Априлки 2020

• 50 269
  • 794
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,

Може ли да ви помоля да споделите къде сте решили да следите бременността си? Бях за установяване в Шейново, д-р Виденов, ходила съм при него и друг път, доста приятен и внимателен лекар, но отношението и коментарите на акушерките са...та ми е интересно да споделите Simple Smile

Благодаря и леко бременеене 👼

# 181
В Надежда с основен пакет. Също и БХС и пренатест там.

# 182
Здравейте момичета,

Може ли да ви помоля да споделите къде сте решили да следите бременността си? Бях за установяване в Шейново, д-р Виденов, ходила съм при него и друг път, доста приятен и внимателен лекар, но отношението и коментарите на акушерките са...та ми е интересно да споделите Simple Smile

Зависи за кой град. Много от момичетата не са от София.

Аз искам да питам момичетата, които работят до кога смятат да работят и от кога може да се получават болнични.

# 183
lisa-georgi81 стискаме палци да чуеш сърчице. С еднакъв термин сме.
JoyTina и netarpelivko и аз ту имам ту нямам симптоми, изморявам се и гледам да си лежа. Моята работа също е натоварена, не физически, по скоро емоционално и хвърчене напред назад, но ще направя едно събрание в понеделник и ще обясня положението, в което съм, надявам се на разбиране от всички.
StefanovaS аз съм в Шейново, при д-р Иван Вецев (препоръча ми го приятелка, която е акушерка) - млад, амбициозен, страхотен човек ми се стори. Прегледа мина добре, покани таткото да види бременността на екрана, веднага разбра, че имам доста чести стягания. Каза, че кога да му звъня и пиша на вайбър по всяко едно време без да се притеснявам. Но не мисля, да го тормозя за глупости Simple Smile Чухме сърдечна дейност. Каза, че бременността се развива по план и засега всичко е наред. Каза другият път да си взема флашка да запише целия преглед. Преглежда по здравна каса в МЦ Феникс, изражда в Шейново с избор на екип.
На преглед съм на 29 август и тогава ще определи дата за БХС, за пренатест се чудя, в зависимост от резултатите на БХС. Ще си направя и ранна фетална морфология, фетална ехокардиография и тест за прееклампсия. Сигурно и други изследвания ще ми хрумнат, но засега тези съм си набелязала като задължителни.

# 184
Бат-мам, аз надявайки се всичко да е наред и да съм здрава мисля да изкарам на работа поне до след НГ, а след това ще му мисля. А за болничните до преси официалния болничен по майчинство не съм много запозната, но мисля може да се взима месец за месец, но нека по запознатите да кажат.

Здравейте момичета,

Аз искам да питам момичетата, които работят до кога смятат да работят и от кога може да се получават болнични.

# 185
Здравейте момичета,

Болничните се издават от АГ което следи бременността. Първата си бременност изкарах в болнични, заради кървене в началото и само лежане. Болничните се издават всеки месец, като се минава през комисия. Аз лично оставях картона за болничните и самият болничен и не съм ходила пред комисия, оставях ги на информация и след няколко дни идвах и ги взимах. Не съм плащала, но имах приятелки, които плащаха за всеки болничен. Успех!

# 186
  • София
аз предимно чета, не смея да се включвам хем да не уплаша момичета без проблеми, хем и понеже не се знае дали ще остана сред вас ....вчера на ехографа докторката е записала 5г.с. но в матката няма нищо Sad от снощи ми става замаяно на моменти, от някои миризми ми се повдига, хубавото е, че за момента зацапването спря....ще бъдат дълги дни до 23ти когато съм на преглед

# 187
аз предимно чета, не смея да се включвам хем да не уплаша момичета без проблеми, хем и понеже не се знае дали ще остана сред вас ....вчера на ехографа докторката е записала 5г.с. но в матката няма нищо Sad от снощи ми става замаяно на моменти, от някои миризми ми се повдига, хубавото е, че за момента зацапването спря....ще бъдат дълги дни до 23ти когато съм на преглед
За твое успокоение, не чакай още 23 дни, а в  края на другата седмица отиди пак на преглед, ако трябва и при друг лекар, всичко ще се види, а и ти ще си спокойна.Успех ти желая! Heart

# 188
Шанталче, и аз ходих в петък на преглед след 1 седмица закъснение, но нищо не се видя. Бъди спокойна и на 23ти ще се отчетем с по една видима вече точка! 🤗 💗
Лори, тя точно в края на другата седмица ще ходи (на 23.08). Нещо явно не си прочела както трябва. 😝

# 189
  • София
Мерси Блеки Simple Smile знаеш вечеря бях .... просто ще откача. Надявам се поне тези дни да успея да си почина

# 190
Здравейте мами, с най-голяма радост и аз мога да се запиша в тази тема. 🥳 Честито и на всички други мами, леко бременеене на всички ни 🙏 🤰 Та кога е най добре да си направя първи преглед, в Англия съм а лекаря ми (от България) каза да пия Дуфастон до 8ма 9та седмица и витамини. Дали няма да е късно да се види бебо или тогава е най добре защото ще може да чуем и сърчицето  и ще е добре да се направят всякакви 1ви изследвания. И мами имате ли болки ниску долу като леко придърпване, и пъпчето също на моменти.? Благодаря предварително 🥰

# 191
Здравейте мами, с най-голяма радост и аз мога да се запиша в тази тема. 🥳 Честито и на всички други мами, леко бременеене на всички ни 🙏 🤰 Та кога е най добре да си направя първи преглед, в Англия съм а лекаря ми (от България) каза да пия Дуфастон до 8ма 9та седмица и витамини. Дали няма да е късно да се види бебо или тогава е най добре защото ще може да чуем и сърчицето  и ще е добре да се направят всякакви 1ви изследвания. И мами имате ли болки ниску долу като леко придърпване, и пъпчето също на моменти.? Благодаря предварително 🥰
След като си в Англия, трябва да отидеш до лични си лекар от там ще те задействат процедурата около прегледа ти, който преглед кога и къде ще бъде, ще получиш писмо , първи преглед в Англия е в 12 седмица, освен ако не си решила да отидеш в частна болница.
Успех .

# 192
Здравейте момичета, извинявам се за въпроса, но правите ли секс по време на бременност и това може ли да навреди на бебето?

# 193
  • София
Здравейте момичета, извинявам се за въпроса, но правите ли секс по време на бременност и това може ли да навреди на бебето?

проблеми за бебето няма, стига да е безпроблемна бременността. Ако има кървене и болки не се препоръчва секс

# 194

Моята бременност е рискова и ни забраниха секса, поне докато се закрепят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт