Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 045
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
sisies, най-добре е да отидете на лекар.
От къде сте? За София - Исул.

Не съм от София, но ми дадоха Otipax, ако не се оправи, утре ще съм на лекар.
Преди години дъщеря ми само с Отипакс я лекуваха (+ АБ). Правеше по 2 отита годишно.
Синът ми направи отит в началото на годината и категорично забраниха да му слагам капки.

Можете са сложите нещо топло на ухото. Аз затоплям морска сол, слагам в платнена торбичка и карам оплакващият се да спи с ухо в/у нея.

Бързо оздравяване.

Благодаря, изобщо не ми помогна Отиплекса, дори се влоших, цяла нощ не съм спала от болка, започна да ме боли цялата половина на главата на болното ухо и днес съм по лекари, така че момичета не оставяйте нещата като мен да се оправят сами, сега сме податливи и със слаб имунитет.

# 136
  • Наблизо
Рени,не съм още стигнала на твоите седмици,но звучи нормално.Процесът нанподхчгоровка на матката минава и през нейното разширяване и тогава болките са такива,схващанията също са нормални - боли те,защото бебето тежи на мускулите ти.Ппчивай повече!Успех

# 137
Рени,не съм още стигнала на твоите седмици,но звучи нормално.Процесът нанподхчгоровка на матката минава и през нейното разширяване и тогава болките са такива,схващанията също са нормални - боли те,защото бебето тежи на мускулите ти.Ппчивай повече!Успех

Благодаря ти много за окуражителните думи! Simple Smile

# 138
Рени, може и да са контракции. Има ли стягане на корема? Иначе, да, BeautifulM е права. Матката се подготвя за раждане от една страна, от друга страна бебето вече тежи доста и това създава дискомфорт. Така че в последния триместър не можем да очакваме нищо да не ни боли. Аз лично имах режещи болки в слабините, след като бебето се намести в таза. При теб може също това да е причината. На следващия преглед може да попиташ дали бебето е слязло в таза. Характерното след слизането в таза, е че коремът леко се смъква, усещаш облекчение в горната му част и дишаш по-леко, докато в долната част се засилва дискомфортът и имаш постоянни позиви за уриниране.

Скрит текст:
Съжалявам че съм малко по-негативна но аз от вярване можеше да свърша доста зле. Предпочитам да си правя леки проверки - в моя случай просто дали ми изписват нещо към което съм алергична. Смених лекаря и ето на сега съм по- доверчива ама пак си имам едно на ум. Хора сме, стават грешки, за да съм сигурна за бебчо и себе си ще чета и ще проверввам. Да, малко повече усилия ама аз ако това не направя за това бебче сега то... Дано никой не пострада от грешка на лекар, но само на вяра.. да разчиташ за детето си.. аз не бих. 2ма лекари ми казаха ако пложението не е критично да не посягам към Монурал, а трети каза да си го пия без никакъв проблеми.. е къде е вярата? На кого да вярвам?

Аз не казвам, че съм доверчива, напротив. Затова и с втората бременност смених двама лекари докато намеря лекар, с когото да се чувствам сигурна. Оттам насетне си му имах доверие и не исках да се затормозявам психически със съмнения. Но всяка от нас е с различна психика, така че напълно те разбирам. Аз бях от тези бременни, които го карат по-лежерно. Wink За себе си открих, че това е правилния подход.

# 139
  • София
Благодаря, изобщо не ми помогна Отиплекса, дори се влоших, цяла нощ не съм спала от болка, започна да ме боли цялата половина на главата на болното ухо и днес съм по лекари, така че момичета не оставяйте нещата като мен да се оправят сами, сега сме податливи и със слаб имунитет.
Ох. Имах съмнение в началото на годината, че и аз влоших състоянието на сина ми. Болеше го ухото. Имам Отипакс, капнах смело. Тръгнахме към спешното. Препратиха ни към Исул. Там вече дребният пищеше от болка.
Лекарят в Исул категорично забрани да слагам капки.

Бързо оздравяване.

Ако УНГ каже, че няма проблем с ухото направете консултация с невролог.
На мен точно УНГ ме препрати към невролог (невралгия).
При криза болката може да започне от ухото, гърло, глава (цялата половина ме боли).

# 140
Рени, може и да са контракции. Има ли стягане на корема? Иначе, да, BeautifulM е права. Матката се подготвя за раждане от една страна, от друга страна бебето вече тежи доста и това създава дискомфорт. Така че в последния триместър не можем да очакваме нищо да не ни боли. Аз лично имах режещи болки в слабините, след като бебето се намести в таза. При теб може също това да е причината. На следващия преглед може да попиташ дали бебето е слязло в таза. Характерното след слизането в таза, е че коремът леко се смъква, усещаш облекчение в горната му част и дишаш по-леко, докато в долната част се засилва дискомфортът и имаш постоянни позиви за уриниране.

Скрит текст:
Съжалявам че съм малко по-негативна но аз от вярване можеше да свърша доста зле. Предпочитам да си правя леки проверки - в моя случай просто дали ми изписват нещо към което съм алергична. Смених лекаря и ето на сега съм по- доверчива ама пак си имам едно на ум. Хора сме, стават грешки, за да съм сигурна за бебчо и себе си ще чета и ще проверввам. Да, малко повече усилия ама аз ако това не направя за това бебче сега то... Дано никой не пострада от грешка на лекар, но само на вяра.. да разчиташ за детето си.. аз не бих. 2ма лекари ми казаха ако пложението не е критично да не посягам към Монурал, а трети каза да си го пия без никакъв проблеми.. е къде е вярата? На кого да вярвам?

Аз не казвам, че съм доверчива, напротив. Затова и с втората бременност смених двама лекари докато намеря лекар, с когото да се чувствам сигурна. Оттам насетне си му имах доверие и не исках да се затормозявам психически със съмнения. Но всяка от нас е с различна психика, така че напълно те разбирам. Аз бях от тези бременни, които го карат по-лежерно. Wink За себе си открих, че това е правилния подход.

Благодаря ти адски много!!! Аз се свързах с АГ и ми обясни също като теб + че може да съм се ‘запекла’ (с извинение) и каза, че не можем да направим нищо, освен но-шпа или папаверин за облекчение. 🤗

# 141
Аз също мисля, че съм с контракции. В 32 седмица съм и от няколко дни през нощта имам менструални болки ниско долу и стягане на корема, което след кратко отминава. Случва се по 2-3 пъти през нощта, през деня засега не ми се е случвало. Имам само стягане на корема, но без болка. На прегледа ще го коментирам с АГ, надявам се че не е проблем. Гледам да не се филмирам излишно.

# 142
Ох. Имах съмнение в началото на годината, че и аз влоших състоянието на сина ми. Болеше го ухото. Имам Отипакс, капнах смело. Тръгнахме към спешното. Препратиха ни към Исул. Там вече дребният пищеше от болка.

Бързо оздравяване.

При криза болката може да започне от ухото, гърло, глава (цялата половина ме боли).

На антибиотик и някакви бъркани лекарства съм и се оказа, че цялата работа е станала от клечките за уши, набивала съм си ушната кал, съответно и микроби навътре и съм успяла стабилно да засегна тъпанчето, средната тръба... И сега се чудя, е как може човек да не си чисти ушите 😶🙄🤔

# 143

Бързо оздравяване.

На антибиотик и някакви бъркани лекарства съм и се оказа, че цялата работа е станала от клечките за уши, набивала съм си ушната кал, съответно и микроби навътре и съм успяла стабилно да засегна тъпанчето, средната тръба... И сега се чудя, е как може човек да не си чисти ушите 😶🙄🤔

Скоро попадна на този уред за почистване на уши и е полезен. Онлайн може да се открие и в Джъмбо.

# 144
Аз също мисля, че съм с контракции. В 32 седмица съм и от няколко дни през нощта имам менструални болки ниско долу и стягане на корема, което след кратко отминава. Случва се по 2-3 пъти през нощта, през деня засега не ми се е случвало. Имам само стягане на корема, но без болка. На прегледа ще го коментирам с АГ, надявам се че не е проблем. Гледам да не се филмирам излишно.

Да, това са подготвителни контракции. Съвсем обичайни са, даже е добре да ги имаш, ако ще раждаш по естествен път. Също е съвсем нормално да са най-вече вечер или през нощта, когато тялото е отпуснато.

# 145
  • Варна
Момичета помагайте,че леко се шашнах.
Днес бях на преглед при АГ ,в 34г.с. съм,гледа ме на ехограф и ме пита дали пуша по малко,отрекох(мъжът ми пуши на аспиратора) и ми каза,че по плацентата ми виждала,че има някой пушач покрай мен.Плацентата ми била зряла вече,ама коя степен не попитах.Тя каза че не било опасно,ама на мен вече като ми е в акъла и се шашнах.Дали наистина това е толкова опасно и може да се роди бебето по-малко?

# 146
Здравейте мами, можете ли да ми кажете какъв душ гел използвате/или сте използвали по време на бременност? Трябва ли да е специален или може да се използва всякакъв - Dove, Nivea и тн?

# 147
Здравейте мами, можете ли да ми кажете какъв душ гел използвате/или сте използвали по време на бременност? Трябва ли да е специален или може да се използва всякакъв - Dove, Nivea и тн?

Можеш да си използваш всякакъв..
 След баня е добре да използваш специален  продукт и най-вече такъв против стрии..

# 148
Здравейте мамита Heart

На някоя от вас да й е излизала брадавичка на гениталната област (външна) по време на бременност? Аз махах една преди да забременея, сега се появи отново поради слабия имунитет, съответно ми казаха, че трябва да раждам секцио (26та седмица съм) поради риск от това, че бебето може да хване вируса по време на естествено раждане като излиза по родовия канал.

Някоя мама имала ли е подобен случай, има ли справянес проблема? Ако има някакъв минимален шанс да се преборя с това и да родя нормално, то ще направя всичко възможно!

Ще са ми нужни мнения на жени с подобен проблем, благодаря ви!

# 149
Здравейте момичета. Много съм отчаяна затова търся просто дали на някого му се е случвало нещо подобно. Накратко в 6седмица  и няколко дни прокървих,като ме приеха в болницата на прегледа се видя,че има отлепен сак и ми казаха,че не е малко,но ембриона си бил там,жълтото тяло и уж пулс чуваха. След като ме изписаха ми съобщават,че то пак е там,но нямало пулс,а съм била на терапия и лежане. Веднага една млада лекарка ми вика кюртаж. Естествено в толкова ранна бременност отказах и казах,че ще изчакам. Отидох на второ мнение,като гинеколога ме гледа само на видеозон,каза че наистина има отлепяне,вече бях 7 седмица и няколко дни,но за него било раничко да се чуе сърдечна дейност,каза да изчакам преди да правя каквото и да е. Веднага звъннах на проф. Малинова в Пловдив,защото смятам Пт мои близки,че е доста добра записах си час,понеже съм от Бургас и нямам много вяра на тукашните. Та сега се чудя дали наистина са чували нешо и след това да е нямало сърдечна дейност или има шанс всичко да е наред? Ще съм благодарна ако някой за жалост е бил в това положение.

Общи условия

Активация на акаунт