Отговори
# 360
Здравейте,

подадох сканирани всички необходими документи по имейла,
но ми отговориха, че оригинала на Удостоверението за брутен доход трябва да се занесе в социалните.
Видях, че и други са подавали документите по имейл, на вас искат ли ви този оригинал и се чудя какъв беше смисъла да ги пращам по имейл, като така или иначе се ходи до там, за да се представи оригинала на един от документите?

ако имате молба, която е била със срок до края на март и сега подновяване не трябва да се притеснявате. Плащането ще продължи по-старата молба до края на извънредното положение, след като то изтече обаче е необходимо да си спазите дадения Ви 14дн.  срок.

До края на април трябва да подам новата молба...интересното е, че сега съм бременна и термина ми е 13 май, ако родя тогава и падне извънредното положение, се съмнявам да спазя 14 - дневен срок. Едва ли ще се окопитя първите две седмици, пък и постоянно си с бебе на гърди тогава...явно дяма да се получат нещата... Направо се отказах...

# 361
Здравейте,

подадох сканирани всички необходими документи по имейла,
но ми отговориха, че оригинала на Удостоверението за брутен доход трябва да се занесе в социалните.
Видях, че и други са подавали документите по имейл, на вас искат ли ви този оригинал и се чудя какъв беше смисъла да ги пращам по имейл, като така или иначе се ходи до там, за да се представи оригинала на един от документите?

ако имате молба, която е била със срок до края на март и сега подновяване не трябва да се притеснявате. Плащането ще продължи по-старата молба до края на извънредното положение, след като то изтече обаче е необходимо да си спазите дадения Ви 14дн.  срок.

До края на април трябва да подам новата молба...интересното е, че сега съм бременна и термина ми е 13 май, ако родя тогава и падне извънредното положение, се съмнявам да спазя 14 - дневен срок. Едва ли ще се окопитя първите две седмици, пък и постоянно си с бебе на гърди тогава...явно дяма да се получат нещата... Направо се отказах...
удостоверението може да занесе и ваш близък😀 изобщо не се отказвайте!

# 362
Вземи оригинала, ще го представиш по-късно. Или поне направи уговорка да ти го изпратят, по пощата е вариант.

# 363
За майка, сама, на едно дете, средномесечен доход е "общия : 12 : 2" ли?

# 364
За майка, сама, на едно дете, средномесечен доход е "общия : 12 : 2" ли?
да.

# 365
  • София
Средномесечен е общият доход за дванадесет месеца,разделен на 12,за да получите месечния,и после делите на членовете на семейството,в случая 2.Иначе нали като разделите 12 на две и ще получите общия доход за 6 месеца,който е доста по-голям.

# 366
Обща сума делено на 12 делено на 2, мисля аз.

# 367
Здравейте, на 16ти ноември 2019г. ми приключи втората година майчинство,  като същия ден напуснах и фирмата, в която работех и от тогава съм безработна. Предстои да обновя документите си за детски надбавки, моля ви кажете ми трябва ли да представя служебна бележка за доходите 12 месеца назад и ако да само за месеците, в които съм се водела все още на работа ли, от април до ноември 2019г. ,а останалите 4 месеца от декември до март? Много ще съм ви благодарна за отговор!

# 368
Здравейте, на 16ти ноември 2019г. ми приключи втората година майчинство,  като същия ден напуснах и фирмата, в която работех и от тогава съм безработна. Предстои да обновя документите си за детски надбавки, моля ви кажете ми трябва ли да представя служебна бележка за доходите 12 месеца назад и ако да само за месеците, в които съм се водела все още на работа ли, от април до ноември 2019г. Да,а останалите 4 месеца от декември до март?В останалите нямате доход,  информацията се получава служебно,  в заявлението декларирате че не сте осигурена Много ще съм ви благодарна за отговор!

# 369
Искрено благодаря, а знаете ли, ако фирмата, в която работех в момента е затворена, мога ли да изискам служебна бележка за доходите сама от НАП или няма такава опция?

# 370
Искрено благодаря, а знаете ли, ако фирмата, в която работех в момента е затворена, мога ли да изискам служебна бележка за доходите сама от НАП или няма такава опция?
подайте на края на месеца и поискайте 14дн срок да представите доход. Не  съм сигурна че от нап в момента ще направят справка, но и това е вариант.

# 371
Здравейте!
Може и да е писано за това, но не съм го видяла. Въпрост ми е, дали случайно няма някакви промени в подоходния критерий за получаване на детски или си остава 410 и съответно 510 за 80% ? Защото както сигурно при много други семейства, и нашето надвишава дохода с 1 лев.....

# 372
  • София-Младост
Няма.

# 373
Благодаря.
А понеже имам обезщетения за безработица от март до юни, но парите за март са преведени май месец. А март месец не ми влиза в изчисленията на доходите. При това положение, брои ли се обезщетението за този един месец или не?

# 374
  • София-Младост
Ако май е от периода - да.

Общи условия

Активация на акаунт