32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 40 503
  • 422
  •   1
Отговори
# 300
Гледам сега учебните планове и може ли само да ми изясните за избираемите и факултативните часове. Това не е нещо, което реално избираш ти. Училището го е избрало и си е част от учебния план, а ние се съгласяваме с това. Правилно ли разбирам?
За избора на допълнителните профилиращи предмети след 10 клас виждам, че тези с два езика имат по 4 избора (по двойки са предметите). А тези, които са си с профил (природни науки например) от 8 клас са с по-малък избор 2 или 3 варианта. Значи всяко дете си избира допълнителен профил и на база на това  се сформират групите? А ако малко деца са избрали дадена комбинация за профил, какво се случва? Не се сформира изобщо група за тях ли? И си карат само с двата езика ли?

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 12:35 от dalil

# 301
Гледам сега учебните планове и може ли само да ми изясните за избираемите и факултативните часове. Това не е нещо, което реално избираш ти. Училището го е избрало и си е част от учебния план, а ние се съгласяваме с това. Правилно ли разбирам?
За избора на допълнителнителни профилиращи предмети след 10 клас виждам, че тези  с два езика имат по 4 избора(по двойки са прдметите). А тези, който са си с профил (природни науки например) от 8 клас са с по-малък избор 2 или 3 варианта. Значи всяко дете си избира допълнителен профил и на база на това  се сформират групите? А ако малко деца са избрали даден комбинация за профил, какво се случва? Не се сформира изобщо група за тях ли? И си карат само с двата езика ли?

Права сте, нищо не си избирате вие от така наречените допълнително избираеми предмети, само си попълвате декларация и си пишете каквото са ви казали.
В 10 клас избират като кандидатстват за профилите, при нас само две деца не бяха успели да си влезнат в желания профил. Въз основа на избора се сформират от всички класове групи и си карат общо тези профили, децата са много и възможностите за избор са спрямо интересите им , реално нямаше незапълнени профили.

# 302
Права сте, нищо не си избирате вие от така наречените допълнително избираеми предмети, само си попълвате декларация и си пишете каквото са ви казали.
В 10 клас избират като кандидатстват за профилите, при нас само две деца не бяха успели да си влезнат в желания профил. Въз основа на избора се сформират от всички класове групи и си карат общо тези профили, децата са много и възможностите за избор са спрямо интересите им , реално нямаше незапълнени профили.

А в какво се изразява това кандидатстване за профил? Попълваш заявление  с това което искаш или има някакъв вид изпит? Вероятно гледат и оценките по съответните предмети от желаните профили. Чудно ми стана, защо две деца не са успели.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 12:53 от dalil

# 303

А в какво се изразява това кандидатстване за профил? Попълваш заявление  с това което искаш или има някакъв вид изпит? Вероятно гледат и оценките по съответните предмети от желаните профили. Чудно ми стана, защо две деца не са успяли.
На база успех е класирането, и не са успели защото бройките са се заели от деца с по -висок успех. Ще питам по -късно дали беше успеха за първи срок 10 клас или на определени предмети и пак ще пиша.

# 304
  • София
Влизането в определен профил се определя от успеха от първият срок от 10 клас, поне така помним, но реално не се наложи да има класиране. Децата си казаха желанията, а ръководството сформира съответният брой класове според тях. Например имаме два класа математика и информационни, тъй като имаше повече желаещи от тези за бел, както е било примерно предният випуск, доколкото знам.

# 305
Да се впишат и аз в темата с един младеж в паралелка с профил Природни науки АЕ/ИЕ. Утре или във вторник ще го запишем и лятото започва.

# 306
  • София
И ние днес се записахме в паралелката ае/ фр и при нас, както и при повечето набори, след цялата палитра от емоции, вариращи от низходяща до възходяща градация CryConfusedSmiley, вече сме във ваканция.                                                       Притеснва ме само фактът, че статусът ни е все още "незаписан", но предполагам, че до довечера ще бъде променен.

# 307
  • София
Да, спокойно!

# 308
Здравейте Simple Smile Ние също се записахме преди малко в паралелка английски и френски език Simple Smile Младежът е много доволен, най-вече от екскурзията в Банско Simple Smile Искрено се надявам всичко да бъде чудесно Simple Smile

# 309
  • София
Desislava_Ivanova, за каква екскурзия става въпрос? На нас нищо не ни казаха днес.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 19:28 от beb4o_fb

# 310
Дадоха на лист, в който са описани някои от основните важни неща, като например родителската среща. Там пише, че от 26-28.09 ще бъде организирано обучение по комуникационни способности в гр. Банско. То е организирано специално за 8ми клас. Пише, че се заплаща капаро в размер на 85 лв, но не пише до кога. Доплащането е до 20.09.Ако някой знае нещо допълнително по въпроса моля да сподели Simple Smile

# 311
  • София
Изобщо не погледнах листа аз Joy Дано има достатъчно места за всички, че не ми се ходи отново да давам капаро сега

# 312
Изобщо не погледнах листа аз Joy Дано има достатъчно места за всички, че не ми се ходи отново да давам капаро сега
Ще има места, тя е за всички класове с цел опознаване 😏

# 313
Профил "Природни науки" учат ли повече часове химия и биология в 8-10 клас или това е просто за сигурност, че това ще са им профилите в 11-12 клас?

# 314
Профил "Природни науки" учат ли повече часове химия и биология в 8-10 клас или това е просто за сигурност, че това ще са им профилите в 11-12 клас?
По-скоро не, поне не го намерих като програма да е така. Надявам се, че имат вкарани поне по един час в осми клас където е интензивен език, че моето диване държеше на профила. Бях сложила паралелката с АЕ/НЕ между три училища с профил Природни и на първо класиране беше в нея и хич не ми се зарадва, макар че аз се опитах да го убедя да се запише в АЕ/НЕ и да си избира профила след това в 10ти клас. Ще разберем на родителската надявам се. За други училище бях видяла в 8 клас ФУЧ биология и химия, но не съм убедена, че има някакво такова изискване за профила определено от Министерство например.

Общи условия

Активация на акаунт