# 1 735
За мен спортистите не са хората, които кандидатстват в две области и избират между тях, в зависимост от това, къде са приети. Спортистите са тези, които категорично са решили да учат извън системата на МОН, но въпреки това се пробват, за да видят къде биха се позиционирали в тази система. Не е незаконно, не можем да ги виним. Но (за мен и моите разбирания) не е етично.

# 1 736
  • Разпиляна във въображението
Аз пък съм решила учебниците да си ги купува сам тази година. Да си получава списъка и да си обикаля книжарници, ако трябва баща му ще го закара.

Нека погледне в сайта на училището. На страницата на нашето училище са качили списъците с учебниците за всички класове.

# 1 737
  • София
Етикетът с цена Бал е съвкупност от много, ама много фактори, и в никакъв случай не е "цената" на детето!
В миналогодишната кампания, в класът на сина ми имаше още 25 деца, будни, умни, жизнени и любопитни. Точно, какъвто е и той! Joy
Имаха най-различни балове, най-различни интереси. За нито едно от тях, не съм съдила по бала. Познавах ги достатъчно, за да знам, че тези числа не обезценяват нито едно от тях!
За оттеглянето на родителите и самостоятелността и преди съм писала, ще се повторя, но децата имат нужда в началото от подкрепа и насочване, промените са големи. Не е само смяната на училище, отношението на учителите е друго. Доста по-свободен е режимът в гимназията. Децата изведнъж се чувстват много пораснали и без участието на родителите, може да стане не свобода, а свободия!

# 1 738
  • гр.Варна
Приятелката ми подадоха за Варна, много се надяват, че ще стане за 4 ЕГ или за Руското Simple Smile Има ли други мами за Варна?
Не сме подали. Покрай софийските родители разгледах и при нас. Изкушаващо беше - 1 точка ни дели от 4 ЕГ,но няма да рискуваме. Успех им желая ! Simple Smile Ако не успеят в 4 та ,трябва да стане в Руското.

# 1 739
Слънчевата повода да напиша горното беше вчерашния ми разговор с моя приятелка от Варна. На въпроса ми "защо не писахте ПМГ в желанията". Отговор:"там е много ниско нивото. Влизат с нисък бал". А нейното дете е с 360.
Тоест разглеждаме собственото си по един начин, чуждите по друг.
На моя приятелка от прованса, дъщерята завърши с 6.00.С отличия и награди. На нея не й повлия че в същото ПМГ влизат с 220бал.И какво от това?
Не казвам че академичните резултати не са от значение. Те са може би най-важно. Но не всичко.
Има елемент мотивация. И той няма как да се отрази в бала.

Общи условия

Активация на акаунт